Την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής κυβέρνησης Δημήτριος Μάρδας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς είχε συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους επιχειρήσεων με κύριο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων στις τράπεζες και ειδικότερα τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου”
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τις καταπτώσεις εγγυήσεων δημοσιονομική βόμβα, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης
κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως ο εν λόγο νόμος «ουσιαστικά λειτούργησε υπέρ των τραπεζών και αποτελεί προσβολή και εμπαιγμό των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το εχθρικό περιβάλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος…», ενώ πρότεινε συνάντηση εκπροσώπων των επιμελητηρίων με τους υπουργούς Μάρδα και Σταθάκη στην Αθήνα.
Ο Υπουργός, ο οποίος ήρθε στο Κιλκίς λιγότερο για να μιλήσει και περισσότερο για να ακούσει δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και τοποθετήσεων αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της ΒΙΠΕ Κιλκίς κ Βασίλειο Σεργιαννίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η καλά οργανωμένη ΒΙΠΕ Κιλκίς, και ζήτησε ειδική μέριμνα για τα «κουφάρια» επιχειρήσεων που έκλεισαν, την υποχρεωτική ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ ανέπτυξε και ένα ειδικό θέμα που αντιμετωπίζει ή καλύτερα προκάλεσε η κυβέρνηση από το 2014, στην επιχείρησή του όταν με νόμο επέτρεψε ουσιαστικά να μετέχουν σε διαγωνισμούς ακόμα και επιχειρήσεις που κατά τον χρόνο του διαγωνισμού δεν είχαν αναπτύξει παραγωγική δράση!
Μίλησαν επίσης οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Ξάνθης Στυλιανός Μωραίτης Ημαθίας Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αχμέτ Χουσεΐν και εκπρόσωποι άλλων Επιμελητηρίων φορέων, οι οποίοι κινήθηκαν όλοι στο ίδιο πνεύμα.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του επιχειρηματία Παναγιώτη Γιαννούλη(ANATOMIC HELP) που ζήτησε από τον Υπουργό την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές και πιστοποίηση από τρίτες χώρες. Έθεσε επίσης το ζήτημα των διαγωνισμών για προμήθειες νοσοκομείων , των τιμών του Παρατηρητηρίου και εν γένει θέματα που όταν ρυθμιστούν μπορούν να εξοικονομήσουν τεράστια ποσά για το Δημόσιο, αλλά και να ενισχύσουν την τοπική παραγωγική δράση.
Ο αντιδήμαρχος του δήμου Παιονίας Γιάννης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στη δυσχερή χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Σιωνίδης έθεσε υπόψιν του κ. Μάρδα το θέμα της πληγής που υπέστη ο τομέας των υγρών καυσίμων και ρώτησε για την τύχη σχετικής μελέτης που υπέβαλε το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Ο προϊστάμενος του Τελωνείου Κιλκίς κ. Δημήτρης Φωτιάδης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις από την υποβάθμιση του Τελωνείου Κιλκίς από Α’ σε Β’ κατηγορίας, ώστε να διενεργούνται περισσότεροι και αποτελεσματικότεροι έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου, θέμα που είναι από τα πρώτα στην κυβερνητική ατζέντα, και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα από τη δράση των τελωνειακών υπηρεσιών, η πολιτεία με την υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση… τόνισε ο κ. Φωτιάδης, .
Τέλος, οι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιώργος Γεωργαντάς χαιρέτισαν την παρουσία του κ. Μάρδα στο Κιλκίς, ζήτησαν την στήριξη της κυβέρνησης στα αιτήματα των επενδυτών και της αγοράς γενικότερα.
Ο Υπουργός επί του κρατικού προϋπολογισμού κ. Μάρδας στην τοποθέτηση του δήλωσε πως ο λόγος που ήρθε στο Κιλκίς ήταν για να ακούσει το σύνολο των προβλημάτων και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να περιγράφουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα προβλήματα και σε συνεργασία με τους νομικούς τους συμβούλους να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις και υποδείξεις ώστε να μπορεί η κυβέρνηση άμεσα και όσο το δυνατόν ταχύτατα να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.