Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ τιμούν την παγκόσμια μέρα της γυναίκας

"Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ τιμούμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Για μας η 8η Μάρτη δεν είναι μια μέρα ξεφαντώματος που από την επομένη θα αντικατασταθεί από μια ανούσια και μίζερη ζωή. Η 8η Μάρτη είναι μέρα τιμής και μνήμης της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857 που σήκωσαν ανάστημα διεκδικώντας ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, καλύτερες συνθήκες εργασίες. Είναι η φωνή των 60 εργατριών του εργοστασίου Ρετσίνα που το 1892 έκαναν την πρώτη γυναικεία απεργία στην Ελλάδα όταν μειώθηκε το ισχνό μεροκάματο τους ενώ τα αφεντικά άνοιγαν το πέμπτο εργοστάσιό τους! Είναι η ματωμένη φωνή των καπνεργατριών του 1924, του 1926, του 1927, του 1936, είναι η φωνή των γυναικών που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν.

Η φετινή Μέρα της Γυναίκας μας βρίσκει στο κατώφλι των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών. Είναι λοιπόν ανάγκη πριν ρίξουν την ψήφο τους, οι γυναίκες να σκεφτούν ποια είναι τα «παραισθησιογόνα» που σε σταθερή βάση η Ε.Ε -αλλά και για λογαριασμό της οι κυβερνήσεις , οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομά της-τις χορηγούν.

Από την μια το θαυματουργό μαντζούνι της καταπολέμησης της ανεργίας με τα γνωστά προγράμματα για τη «γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα» ή τα «προγράμματα» ανακύκλωσης ανέργων (μερική απασχόληση, κατάρτιση, άμισθη πρακτική άσκηση), την εργασία για νέους και νέες μέχρι 29 ετών που «πληρώνεται» αντί για μισθό με χαρτζιλίκι.

Την παστίλια της «ενεργού γήρανσης» - ωραία έκφραση ώστε να κρύψουν τον στόχο τους να δουλεύουμε χωρίς κόστος για τους εργοδότες και μέχρι τα βαθιά μας γεράματα!

Το «σκονάκι» της δήθεν «πρόσβασης» στις υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας και αναπαραγωγικής υγείας που καμουφλάρει τις περικοπές στις παροχές(επίδομα τοκετού για τις γυναίκες) και τις φουσκωμένες πληρωμές, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων και την γιγάντωση των επιχειρήσεων σε υγεία-πρόνοια και φάρμακο.

Το «καταπραϋντικό» χάπι της συμμετοχής στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, ειδικά προσανατολισμένο στη σύγχυση των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών προκειμένου να συγκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική από όσους έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτά τα κέντρα ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Εμείς απαντάμε ότι υπάρχει αντίδοτο στα παραισθησιογόνα τους! Για μας, τις γυναίκες του μόχθου, υπάρχει μόνο η λύση του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και στην πολιτική που μας καταδυναστεύει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει, δεν αναμορφώνεται, δεν μπαίνει σε κανόνες ελιγμών και διαχείρισης.

Ως Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλούμε τις γυναίκες του νομού μας να απορρίψουν την πλάνη του «δεν γίνεται τίποτα», να βγουν από τον μικρόκοσμο του σπιτιού τους, να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Τις καλούμε να τιμήσουν την 8η Μάρτη συμμετέχοντας στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς αλλά και στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.