ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Oι Κιλκισιώτες κατακτούν τις καρδιές των Γερμανών επιχειρηματιών


Τεράστια επιτυχία του Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στόχος οι πενήντα (50) νέες θέσεις εργασίας
Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης
Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, δεν είναι αστείο, είναι το πιο χαρούμενο και ευχάριστο νέο των ημερών για ολόκληρη την πόλη του Κιλκίς. Μετά από σκληρές και μεθοδικές προσπάθειες Επιμελητηρίου Κιλκίς, με τον Πρόεδρο Παύλο Τονικίδη αλλά και των στελεχών του Επιμελητηρίου Κιλκίς, μεγάλος Γερμανικός όμιλος που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, θα ανοίξει τηλεφωνικό κέντρο (call center) μέσα στην πόλη του Κιλκίς. 


Οι πρώτες αναγνωριστικές επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν, για το αν θα επιλεγεί το Κιλκίς ως τόπος που θα πραγματοποιηθεί η επιχειρηματική επένδυση. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες επισκέφτηκαν παράλληλα και άλλες τρεις πόλεις της Μακεδονίας για τον ίδιο σκοπό, αλλά τελικά επέλεξαν το Κιλκίς. 

Ο κυριότερος λόγος όπως μας είπαν, ήταν η άμεση και ταχύτατη ανταπόκριση του Επιμελητηρίου Κιλκίς σε θέματα εξεύρεσης βιογραφικών των εργαζομένων, χώρων κατάλληλων για τη στέγαση της εταιρείας, η αμέριστη βοήθεια σε οτιδήποτε ζήτησαν, αλλά και το πολύ φιλικό περιβάλλον που αντιμετώπισαν στο Κιλκίς. 

Σημαντικής σημασίας επίσης και η αρωγή σε όλα τα επίπεδα από το Γερμανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το διευθυντή Ματίας Χόφμαν. Η σημερινή ημέρα, είχε συνάντηση, συνεντεύξεις και ενημέρωση των υποψήφιων εργαζομένων με στελέχη της εταιρείας στο Επιμελητήριο Κιλκίς, οι οποίοι αργότερα επισκέφτηκαν διάφορους χώρους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται. 

Το πλάνο προβλέπει -αν όλα πάνε καλά- να ξεκινήσει η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου γύρω στο Νοέμβριο με τριάντα (30 άτομα) περίπου προσωπικό, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουν στα πενήντα (50). 

Αρκεί φυσικά να εξευρεθούν τόσα άτομα, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άριστη γνώση της Γερμανικής γλώσσας. Επιπλέον η πόλη του Κιλκίς θα έχει κι άλλο «κέρδος», αφού αναμένεται να ανοίξει ένας «κύκλος εργασιών» με προμήθειες υλικών, εργασίες ανακαίνισης, επισκέψεις στελεχών στην πόλη κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου