Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες από το χιονισμένο πανέμορφο Ίσωμα Κιλκίς

Σήμερα το πρωί στον οικισμό Ίσωμα του δήμου Κιλκίς.
Οι φωτογραφίες αποτελούν ευγενική παραχώρηση της φίλης και αναγνώστριας της Γνώμης Ζωής Βήλιογλου, την οποία και ευχαριστούμε από καρδιάς.

Στο αρχαιολογικό μουσείο μαζί με άτομα με σύνδρομο Down! (Φωτογραφίες)

Στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος με την ονομασία D-GUITE, διπλωματούχοι ξεναγοί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται για την ξενάγηση ατόμων με μαθησιακές και νοητικές δυσκολίες. 

Παγωμένη βόλτα σεμέτερον το χωρίον το Βουρλάν τη Κιλκιζί (Φωτογραφίες)

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Στο Αναβρυτό η Βουρλάν (όπως φυσικά και σε όλο το νομό Κιλκίς) το κρύο ήταν αφόρητο με θερμοκρασίες μέχρι και τους -11 βαθμούς το μεσημέρι! Το χιόνι ήταν λίγο περισσότερο εκείνες τις ημέρες σε σχέση με το Κιλκίς, αλλά μια βόλτα ήταν απαραίτητη σεμέτερον το χωρίον το Βουρλάν.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 19.00: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Κατερίνη: Ένας 28χρονος και μία 30χρονη μαχαίρωσαν θανάσιμα 67χρονο και του πήραν 40 ευρώ

Μετά από συντονισμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 67χρονου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (14-01-2017) στην Κατερίνη Πιερίας.

Το πουλάκι της φωτογραφίας, θα επιζήσει χωρίς μνημόνιο. Εμείς;




Η φωτογραφία είναι μια ευγενική παραχώρηση φίλου αναγνώστη από το Ίσωμα Κιλκίς, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Θεσσαλονίκη: Μοναδική η συναυλία ο «Μόνο για την Αγάπη…» στη Ροτόντα

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική συναυλία, το ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, το βράδυ, στο μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, από την Aντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δήμος Κιλκίς: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μετά από απόφαση του Δήμαρχου Κιλκίς, δεν θα διεξαχθούν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τα μαθήματα στις παρακάτω σχολικές μονάδες, λόγω των βλαβών που προκλήθηκαν στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης:

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 14.30: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Ζητούσε 2.000 από την πρώην του, για να μη δημοσιοποιήσει φωτογραφίες προσωπικών της στιγμών

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 42χρονης ημεδαπής.

Διπλός εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στο βαρύ χειμώνα

Δελτίο τύπου Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της για τον διπλό εγκλωβισμό και τις απερίγραπτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών μπροστά και στον βαρύ χειμώνα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τη «Βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα στους καταυλισμούς της Ευρώπης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Η έμφυλη διάσταση της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Συστήματος του ΟΗΕ (UNESCO) δημοσιοποίησε μία άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση, συνολικής έκτασης 54 σελίδων στην αγγλική γλώσσα, (σχετικός σύνδεσμος από τον ιστότοπο της UNESCO: http://unesdoc.unesco.org/images/0024/002469/246970e.pdf) για το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο.

Κιλκίς: "Η κατάσταση με το χιόνι είναι απαράδεκτη"

Υπογράφει ο
Γιώργος Τσιμπούκας
Αναγνώστης της Γνώμης
"Γύρω από τη πόλη του Κιλκίς η κατάσταση με το χιόνι είναι απαράδεκτη. Έχεις την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε Δήμος, ούτε Περιφέρεια, καμία μέριμνα. Προσπάθησα το πρωί από Ευκαρπία να πάω τα παιδιά στο Λύκειο, έφθασα μέχρι το Ζαχαράτο και ξαναγύρισα πίσω, γιατί ο δρόμος είχε πολύ χιόνι και ήταν αδύνατο να συνεχίσω. 

Τέσσερις μικροί στοχασμοί σε ναυάγια και σεφερικές αποβάθρες

Του Φώτη Μισόπουλου 
1 .....ολες οι δοκιμές περιεχουν το στοιχειο της ανησυχίας, οτι καποιος πρεπει να μάς ακουσει, μεσα ομως απο τα φιλτρα της εμμεσοτητας,ή μιας ομιχλης, που ετσι μας γλυτωνει από την ωμοτητα του αμεσου: δινει νοημα στην υποβολη,- υπαρξιακο- μια καθαγιασμενη εντροπια μετα την τρικυμια- οπως το υποθετικο επιμετρο στη σιωπη. Σ' αυτη τη μετα-σιωπή κρινεται η τεχνη- ισως και η ζωη. το πεπρωμενο σαν αυτοτροφοδοτουμενη προφητεια. 

Εθελοντική αιμοδοσία στην Γοργόπη Παιονίας



Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 08.00 π.μ.: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: