Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Νέα όρια στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Το Υπουργείο Παιδείας με την απόφαση του Φ.251/66296/Α5/19-4-2016 (ΦΕΚ 1236/Β/27-4-2016) τροποποιεί την υπ’ αριθ. Φ.253/128314/Β6/2002 (ΦΕΚ 1538 Β΄/10-12-2002) υπουργική απόφαση «Ορισμός των τμημάτων και των σχολών των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι. και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, τα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για κάθε ένα από τα τμήματα και τις σχολές αυτές, τον τρόπο, τον τόπο και το χρόνο εξέτασης και βαθμολόγησης της εξέτασης στα ειδικά αυτά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ως ακολούθως: 

Τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής από την χορωδία των Παιόνων

Με κατάνυξη και φέτος πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Επιταφίων της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σάββα στους δρόμους της Γουμένισσας, υπό τους ήχους των χάλκινων αλλά και των χορωδιών.

Εκδήλωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Γουμένισσα

Η Περιφερειακή Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ΄ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού» και της «Γιορτής της Μητέρας», διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, ώρα 7.00 μ.μ.

Φιλικό με Καλαμαριά της γυναικείας ομάδας του Κιλκισιακού

Η Γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού δίνει το τέταρτο φιλικό παιχνίδι της ιστορίας της τη Πέμπτη 5 Μαΐου στις 4 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Φιλικός αγώνας ΠΑΟΚ Κ15 με την δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού

Φιλικός αγώνας-γιορτή για τη πόλη του Κιλκίς, με την δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Κ15 τη Πέμπτη 5 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς! Ο Κιλκισιακός Β΄ συνεχίζει τα πολύ δυνατά φιλικά του παιχνίδια με μεγάλες ΠΑΕ, και αυτή τη φορά υποδέχεται τη καλύτερη ηλικιακά ομάδα της χώρας!

Μαθήτριες και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας τραγουδούν για τους πρόσφυγες



Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας - Θάνος Ζελέγκος έδρασαν ως στιχουργοί και παρήγαγαν το τραγούδι για τους πρόσφυγες "Τους βλέπουμε να προχωρούν" με το οποίο έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του European School Radio.

Κιλκίς: Τσάκωσαν δύο ανήλικους Αλγερινούς για κλοπή τσάντας Πακιστανού

Συνελήφθησαν χθες (01-05-2016) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 18 και 17 ετών, για κλοπή, διότι την ίδια ημέρα το μεσημέρι αφαίρεσαν μαζί με 4 ακόμη άτομα, την τσάντα 33χρονου υπηκόου Πακιστάν που είχε αφήσει έξω από κατάστημα στην περιοχή των Ευζώνων και περιείχε χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων

Μετά από ερωτήματα πολιτών, σχετικά με το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων, διευκρινίζεται ότι το δικαιούνται ΜΟΝΟ: 
1) Όσοι ήταν επιδοτούμενοι άνεργοι για ένα χρόνο (και μόνο αυτοί) και υποβάλουν αίτηση μέχρι 2 μήνες από τη λήξη του ταμείου ανεργίας,

Ενημέρωση Πυροσβεστικής Κιλκίς, λόγω έναρξης της θερινής περιόδου

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς
Η Δ.Π.Υ. Ν. Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, λόγω έναρξης της θερινής περιόδου, επισημαίνει τα κάτωθι:

Αυτό είναι το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν, οπότε το κέντρο συζήτησης είναι για τι σπουδές και ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν τα παιδιά, έτσι ώστε να έχουν άμεση αποκατάσταση. Πολλές συζητήσεις και άγχος για το ποια κατεύθυνση να διαλέξουν έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν στην καριέρα και στη ζωή.