Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συναυλία Jazz με τη Soprano Κατερίνα Μηνά στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς



Μια διαφορετική και μοναδική συναυλία jazz με την ελληνοκυπριακής καταγωγής σοπράνο Κατερίνα Μηνά, διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου της πόλης του Κιλκίς. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η υψίφωνος που διαπρέπει στο εξωτερικό με έδρα το Λονδίνο, με τη μαγευτική φωνή, την άψογη τεχνική και την καθηλωτική σκηνική παρουσία της θα μας ταξιδέψει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο χρώματα και νότες, με γνωστές αγαπημένες μελωδίες των Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, Τόκα, Τζουανάκου, Gershwin, Weill, Bizet, Howard, Porter.

Τη σοπράνο θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Γιάννης Χατζηλοίζου στο πιάνο, ο Χάρης Ιωάννου στο σαξόφωνο και ο Ειρηναίος Κουλλουράς στο κοντραμπάσο.

Βιογραφικό
Η Κατερίνα Μηνά είναι απόφοιτος του Guildhall School of Music & Drama, έχει βραβευθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς «Julian Gayarre» στην Ισπανία και «Εκκλησιαστικής Μουσικής» στην Ιταλία, ενώ το 2009 της απενεμήθη το βραβείο της «Τραγουδίστριας της χρονιάς» από το γνωστό γαλλικό περιοδικό Madame Figaro.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους ρόλους της Βιολέτας από «Λα Τραβιάτα», Φιορντιλίτζι «Έτσι κάνουν όλες», Δόνα Ελβίρα «Δον Τζιοβάννι», Μιμί «Λα Μποέμ», Βιβίκα «Βαφτιστικός», Νέντα «Παλιάτσοι», Μαρία «West Side Story» καθώς και τον κύριο ρόλο στη μονόπρακτη όπερα «Ανθρώπινη φωνή» του Πουλένκ.


Ως κοντσερτίστα, ερμήνευσε μεταξύ άλλων το Ρέκβιεμ του Βέρντι, Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, Stabat Mater του Ροσίνι, Coronation Mass του Μότζαρτ, Αφρικανικό Sanctus του Ντέιβιντ Φάνσω, Negro Spirituals του Μάικλ Τίπετ, A Midsummer Night’s Dream του Μέντελσον, Σκηνή της Βερενίκης του Χάιντν, Συμφωνικά Τραγούδια του Χένρυ Ντουπάρκ και Μιχάλη Χριστοδουλίδη, τα Ορατόρια του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς επίσης και τα συμφωνικά έργα του Χρίστου Πίττα Ελένη, Ρίμες Αγάπης και 1973. Έδωσε παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ταïλάνδη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ηχογράφησε για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΡΙΚ και της ΕΡΤ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο CD της Κατερίνας, με τα 17 Πολωνικά Τραγούδια του Σοπέν και τον κύκλο τραγουδιών του Σούμαν Η Ζωή και η Αγάπη της Γυναίκας, σε συνεργασία με την πιανίστα Έλενα Μουζάλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.