Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πολύκαστρο: Τιμήθηκε η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού μετώπου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις σύμμαχες χώρες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε η επέτειος της διάσπασης του Μακεδονικού μετώπου που οδήγησε στην συνθήκη ειρήνης του πολέμου.

Το διασυμμαχικό μνημείο ευρισκόμενο δίπλα στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος ανατολικά της πόλης του Πολυκάστρου φιλοξένησε για μία ακόμη χρονιά πολυπληθείς αποστολές και επισκέπτες.

Εψάλη δέησης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου στην οποία παρευρέθησαν ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός εργασίας της Σερβίας κ. Zoran Antic ως εκπρόσωπος της Σερβικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς και οι βουλευτές Κιλκίς κ. Ε. Αγαθοπούλου και κ. Γ. Φραγγίδης ως εκπρόσωποι της βουλής των Ελλήνων, πρόξενοι και εκπρόσωποι των συμμάχων χωρών Γαλλίας , Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ρωσίας και Σερβίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Α. Βεργίδης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των ενώσεων και απόγονοι των πεσόντων ηρώων του 1ουπαγκοσμίου πολέμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κάτοικοι κι επισκέπτες της Παιονίας.

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, εστίασε στην ανάγκη να φωτίσουμε τις σημερινές μας ενέργειες αξιοποιώντας ως δίδαγμα όσα προέκυψαν από το μεγαλείο και τον ηρωισμό που επέδειξαν οι πρόγονοι μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε « Ο σημερινός εορτασμός αναδεικνύει την ανάγκη της συνεργασίας, της συνεννόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Η ελευθερία, η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παιδεία, η προστασία του περιβάλλοντος σαν αξίες κοινής αποδοχής κτίζουν τη συλλογική συνείδηση μεταξύ των λαών μας και γεφυρώνουν τις δευτερεύουσες διαφορές μας.»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του υφυπουργού εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου, υφυπουργού της Σερβίας κ. Zoran Antic και όλων των εκπροσώπων και ενώσεων των τότε συμμάχων χωρώ, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων που επιβάλλεται από το στρατιωτικό πρωτόκολλο και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων όλων των χωρών. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.