Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Απαιτητικά τα θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού στη Φυσική και στο Α.Ε.Π.Π.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΙΝΗΤΡΟ Κιλκίς 
Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν την πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Τα κείμενα που δόθηκαν για το σχολιασμό των πηγών ήταν κατανοητά απαιτούσαν όμως τη συνθετική ικανότητα των μαθητών.

Στο Α.Ε.Π.Π τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Θεωρούνται δυσκολότερα από πέρυσι, με σημεία που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τους υποψηφίους. Απαιτούσαν καλή προετοιμασία και κατανόηση σε βάθος των τεχνικών του προγραμματισμού. Η ανάπτυξη, δε, της αλγοριθμικής σκέψης από τους υποψηφίους είναι ένα έργο που απαιτεί εξοικείωση και προετοιμασία η οποία δεν επιτυγχάνεται σε μία μόνο χρονιά

Τα θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού ήταν σαφή, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά. Πέρα από το Θέμα Γ, όλα τα υπόλοιπα θέματα περιείχαν παγίδες και συγκεκριμένα το Θέμα Δ ήταν αρκετά συνδυαστικό. Επίσης ο χρόνος δεν επαρκούσε ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι να χειριστούν με άνεση όλα τα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.