Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 28χρονης αλλοδαπής

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, σε βάρος έξι (6) αλλοδαπών, με την κατηγορία της «Σωματεμπορίας από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση». 

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Οι Αργεντίνοι σταματούν τις εξορύξεις χρυσού! "


Όταν το 2001 η Αργεντινή χρεοκόπησε, πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρείες ήρθαν να σώσουν τον λαό από τη φτώχεια και να τους χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως υπόσχονταν σε τηλεοπτικά σποτ σαν αυτό .Τελικά οι κάτοικοι αν και με κάποιους ενδοιασμούς δέχτηκαν τις εταιρείες.

Η πρώτη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με γρήγορους ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, καθώς λίγες μόλις μέρες μετά την ίδρυση του κόμματος, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι λίστες με τους υποψήφιους στις επερχόμενες εκλογές. Παράλληλα, το κόμμα βρίσκεται μια ανάσα πριν τη συμπλήρωση 10 βουλευτών, που θα του επιτρέψει να συγκροτήσει επίσημα κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτή τη στιγμή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν 9 βουλευτές και συγκεκριμένα τους: Πάνο Καμμένο, Χρήστο Ζώη, Κώστα Μαρκόπουλο, Σπύρο Γαληνό, Δημήτρη Σταμάτη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτη Μελά, Έλενα Κουντουρά και Μίκα Ιατρίδη.
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες:
ΚΙΛΚΙΣ: Λαπατίνας Παναγιώτης δικαστικός υπάλληλος, Σιαμπάνης Βασίλειος μηχανολόγος. 

Δυνατότητα για μειωμένες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Τη δυνατότητα να μειώσουν προσωρινά το ποσό των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών τους έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, θα μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή ακόμη και σε δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν που βρίσκονται. Προϋπόθεση για αυτό, είναι το να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και να καταβάλλουν τις δόσεις τους.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία. Την ημέρα αυτή της διπλής εορτής αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, που με γενναιότητα, πίστη, αγάπη στην ελευθερία και αυτοθυσία αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Είναι όμως και μέρα που πρέπει να εμπνευστούμε από τον αγώνα και τα ιδανικά τους για τη μεγάλη μάχη που δίνουμε σήμερα ως έθνος. Το 1821 οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Παπακωνσταντίνου: "Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα"

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της σημερινής ημερίδας για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την εφαρμογή του Ν.4014/2011, απαντώντας σε ερώτησεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, πόσο θα βοηθήσει τις επενδύσεις, και κατά πόσο υπήρχαν σκόπελοι για την ανάπτυξη;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε πλέον στη χώρα μας ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που μαζί με τις Υπουργικές Αποφάσεις, μειώνουν κατά πολύ το χρόνο έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, μειώνουν τον αριθμό των αδειών που απαιτούνται – γιατί στη χώρα μας είχαμε δεκαπλάσιο αριθμό από τις άλλες χώρες.

Διαβούλευση για το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές"

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβαίνει σε Δημόσια Διαβούλευση της Διακήρυξης για την επιλογή μέσω ΣΔΙΤ Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, για το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης- Αξιοποίησης των Υποδομών».

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ για το ποιος χτυπάει ποιον"

Και μια φωτογραφία απάντηση στα γελοία ψέμματα του αντιδήμαρχου Αριστοτέλη Βασίλη Μοσχόπουλου. Οι εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” φορώντας τις φόρμες της εταιρείας έχουν πέσει πάνω σε ένα μέλος των επιτροπών αγώνα με απίστευτο μένος και τον ξυλοφορτώνουν.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Μεταλλεία Χαλκιδικής μια πονεμένη ιστορία… "

Ένα εκπληκτικό αρθρο από το ιστολόγιο volvinews, που εκτός από την αναφορά στα βίαια επεισόδια της Τρίτης, φιλοξενεί και ένα ωραίο περιεκτικό ιστορικό των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι του σημερινού Δήμου Βόλβης, που συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού ως κοινότητες τότε του Στρυμονικού κόλπου, υπενθυμίζουν ότι η υπόθεση των μεταλλείων δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική και δηλώνουν ότι θα είναι δίπλα μας, όπως ήταν πάντα!
Η υπόθεση των Μεταλλείων δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική !!Οι περισσότεροι από τους παλιότερους εδώ στην περιοχή μας ξέρετε το θέμα με τα μεταλλεία χρυσού, επειδή όμως είναι και οι νεότεροι που δεν γνωρίζουν και επιβάλλεται να μάθουν νομίζω ότι θα πρέπει να γράψω τα πράγματα από την αρχή. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να ξέρουν τι πραγματικά γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο κ. Τίποτα απειλεί και προκαλεί την κοινωνία της Β.Α. Χαλκιδικής"

*Ποιοί είναι οι "κάτοικοι";
Και ποιοί είναι οι "τραμπούκοι";
Αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει ώς φαίνεται ένα μοναδικό προνόμιο, να σύρεται σε σκηνικά βίας και να διασύρεται από κάποιον που δεν εκπροσωπεί ΤΙΠΟΤΑ, εκτός βέβαια από τον ίδιο του τον εαυτό...  Από κάποιον που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Βόλο... (ακούστε τον ίδιο να το λέει σε ραδιόφωνο του Βόλου, στο 25ο δευτερόλεπτο...), ανδρώθηκε «επιχειρηματικά» στη Θεσσαλονίκη...και ήρθε για να «μονάσει ακτιβιστικά» στο κατώφλι του Αγίου Όρους...περιφερόμενος αλλά όχι συμπεριφερόμενος ως γνήσιος Ιερισσιώτης...!

ΣΒΒΕ: «Σύλληψη επιχειρηματία Γιώργου Φιλίππου, μία άστοχη σύλληψη άνευ ουσίας»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με λύπη του πληροφορήθηκε τη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία κ. Γ. Φιλίππου, ιδιοκτήτη της ιστορικής επιχείρησης της Θεσσαλονίκης Φίλκεραμ – Johnson, για τη μη απόδοση ΦΠΑ προς το δημόσιο.  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πολιτεία δεν έλαβε υπόψη της τα ανυπέρβλητα προβλήματα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, που τελεί υπό πτώχευση και στην οποία το Δημόσιο οφείλει περίπου 700.000 € και συνεπώς προέβη σε μια σύλληψη άνευ ουσίας.  Ο ΣΒΒΕ συμφωνεί απολύτως με την πληρωμή των χρεών των επιχειρήσεων μελών του προς το δημόσιο, αποτελεί άλλωστε πάγια θέση του, από την οποία και σήμερα δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι ανυποχώρητος.

Ήρθε η ώρα να Γνωριστούμε...


Ποδηλατική εξόρμηση στη Δοϊράνη


Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς διοργανώνει την πρώτη του ποδηλατική εξόρμηση, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στη λίμνη Δοϊράνη.Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Ειρήνης στις 09:00 π.μ. Η διαδρομή είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη χωρίς υψομετρικά, περίπου 18χλμ και απευθύνετε σε όλη την οικογένεια. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία του χωριού, θα φτάσουμε στην περιοχή “Χίλια Δέντρα” και μετά από μία ολιγόλεπτη στάση θα επιστρέψουμε.
Απαραίτητα εφόδια: Κράνος – Νερό – Σνακ για τη στάση στα Χίλια Δέντρα. 
Δηλώστε συμμετοχή στο Facebook στην εκδήλωση που θα βρείτε στη σελίδα μας, το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τη μεταφορά των ποδηλάτων αν χρειαστεί.

Διαμαρτυρία – Αίτημα – Ειδοποίηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Κιλκίς

Η Πανελλήνια Οµοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ο µεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου που σκοπό της έχει τάξει την προστασία του δηµοσίου συµφέροντος, την προστασία των πολιτών, τον αγώνα για την εξυγίανση των θεσµικών πλαισίων και την καταπολέµηση της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων απευθυνόµενη σε όλους τους υγιώς σκεπτόµενους πολιτικούς παράγοντες ενηµερώνει ότι:

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα. Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του “εγώ” το “εμείς”. Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον.

Μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ίσως ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα. Τώρα η Πατρίδα μας αγωνίζεται να ανακτήσει την αυτοδυναμία και την αξιοπρέπεια της. Τώρα η Ελλάδα έχει ως στόχο να κατακτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το βασικό δίδαγμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας ήταν η σημασία της ενότητας, της πίστης, της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο.

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί διαχρονικά μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, δείχνει τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι ξεχωριστής σημασίας για το λαό και τη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με την Τρόικα, προσπαθεί να επιβάλλει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα.

Συνελήφθη 61χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στον Τριπόταμο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (22.03.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Αναλυτικότερα, στον Τριπόταμο Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο της οικίας του 61χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (1) ημιαυτόματο πυροβόλο πιστόλι διαμετρήματος 9 mm με (8) φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και (1) γεμιστήρα και (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο διαμετρήματος 12 cal. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Κιλκίς

Καλούνται όλα τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σε συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, στις 11 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιλκίς, για να συζητήσουμε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και να αποφασίσουμε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος. Στη συνέλευση θα παραστεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Ε. Ζορκάδης.  Η παρουσία όλων των μελών της ΔΗΜΑΡ είναι απαραίτητη.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Σε εξέλιξη η επιχείρηση "Στάχτη στα μάτια" της κοινωνίας της Β.Α Χαλκιδικής"

Σε αγωνιστικές επάλξεις οι Μαδεμοχωρίτες...
«Καλοπιάσματα»...,στοχοποιήσεις και εκκλήσεις για αριθμητική ενίσχυση από «ακτιβιστές», εκτός Χαλκιδικής, περιλαμβάνει το «μενού» της ολιγάριθμης γκρούπας, που λυμαίνεται τη ΒΑ Χαλκιδική. Οι επαγγελματίες της παραπλάνησης και της πόλωσης, που ταλαιπωρούν τον τόπο με τις «δράσεις» τους, επιχειρούν τώρα με τα γνωστά προπαγανδιστικά τους τεχνάσματα να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα, που έχει διαμορφωθεί σε βάρος τους και να εμφανίσουν εαυτούς από θύτες ..., θύματα...!!! Παλιά μου τέχνη κόσκινο..., θα συμπληρώσουμε εμείς. Ας δούμε όμως μαζί την επανεκκίνηση της προπαγανδιστικής τους μηχανής...

Στα 2 δισ. ευρώ η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2011. Στα 1,5 εκατ. άτομα οι online καταναλωτές

Στα 1,5 εκατομμύρια έχουν ανέλθει οι καταναλωτές που ψωνίζουν μέσω Internet , ενώ ο τζίρος που πραγματοποιούν στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου ανήλθε στη διάρκεια του 2011 στα 1,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 30% έναντι του 2010.  Αυτό προύπτει από τα στοιχεία έρευνας «Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα» που πραγματοποίησε το Εργαστήρι Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γ. Δουκίδη.

Τροπολογία για τις μετεγγραφές πολυτέκνων και τριτέκνων στα ΑΕΙ

Τροπολογία για την κατάταξη παιδιών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών στην κατάταξή τους στα Πανεπιστήμια κατατέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το σύστημα μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει καταργηθεί. Οι υποψήφιοι που ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των θέσεων που απευθύνονταν σε όλους τους υποψήφιους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στην κατηγορία τους. Όμως υπήρχαν τρία κριτήρια: τα μόρια στις εξετάσεις, η σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό και το οικογενειακό εισόδημα.

Επιτέλους ανοίγουν οι κάνουλες – Επιστρέφει 3 δισ. το κράτος

- Τέλος Μαρτίου οι επιστροφές ΦΠΑ σε χιλιάδες επιχειρήσεις
- Δείτε πως θα γίνουν οι επιστροφές με ... επετηρίδα
- Τα χρωστούμενα έρχονται σε ... δόσεις

Πέφτει, επιτέλους, ζεστό χρήμα στην αγορά. Το ένα καλό που έχει το μνημόνιο είναι ότι επιβάλλει και στο κράτος να πάψει να είναι μπαταχτσής. Ξεμπλοκάρουν από τα τέλη του μήνα ακόμη και επιστροφές ΦΠΑ που κάποιες επιχειρήσεις τις περιμένουν ακόμη και περισσότερο από δύο χρόνια!