Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η Τουρκία δε "φοβάται" το χρυσό....και εξελίσσεται σε Νο1 παραγωγό χώρα στην Ευρώπη!" "

Οι Τούρκοι εκτός απο σήριαλ...
παράγουν και χρυσό...
Στο κατώφλι του 21ου αιώνα η Ελλάδα χάρη και στην ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έδειχνε ότι έμπαινε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, που δύσκολα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι Βαλκάνιοι γείτονες της, καθιστώντας τη χώρα σημαντικό οικονομικό παράγοντα της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και της Ευρώπης. Μια σειρά όμως λανθασμένων πολιτικών, νοοτροπιών και πρακτικών για τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως φέρουμε την ευθύνη, έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Το παρόν πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια και μαζί του οι απότοκοι αυτού, που με ξένα κόλλυβα (δάνεια, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις) συνέβαλαν τα μέγιστα για να εξαφανιστούν οι παραγωγικοί δείκτες της χώρας, κυρίως μέσα από τη σταθερή αποβιομηχάνισή της. Όλοι αυτοί που το μυαλό τους τρέχει... στην Λατινική Αμερική και τις πρωτόγονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν εκεί, γιατί δεν βλέπουν το παράδειγμα της γείτονος που μέσα σε λίγα χρόνια από κομπάρσος μετατράπηκε σε παγκόσμιο οικονομικό παράγοντα. Όχι στα λόγια. Με υπεύθυνες πολιτικές γραμμές, που έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Έτσι η Τουρκία μέσα σε μια δεκαετία έγινε η πρώτη χώρα σε παραγωγή και εξαγωγή βόριου στον κόσμο, ενώ, όπως θα διαβάσετε και στην αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της hurriyet, αυτή τη στιγμή είναι η 1η χρυσοπαραγωγός χώρα στην περιοχή και φιγουράρει ανάμεσα στις κυριότερες χρυσοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο, με αποτέλεσμα να έχει μειώσει και τις εισαγωγές της σε χρυσό. Και εκεί βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους κύκλους, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του συνδέσμου χρυσορυχείων. Αντιδράσεις που υποκινούνται από κάποιους μάλλον εισαγωγείς χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων, που βλέπουν να μειώνεται σημαντικά το κομμάτι της δικής τους πίτας.
Όπως μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ο κ. Ακντούρ, μπροστά μπαίνουν οι «οικολογικές οργανώσεις» και οι μηχανισμοί τους για να δημιουργήσουν τις σχετικές εικόνες και εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Εντυπώσεις και εικόνες, στις οποίες η επίσημη πολιτική ηγεσία δεν δίνει καμία σημασία, ούτε η πλειονότητα της τουρκικής κοινωνίας, γιατί βλέπει πόσα θετικά πράγματα έχουν προκύψει από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.
Εδώ εμείς βέβαια πέρα από μια επικίνδυνη πολιτική ηγεσία, έχουμε και το συστημικό μηχανισμό της «προληπτικής οικολογίας», που παρεμβαίνει για να σώσει ένα κόσμο από το θάνατο και την περιβαλλοντική καταστροφή. Μακάρι να μπορέσει να τον σώσει επίσης από την πείνα και την εξαθλίωση, που χτυπά την πόρτα ολοένα και πιο δυνατά κάθε μέρα. Να δούμε, πώς μπορεί να επιβιώσει κάποιος στις μέρες που ζούμε αυστηρά καταναλώνοντας λόγια του αέρα...
Για όσους δε γνωρίζουν Αγγλικά, παραθέτουμε σε μετάφραση τα πιο σημαντικά στοιχεία του άρθρου:
I. Σχεδόν διπλασιάστηκε η εξόρυξη χρυσού στην Τουρκία σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Το συνολικό ποσό του χρυσού που προέρχεται από το έδαφος στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 43 % σε 24,4 τόνους το 2011 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παρόλα αυτά οι 24,4 τόνοι δεν επαρκούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.
Υπήρξε μια σταθερή αύξηση στην ποσότητα του χρυσού από τότε που ξεκίνησε η εξόρυξη του ευγενούς μεταλλεύματος το 2001, όταν ήταν μόλις 1,4 τόνους. Η συνολική ποσότητα του χρυσού που προέρχεται από κοιτάσματα στο έδαφος της Τουρκίας μέσα σε μια δεκαετία έχει φτάσει τους 106,5 τόνους. Συνολικά 6 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη χρυσού στη γειτονική χώρα.
II. Συνολικά 8,8 τόνοι εξήχθησαν απο το χρυσορυχείο της Ουσάκ, μιας πόλης κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας (περιφέρειας Αιγαίου, όπως ονομάζεται διοικητικά στην Τουρκία). Συνολικά 5,8 τόνοι χρυσού μεταλλευμάτων προέρχονταν από ορυχείο χρυσού στο Eρτιντσάν, ενώ 5,1 τόνους έδωσε στην εγχώρια παραγωγή χρυσού το μεταλλείο της επαρχίας Γκουμουσανέ. Τέλος 3,9 τόνοι εξορύχτηκαν στο μεταλλείο της Περγάμου Οβατσίκ, δυτικά της Σμύρνης
Η συνολική ποοσότητα των 24,425 τόνων, που εξορύχθηκε αντιπροσωπεύει αξία ύψους 1,365 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές.
III. «Αυτή η υψηλής έντασης παραγωγική διαδικασία, έχει μειώσει τις ανάγκες της χώρας για εισαγωγές χρυσού, όπου ο ετήσιος μέσος όρος ανέρχεται σε 151 τόνους», σημειώνει ο Ουμίτ Ακντούρ, πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσορυχείων της Τουρκίας. Ο κος Ακντούρ ισχυρίζεται ότι αυτοί «οι παραγωγικοί δείκτες ενοχλούν κάποιους κύκλους, που επιθυμούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στην Τουρκία, για να συνεχιστούν οι εισαγωγές, την ώρα που καταγράφεται κλιμακούμενη άνοδος στη ζήτηση χρυσού στη χώρα.»
IV. Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο κος Ακντούρ «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην εξόρυξη του χρυσού και έχει επίσης γίνει Νο 1 στην περιοχή,προσθέτοντας ότι οι χρυσωρύχοι ήταν πάντα ανοικτοί σε απόψεις «αληθινών» ειδικών του περιβάλλοντος και τα ορυχεία είναι ανοικτά σε επισκέψεις για τον καθένα»

30 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ. ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.12
      χαχααχα, εμεις δεν εχουμε χοραφια, μελλισια, δασοι, μπαξεδες θερμοκηπια??? εισαι για γελια. Κι εμεις "χοριατες " ειμαστε.χαααχααααα
      εχουμε και θαλασσα αλλα θα εχουμε και εξτρα καλο μισθο συν ολα τα αλλα που εχετε εσεις!!! κοροιδο

      Διαγραφή
    2. Έχετε ως γνωστόν και περισσή βλακεία... τσιράκια του Μπόμπολα, ου να μου χαθείτε!!!

      Διαγραφή
    3. Εσυ απο που το ξερεις , για την βλακια ? απο τον Παπαγεωργιου,ΧΑΧΑ εδω να δεις γελια.
      Μονο σε σας εχει περαση, ...γιατι ακομα προβατακια με την παρατραβηγμενη ιδεολογια των οικολογων ( που ηταν IN του 20 αιωνα ) και με σχολικες εκθεσεις για περιβαλλον ζητε. Μηπως , λεω,μηπως διαβασες οτι δεν ευθυνετε τελικα ο ανθρωπος για την υπερθεμανση του πλανητη?? Σας λενε οχι κυανιο ..εσεις..ΚΥΑΝΙΟ, σαν τον Τολη που ζει την αποθεοση και ξαναζει , γιατι εδω εχει πεθανει . μετα πες ποιος ειναι το "ντουβαρι".....

      Διαγραφή
    4. θελω να προσθεσω, οτι θα σας παρακαλεσουμε τους 'γεωργοπαραγογους' να προσεχετε τα φυτοφαρμακα. για τους καρκινους που λετε για μας, η γεωργοι , με τα ψεκασματα,με τα λυπασματα ειναι γνωστο για μολυνση υπογειων νερων και αυξιμενους καρκινους!!! Τα παντα σκατα γινανε, οποτε φιλαρακο......ασε τις εξυπναδες και λαικισμους.
      Ντουβαρι χαλκιδικης, μπομπολακι.

      Διαγραφή
    5. Μάλλον τα σκατά μέσα στο κεφάλι σου βρίσκονται,

      γιατί ξέρεις εγώ είμαι ενεργός βιοπαραγωγός εδώ και πολλά χρόνια, οι πρόγονοι μου ήταν αγρότες-κτηνοτρόφοι και για εκατοντάδες χρόνια ζούσαν σε αρμονία με την γή, εγώ έχω σταματήσει τα λιπάσματα εδώ και μια δεκαετία, το ψωμάκι και τα λαχανικά που τρώω είναι χωρίς λιπάσματα και φάρμακα, πράγματα άγνωστα για σένα...

      Είχα την τύχη να σπουδάσω την φυτική & ζωϊκή παραγωγή και να μαλώνω με διάφορους εισαγόμενους φωστήρες καθηγηταράδες, μια πενταετία πρίν τις τρελές αγελάδες και ξέρω πολύ καλύτερα από σένα τι σημαίνουν όλα αυτά...

      Και δεν γίνανε τα πάντα σκατά όπως λές, εκτός αν αναφέρεσαι στον εαυτό σου και το σινάφι σου, όπως έναν "άλλο" σκατά που έλεγε πριν λίγο καιρό "ότι μαζί τα φάγαμε"...

      Το ούστ από δω σας το φωνάζουμε αρκετό καιρό τώρα, μάλλον τις φάπες τις θέλετε επί τόπου,σας περιμένουμε, "Μολών Λαβέ" λοιπόν...

      (Αλήθεια που είσασταν κρυμμένοι στην τελευταία συνάντηση μας με τους πουλημένους του υπουργείου, να σας δούμε από κοντά, να εναγκαλιστούμε επιτέλους βρε αδερφέ...

      Διαγραφή
    6. σε συγχερω, πραγματικα. μακαρι ολοι η κενουργοι γεωργοι να ηταν της σχολης. γιατι ακομα εχω στα ματια μου οικονα απο ανευθυνους που πετανε σακια απο φυτοφαρμακα ετσι, διπλα στο νερο.....
      Και παλι μπαβο σου.

      Διαγραφή
    7. Εδω υποτιθέμενοι αγρότες κάνουν ραντισμούς ή ρίχνουν φυτοφάρμακα στα χωράφια ή στις φυτείες και στα δέντρα τους τους και μετά πάνε και πλένουν τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού και των παραποτάμων !
      Τι να μας πουν τώρα !

      Διαγραφή
  2. Και συ ρε φιλε απο τη Χαλκιδικη , πού ξερεις οτι μας ειπαν οτι δε θα ριξουν κυανιο? εδω ησουν? και τοτε γιατι δε σηκωθηκες να πεις μια κουβεντα ετσι απλα για να βοηθησεις τον κοσμο να διαλεξει καλυτερα?
    Αντε φιλε στον τοπο σου και μακρια απο δω, ασε μας στο δρομο μας και συρε κι εσυ το δικο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι το διαβασα!! απο τα δικα σας μεσα. Αν ειναι ψευτες...βαλτα μαζι τους.
    φιλαρακο. Και να σου πω και κατι. Δεν καταλαβαινω γιατι ηταν ο Παπαγεωργιου.
    Δεν ηταν διαβουλευση με το ΥΠΕΚΑ? μπες στο antigold, διαβασε!! αποθεοσατε τον Τολη!! Που να σηκωνωταν και καποιος. το σκεφτηκα. Να παω, ετσι, να σηκωθω , να πω οτι ειμαι απο Χαλκιδικη και να πω τα δικα μου. Πιστευεις οτι θα εφτανα στο σπιτι μου??? Με ενα φανατισμενο κοινο του Τολη? Αλλα εδω που το λες, θα το σκεφτω. θα μου δωθει ο λογος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros: POLITE O ARISTOTELIS...

    NA PATE STI TOYRKIA NA ZISETE ....LAMOGIAAAAA !!!!!!
    SAS FTINI O KOSMOS KAI ESIS LETE PSIHALIZI.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλύτερο θέμα για αποπροσανατολισμό των πολιτών του Κιλκίς από τον μπαμπούλα της εξόρυξης χρυσού δε θα μπορούσε να υπάρξει. Εδω ο κόσμος καίγεται, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι Παπανδρέου-Βενιζέλος διέλυσαν τη χώρα, οι δουλειές συρρικνώνονται δραματικά, η ανεργία καλπάζει, μισθοί και συντάξεις μειώνονται προκλητικά και οι φωστήρες Κιλκισιάρχες (ήρωες της πεντάρας) ασχολούνται με το ανύπαρκτο θέμα του χρυσού, αφου είναι βέβαιο οτι δε θα υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από καμία εταιρεία, διότι ο χρυσός που δήθεν υπάρχει στην περιοχή θα αποδειχθεί οτι δεν έχει κανένα οικονομικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάνθρωπε, σε βλέπω ενημερωμένο. Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο το Κιλκίς μπορείς να μου πεις ποιο θέμα βρήκαν στις Σέρρες, Στην Πέλλα, στην Κατερίνη, στην Κολοπετινίτσα και γενικά στην υπόλοιπη Ελλάδαγια να καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο?
      Είπαμε εκθέτουμε επιχειρήματα αλλά δε παίζουμε και με τη νοημοσύνη των άλλων.

      Διαγραφή
    2. Δε θα υπάρξει ανάδοχος εταιρεία για το χρυσό και τότε να δούμε που θα διοχετεύσετε την πλήξη και την ανία σας. Να δούμε τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους. Με τι θα διασκεδάζετε την πληκτική ζωή σας.

      Διαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ!!!!!!!!
    ΧΡΥΣΟΣ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pros: POLITE O ARISTOTELIS
      TA GRAFO ME LATINIKOUS HARAKTIRES GIA NA KATALAVENETE TI GLOSA SAS.
      AFTOI POU EXIPIRETITE AFTI TI GLOSA MILANE,,,TOUS ELLINES KAI TIN ELLINIKI ...APO OTI VLEPO DEN TOUS KATALAVENETE ... LAMOGIA

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ 0529 ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ ( ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ).
      ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

      Διαγραφή
  7. pros: POLITE O ARISTOTELIS

    HAHAHAHAHAHAHA RE DEN PSIHALIZI ... SAS FTINOUME

    LAMOGIA EISTE KAI PSEFTES...PARTE DROMO KAI TIS MPOURDES SAS GRAPSTE TES SE EFIMERIDES TIS HALKIDIKIS. EDO DE NIAZESTE GIA TO TOPO SAS KAI GIA TA IDIA SAS TA PEDIA ME TO NA DILITIRIAZETE ME KILA KIANIOU KA8E MERA TA HOMATA SAS SIGA MI NIAZESTE GIA TO DIKO MAS TOPO EDO STO KILKIS....

    KAI TOSI EPIMONI NA AR8ROGRAFITE SE EFIMERIDA TOU KILKIS KAI META APO TOSO FTISIMO APO POU PIGAZI???? I EISTE POLI KOLIMENA MIALA I APO KAPOU PLIRONESTE POLI KALA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pros:: POLITE O ARISTOTELIS

    http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/02/09/νέο-κεφάλαιο-στον-εκατονταετή-πόλεμο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς αγεωγράφητα ντουβάρια (δήμου Αριστοτέλη ή μη). Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη και ποτέ δε θα γίνει Ευρώπη. Σε Ευρωπαϊκή Τουρκία δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα βιβλίο σοβαρού Ευρωπαίου στοχαστή.
    Τώρα για τα υπόλοιπα τι να πεις. Να προσέχετε τους συντοπίτες μας που θα έρθουν για δουλειά εκεί. Το σενάριο της ταινίας που αναφέρεστε το διάβασα. Όντως κάποιοι πράκτορες έρχονται ως εργάτες των μεταλλείων, στη Χαλκιδική, για να ανακαλύψουν πως καταφέρατε όλοι εσείς που είστε υπέρ των μεταλλείων να γίνεται τόσο πλούσιοι και τόσο έξυπνοι. Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο Κωστίκας με το κωδικό όνομα «Θα δείτε μεταλλεία στο Κιλκίς του Αγίου Π_ _ _ _ _Υ ανήμερα»

    Μη ξεχάσετε τα ποπ κορν, έχει πολλή αγωνία η ταινία και κρατάει αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπητε στο antigold. !!! γιατι ανησυχει ο Παπαγεωργιου?????.........
      Μαλλον "κατι" μυριστηκε ???
      Αντε, καλα ξεμπερδεματα.


      Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα! Τα μασάει η Περιφέρεια Kιλκίς για τα μεταλλεία"

      Διαγραφή
    2. Αν και τώρα γίνεστε αδιάκριτοι και ανακατεύεστε στα οικογενειακά μας θα σου πω κάτι και μη το πεις σε άλλον.

      Ξέχασα να σου το πω παραπάνω. Διάβασα και το σενάριο μιας άλλης ταινίας. Σε αυτήν ο κ. Γκουντενούδης νομίζει δύο πράγματα. Το πρώτο ότι θα γίνουν τα μεταλλεία στο Ν. Κιλκίς και το δεύτερο ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα γίνει πάλι Περιφερειάρχης. Δε θα γυριστεί όμως η ταινία – ούτε ως κωμωδία – γιατί οι επενδυτές λένε ότι θα πατώσει σίγουρα επειδή ούτε στα έργα γίνονται αυτά που λέει το σενάριο.

      Διαγραφή
    3. καλησπερα κ. φωκα,

      χαιρομαι που σε διαβαζω, γιατι σε σεβομαι παρα πολυ, εκανα σε σενα αναφορα στην Ρεσπεντζα " για εναν πολυ εξυπνο ανθρωπο.

      Στο δευτερο συμφωνουμε, για το πρωτο...τι να πω. Ειναι αυτο που γραφω παραπανω...μυριζετε κακα μαντατα ο Τολης. Γιατι ετσι γινετε, δυστυχως ευτυχος, αυτο δεν ειναι το θεμα μου.

      Διαγραφή
    4. YG .
      den soy pane ta vrisidia me periexomeno "ta kakala".

      Διαγραφή
    5. http://www.eidisis.gr/arthrografia/theofylaktos-paglaridiskai-i-skoyria-rypainei.html#itemCommentsAnchor


      kai tromaksa prin , oti sto kilkis mono "ntoyvaria" yparxoyn. Kai ekana to stayro moy.

      Διαγραφή
  10. 10:53
    Δε ‘’διαβάζεις’’ καλά τα πράγματα. Ο Τόλης δίνει το στόχο. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Το είπατε κάπου. Αν δεν τον είχαμε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Και πίστεψε με, το τι τρέχει με Γκουντενούδη και ΣΙΑ εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Εσείς μόνον αερολογίες ξέρετε να λέτε.

    Και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δε θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο. Γιατί ως γνωστόν, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνετε.

    Υ.Γ. Δεν είναι βρισιά, μεταφορά είναι. Δηλαδή όταν θα υπάρξει αυτός ο Άγιος, ανήμερα της γιορτής του θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στα μεταλλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. me olo to sevasmo, kai gia plaka( an kai den einai plaka) , vazoyme styxima , oti tha piasths apo tin myti ??? Eimai Ydroxoos, "vlepo makria"..

      Διαγραφή
    2. οκ το εργαλειο γαφης.
      λυπον. δες τωρα την αναρτηση απο υπεκα.
      Πιασου απο την μυτη!! αυτο που εγινε 6.2 θα θεορηθει διαβουλευση και απο δω και περα εχουν λογο μονο περιφεριαρχες πλιτικοι κλπ. Αχ, ρε , φιλε, σου ειπα να προσεχεις , οτι θα πονεσεις. και δεν σε πιραζω αλλα αυτο μας ελιπε να μη τα λεμε. τωρα που ειμαστε και δευτερη σελιδα...μου επιτρεπεις οταν θα ερθω απο τα μεροι σου , να σε καλεσω για καφε?!!

      Διαγραφή
    3. Σου είπα, δεν είμαι έξυπνο πουλί. Για τον καφέ δε το συζητάμε. Για τα υπόλοιπα, κοντός ψαλμός αλληλούια.

      Διαγραφή
    4. Εξυπνο πουλι εισαι και δεν την επιασες εσυ τη μυτη σου αλλη σου την πιασανε.
      Ρε γα..ο, και δεν επεξα λοττο. ( διαβασα και χθες αυτο του υπεκα και βουλη).
      Τα λεμε στον καφε!!!!

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.