Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία Παραστατίδη προς τον πρόεδρο της Βουλής για την οδό Κιλκίς - Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Θεόδωρου Παραστατίδη στην Ολομέλεια της Βουλής, προς το Προεδρείο, διαμαρτυρόμενος για 3η αναβολή της συζήτησης σε Επίκαιρη Ερώτησή του που αφορά την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κιλκίς-Θεσ/νίκης (τμήμα Ν. Σάντας – κόμβος Εγνατίας Οδού). Η παρέμβασή του έχει ως εξής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Υποχρεούμαι να ζητήσω τον λόγο για να διαμαρτυρηθώ διότι έχω την αίσθηση πως εμποδίζεται η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος που έχει ο κάθε Βουλευτής κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτό συμβαίνει με την μη προσέλευση του αρμόδιου Υπουργού για 3η φορά, επικαλούμενος «κώλυμα», να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που έχω καταθέσει επανειλημμένα και για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο μήνα.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορά την ολοκλήρωση σύνδεσης του οδικού άξονα Κιλκίς – Θεσσαλονίκης το οποίο καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Την στάση αυτή του κου Υπουργού, μπορώ να την θεωρήσω απρέπεια, ασέβεια και περιφρόνηση προς τους θεσμούς.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν την λειτουργία της Βουλής και των Βουλευτών, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να ανταποκρίνονται στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Κύριε Πρόεδρε,
Οφείλετε να προστατέψετε το δικαίωμα αυτό των Βουλευτών και κυρίως την ισότιμη μεταχείριση έναντι όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε είναι αυτοί ενταγμένοι σε πολιτικούς σχηματισμούς, είτε είναι ανεξάρτητοι."

Απάντηση: Η απάντηση του Προεδρείου στην διαμαρτυρία του Βουλευτή ήταν πως θα το θέσει θέμα στην κυβέρνηση προκειμένου να διευθετηθούν τέτοιου είδους προβλήματα ώστε να μην ξανασυμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.