Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (European Sustainable Development Week - ESDW) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που υλοποιείται σε ετήσια βάση για την προώθηση και προβολή, σε κοινή πλατφόρμα, δραστηριοτήτων, έργων και εκδηλώσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η ESDW 2018 θα λάβει χώρα από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου και θα εστιάσει σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που συνδέονται με την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs) των Ηνωμένων Εθνών, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών και για τους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό. 

Οι εγγραφές των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2018 (Website: www.esdw.eu) και είναι ανοιχτές σε δημόσιους φορείς, Ο.Τ.Α., ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώσεις, επιχειρήσεις, ΜΚΟ κ.λπ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στους SDGs που θα αποτελέσουν αντικείμενο εθελοντικής εξέτασης του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών (High Level Political Forum - HLPF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-18 Ιουλίου 2018 στη Νέα Υόρκη και στο οποίο θα συμμετάσχει ενεργά και η χώρα μας. Το φετινό θέμα του HLPF είναι «Μετασχηματισμός προς βιώσιμες και ανθεκτικές κοινωνίες» και θα ασχοληθεί με τους ακόλουθους SDGs:

Στόχος 6: Καθαρό Νερό και Αποχέτευση - Διασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και των εγκαταστάσεων υγιεινής για όλους.

Στόχος 7: Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια - Διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε οικονομική, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους.

Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες - Δημιουργούμε ασφαλείς, προσαρμοστικές βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή - Διασφαλίζουμε τη βιώσιμη κατανάλωση και μεθόδους παραγωγής.

Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά - Προωθούμε τη βιώσιμη χρήση των χερσαίων οικοσυστημάτων και δασών, καταπολεμούμε την ερημοποίηση, αναστρέφουμε την υποβάθμιση του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους - Ενισχύουμε τα μέσα εφαρμογής και ανανεώνουμε την Παγκόσμια Συνεργασία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ωστόσο, στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για οποιονδήποτε από τους 17 SDGs (https://sustainabledevelopment.un.org).

Η ESDW διανύει φέτος το τέταρτο έτος υλοποίησής της, ενώ ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ESDW 2017 πραγματοποιήθηκαν 4.031 καταχωρήσεις εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν σε 30 ευρωπαϊκές χώρες και προσέλκυσαν περίπου 360.000 συμμετέχοντες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Δραστηριοτήτων (τηλ. 213 1513555)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.