Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

"Πάνε να καταργήσουν το τμήμα ΤΕΙ στο Κιλκίς"

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Από της 20 Οκτωβρίου του 2016 κατόπιν επίσκεψης κλιμακίου της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ στη τότε Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), ενημερώσαμε με δελτίο τύπου την κοινωνία του Κιλκίς, βουλευτές, δημοτικές αρχές και πολιτευτές ότι η μετεγκατάσταση του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» στο νέο κτίριο είναι καίριας σημασίας για την φυσιογνωμία του τόπου μας, καθώς παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με το αναπτυξιακό κομμάτι του νομού, αν δοθεί μεγαλύτερο και καλύτερο περιεχόμενο στο ήδη υπάρχον Τμήμα ΤΕΙ (Κιλκίς), όπως και προφίλ ανάλογο των απαιτήσεων της εποχής και της περιοχής.

Επαναλάβαμε τους κινδύνους και επιστήσαμε την προσοχή (Άρθρο 17-11-2016 Γραμματέα Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταμάτη Παπουλιδη) ότι για το τμήμα ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» δεν θα είναι αρκετό να μεταφερθεί στο νέο κτίριο, αλλά πρέπει να υποστηριχθεί με κατάλληλες παρεμβάσεις και ορθολογική πρόταση για πίεση στα κέντρα αποφάσεων, διότι με την αναδιάρθρωση που εξελίσσεται μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων υπάρχει σοβαρότατο θέμα για την κατάργηση του τμήματος «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης».

Κανείς μα κανείς από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν επένδυσε στην πρόταση από το Μάρτιο του 2016 της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, να δημιουργηθεί Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (School of Applied Arts) αποτελούμενη από δύο τμήματα στο Κιλκίς, δηλαδή έχοντας στο νέο κτίριο του Κιλκίς δύο τμήματα (Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης όπως και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων όπου το Π.Δ127/2013(ΦΕΚ 190/τ.Α΄), αφού μιλάμε για ένα κτίριο που πληροί πολλές από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ένα «ορφανό» τμήμα ΤΕΙ (Κιλκίς) δεν μπορεί να σταθεί και να διατηρηθεί από μόνο του στο νέο κτίριο .

Στις 27 Μαρτίου 2018 σε μια εκδήλωση πραγματικά εν κρυπτώ, εγκαινιάστηκε τελικά το νέο κτίριο μετά την μεταφορά του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, 

Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Υφυπουργού εξωτερικών Γ. Αμανατίδη και το σύνολο της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Πρύτανη Δ.Χασάπη, χωρίς την παρουσία του Κυβερνητικού βουλευτή Θ. Παραστατίδη ούτε βέβαια του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Γεωργαντά .

Στη συζήτηση που διεξήχθη από πλευράς ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι βλέπουν με καλό μάτι τη μεταφορά και ενός επιπλέον τμήματος και ενδεχόμενης σχολής στο νέο κτίριο, αλλά βέβαια υπό «προϋποθέσεις» που το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα επανακαθοριστούν .

Ο Υπουργός Παιδείας , Ερευνών και θρησκευμάτων Κ.Γαβρόγλου δεν δεσμεύθηκε το οτιδήποτε προφορικό και έκανε αναφορά ότι πλέον τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα θα έχουν δικό τους λόγο στις εξελίξεις που θα προκύψουν στο προσεχές διάστημα, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πρέπει να υπάρχει η σκέψη να συσταθούν και στο Κιλκίς διετούς φοίτησης Ι.Ε.Κ μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Έκτοτε φωνή βοόντος εν τη ερήμω!

Στις 2 Ιουνίου 2018 σε μια αιφνιδιαστική σύσκεψη εξπρές που την προκάλεσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης( ΔΕΝ έχουν ακόμη συγχωνευθεί το ΤΕΙ Σερρών και ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο) μέσο της παρουσίας του κ.Στάμου στο Δημαρχείο Κιλκίς, με την παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς Δ.Σισμανίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α.Βεργίδη, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Γεωργαντά, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων καθώς και πολιτικών τοπικών παραγόντων των υπόλοιπων κομμάτων, χωρίς και πάλι την παρουσία του Κυβερνητικού βουλευτή Θ. Παραστατίδη, μας διαμηνύθηκε ότι στο νέο σχεδιασμό πρόκειται να καταργηθεί ως περιττό το τμήμα«Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» στο Κιλκίς και να αντικατασταθεί με μεταλυκειακό Ι.Ε.Κ..

Όπως γίνεται απόλυτα κατανοητό το γονατογράφημα του νέου σχεδιασμού στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει το Ν.Κιλκίς.

Είναι επίσης οφθαλμοφανές οτι ουδεμία σημασία δίνει ο Κυβερνητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τι μέλλει γενέσθαι στην Κοινωνία του Κιλκίς.

Αν αυτό δεν είναι ψεύτικες ελπίδες και εμπαιγμός στην κοινωνία του Κιλκίς από τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ τι άλλο μπορεί να είναι;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου