Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή περιφέρειας σε δύο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

Σε δύο από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στην έκθεση “ITB” στο Βερολίνο και στην έκθεση “MITT” στη Μόσχα, θα συμμετάσχει το Μάρτιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της.

Μέσα από την παρουσία της στις δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα έναντι άλλων δημοφιλών προορισμών, καθιερώνοντας παράλληλα το δωδεκάμηνο τουρισμό. 

Το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας αναμένεται να εστιαστεί, μεταξύ άλλων, στην αναψυχή και την ψυχαγωγία, τις πολιτιστικές περιηγήσεις, το θρησκευτικό τουρισμό και την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στο Βερολίνο και τη Μόσχα. Στόχος μας είναι μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις προβολής, να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τις δύο αγορές-στόχους και να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση της τουριστικής εικόνας της περιοχής μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο (8-12 Μαρτίου 2017) είναι η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση και αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική πλατφόρμα για την παγκόσμια τουριστική προσφορά. Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της έκθεσης “ITB”, τo 2016 συμμετείχαν σε αυτήν 187 χώρες από 5 ηπείρους με 10.000 εκθέτες και 1.000 εξειδικευμένοι αγοραστές, ενώ παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν 120.000 εμπορικοί επισκέπτες και 60.000 ιδιώτες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες της “ITB” δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την πρόθεση να την ξαναεπισκεφθούν. Αντίστοιχης εμβέλειας είναι και η διεθνής έκθεση τουρισμού “MITT” της Μόσχας, η οποία θεωρείται μία από τις πέντε κορυφαίες εκθέσεις ταξιδίου στον κόσμο. 

Το 2016 συμμετείχαν στη “MITT” 1.624 εκθέτες από 182 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν 28.035 άτομα, το 75% των οποίων προέρχονταν από ταξιδιωτικά πρακτορεία από 77 ρωσικές περιφέρειες. Η “MITT” είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση «b2b» στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), η οποία προσελκύει όχι μόνο τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, αλλά τη διεθνή τουριστική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.