Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Και το όνομα αυτού "Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών"- Συνυπογράφει και ο Σάββας Τσιτουρίδης



Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών. Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που μεταξύ άλλων υπογράφουν δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.

Ιδρυτική Διακήρυξη Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών

Σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, ανακοινώνουμε την Ίδρυση του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών.  Το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό.


Λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας. 


Συγχρόνως με τη δουλειά μας για την κατάρτιση του Σχεδίου, εμείς που μετέχουμε στο Δίκτυο, θα είμαστε παρόντες με την ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο. 



Υπεύθυνος επικοινωνίας του Δικτύου
Πέτρος Τσελεπίδης – Δικηγόρος
Κινητό: 6944 888 415

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.deri.gr


- Ιδρυτική Διακήρυξη -
Η χώρα βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα. Μέσα σε επτά χρόνια, και έχοντας υπογράψει τρία μνημόνια, έχασε το 25% του ΑΕΠ της, η ύφεση ουσιαστικά συνεχίζεται, η παραγωγική βάση υποχωρεί, η ύπαιθρος ξεριζώνεται, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή φεύγουν από τη χώρα, οι τράπεζες υπολειτουργούν, οι άνεργοι, τυπικά και ουσιαστικά, έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, συντάξεις και μισθοί μειώνονται δραματικά. 


Σημαντικά τμήματα των πολιτών πτωχοποιούνται και την ίδια στιγμή επιβάλλονται αυξήσεις αμέσων και εμμέσων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ακόμη και σε όσους αδυνατούν ήδη να αντιμετωπίσουν τις παλιές υποχρεώσεις τους. Οι νέοι Έλληνες τραβούν το δρόμο της ξενιτιάς και η ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στη χώρα δε φαίνεται να έχει ούτε όρια ούτε τέλος.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που συντηρείται με δάνεια, που βαπτίζονται «Σχέδια Σωτηρίας». Δάνεια που προστίθενται στα παλιά, με ανορθολογικούς, και στην ουσία ανεφάρμοστους, τελικά, όρους, που επιβάλλονται από τους δανειστές σε αδύναμες και ανήμπορες, κατ’ ελάχιστον, Κυβερνήσεις. 


Επιβάλλονται σε πολιτικές ηγεσίες που όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση λαϊκίζουν, καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, απορρίπτουν κάθε ορθολογική και ουσιαστική μεταρρύθμιση, συνθηματολογούν ανεύθυνα με αντάλλαγμα την εξουσία και μόλις έρχονται στην κυβέρνηση, μεταλλάσσονται αυτόματα σε υπέρμαχους πολιτικών που λοιδορούσαν, εντείνοντας έτσι το κλίμα αναξιοπιστίας στην πολιτική ζωή της χώρας. 

Οι Έλληνες βλέπουν πως ό,τι και να ψηφίζουν τα τελευταία επτά χρόνια, οι Κυβερνήσεις που αναδεικνύονται εφαρμόζουν «εισαγόμενες» συνταγές που δε φέρνουν αποτελέσματα. Η ζωή τους χειροτερεύει και η οικονομική ανάπτυξη παραμένει μακρινό ζητούμενο. Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις περιορίστηκαν στην υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων και στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, που παρουσιάζεται ως αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε αδυναμίες, αστοχίες και λάθη της προ των μνημονίων εποχής, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης, σε μια εποχή που ο ορίζοντας γύρω μας μεταλλάσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Γεωπολιτικές βεβαιότητες του παρελθόντος ανατρέπονται και η ευρωπαϊκή πορεία αμφισβητείται, αφού ταυτίζεται με λογιστική και τοξική λιτότητα που επιβάλλεται από ισχυρούς δανειστές.

Η κοινή λογική επιβάλλει, όταν μια πολιτική αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους της, να το παραδεχτούμε με ειλικρίνεια και να αναζητήσουμε μια άλλη, γιατί κράτος και δημοκρατία με συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού πλούτου, με φτώχεια, ανεργία και κοινωνικούς αποκλεισμούς και υπερσυγκέντρωση πλούτου και ισχύος στα χέρια των ολίγων δεν νοείται. Αλλά και η «υποθήκευση» της χώρας ως προαπαιτούμενο για τα νέα δάνεια που εξυπηρετούν τα παλιά δεν είναι ούτε μεταρρυθμιστική ούτε προοδευτική πολιτική.

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα.

Στον κατήφορο αυτό η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας παρακολουθεί βουβή και αμήχανη τις πολιτικές δυνάμεις να επιλέγουν την πόλωση με ψευδεπίγραφα διλήμματα. Ακούει επιπλέον τους κυβερνώντες να παρουσιάζουν δημόσια επιφυλάξεις για ό,τι έχουν ήδη υπογράψει. Όλα αυτά αποκλείουν τη συνεννόηση, την αξιόπιστη ανάλυση των γεγονότων και την ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων μέσα από τη συγκρότηση μιας εθνικής στρατηγικής που θα ξανακάνει την Ελλάδα ευνομούμενο κράτος, σε μια Ευρώπη ισότιμων εταίρων, που θα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις των καιρών, μακριά από επικίνδυνους εθνικισμούς και αδιέξοδο λαϊκισμό.

Επειδή πιστεύουμε ότι κάποτε έρχεται η στιγμή που η ευθύνη όλων για το σήμερα και το αύριο του τόπου γίνεται χρέος, δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις ή σε αναποτελεσματικές ατομικές αντιδράσεις. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Θέλουμε να συμβάλουμε ενεργά και ουσιαστικά σε μια ανοιχτή και οργανωμένη διαβούλευση για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθειάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας, με βάση τη λογική και το ρεαλισμό, πέρα από ιδεοληπτικούς ερασιτεχνισμούς και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας.

Πιστεύαμε πάντα, και πριν από τα μνημόνια, ότι ένα τέτοιο Σχέδιο, με τήρηση των κανόνων και των ορθολογικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, είναι πάντα αποκλειστικά δική μας, εθνική μας, υπόθεση. Εάν δεν έχουμε εμείς σχέδιο, μας επιβάλλουν οι άλλοι το δικό τους. Και είναι διαχρονικές και μεγάλες οι ευθύνες όλων εκείνων των παραγόντων της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής εξουσίας που αδράνησαν, σιώπησαν, συμφώνησαν, δέχτηκαν και εφαρμόζουν εισαγόμενες συνταγές απρόσωπων ουσιαστικά «εργαστηρίων», που εμφανίζονται ως Θεσμοί, και που έχουν ως μόνο στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών. 


Και οι ευθύνες μεγαλώνουν τώρα, όταν οι δανειστές, εκμεταλλευόμενοι τις δικές μας αδυναμίες, αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του δημοσίου χρέους μας άμεσα, στο πλαίσιο της ευνοϊκής συγκυρίας των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων, αλλά μεταθέτουν την επανεξέταση του στις καλένδες.

Η κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και κοστολογημένου εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας μέσα σε έναν ανοικτό κόσμο προκλήσεων και ευκαιριών είναι ο πρώτος στόχος του φορέα ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ, Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που συστήνεται, θα λειτουργεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και θα είναι ανοικτός σε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να συνδιαμορφώσουμε ένα σχέδιο υπέρβασης της κρίσης και ριζοσπαστικής ανασυγκρότησης της χώρας. 


Συγχρόνως με τη δουλειά μας για την κατάρτιση του Σχεδίου, εμείς που μετέχουμε στο Δίκτυο θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο.

Το Σχέδιό μας δε θα είναι ούτε στατικό, ούτε απλά μια υπόθεση αριθμών και τεχνοκρατικής προσέγγισης των προβλημάτων. Θα πατά γερά σε θέσεις, αξίες και αρχές. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε την Προγραμματική Διακήρυξη του Δικτύου μας και τις πρώτες προτάσεις μας για την Ελλάδα που θέλουμε.

ΑΞΙΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
Εμείς που ιδρύουμε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ πιστεύουμε στις οικουμενικές αξίες του ανθρωπισμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας του πολίτη και στην προστασία των δικαιωμάτων του, όπως αυτά αναφέρονται στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απορρίπτουμε ακραίες απόψεις που μετατρέπονται σε πολιτική και κοινωνική απειλή και στεκόμαστε απέναντι στη βία, τη διχαστική μισαλλοδοξία ιδεολογικών και θεολογικών άκρων, στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία καθώς και σε συμπεριφορές που στρέφονται κατά ομάδων ή προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταβολή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την ηλικία ή την αρτιμέλεια.

· Πιστεύουμε στο φιλότιμο, στη δύναμη και στη διαχρονική αξία του ελληνισμού αλλά και στη συμβολή του στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι και απορρίπτουμε την άγνοια ή την ιδεοληψία που ταυτίζει την εθνική συνείδηση με τον εθνικισμό.

· Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες, με την ιστορία μας, την εθνική μας ταυτότητα και την πνευματική, φιλοσοφική και θρησκευτική κληρονομιά μας μπορούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας σ’ έναν κόσμο ανοιχτό, χωρίς όμως να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον μας μέσα από το πρίσμα ενός εξιδανικευμένου παρελθόντος.

· Πιστεύουμε στο στρατηγικό και ρυθμιστικό ρόλο ενός επιτελικού, ευέλικτου και ορθολογικού κράτους, με αξιολόγηση δομών και ανθρώπων, ειδικά τώρα που το κράτος βάλλεται από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές. Από το συσσωρευμένο κεφάλαιο του επιθετικού χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και από τους παραδοσιακούς ιδεολογικούς αμφισβητίες της εν γένει νομιμοποιητικής βάσης του. Βάλλεται δηλαδή από δεξιά και από αριστερά.

· Πιστεύουμε σε ένα αποτελεσματικό κράτος:

- για τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας και της εθνικής μας ταυτότητας μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον

- για την προστασία των δημοσίων αγαθών και τη λειτουργία μιας υγιούς παραγωγικής βάσης με διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού, της εξωστρέφειας, της ισόρροπης και αειφόρου ανάπτυξης, της βιώσιμης ευημερίας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής δια μέσου προδιαγεγραμμένων αναδιανεμητικών διαδικασιών του παραγόμενου πλούτου.

- για την επίτευξη εθνικών στόχων σε όλα τα μείζονα σύγχρονα θέματα, όπως η παιδεία, η δημόσια υγεία, η πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση, η ορθολογική απονομή της δικαιοσύνης, ο πολιτισμός, η αγροτική ανάπτυξη, η επίτευξη της ενεργειακής και διατροφικής ασφάλειας, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το δημογραφικό και η προστασία της οικογένειας, η διατήρηση του πληθυσμού στην περιφέρεια και στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, η έρευνα, η καινοτομία, το μεταναστευτικό.

· Πιστεύουμε στην ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας, στην επιχειρηματικότητα, στην αξία, στο ταλέντο, στις ικανότητες και την αριστεία του κάθε ανθρώπου. Πιστεύουμε ότι ο νόμιμος και φορολογημένος ορθολογικά πλουτισμός είναι όχι μόνο θεμιτός στόχος αλλά και καλοδεχούμενη επιδίωξη και κοινωνική επιβράβευση εκείνου που τον επιτυγχάνει.

· Πιστεύουμε ότι η κοινωνική ευημερία δε διασφαλίζεται ούτε με την απορρύθμιση των αγορών ούτε με τυφλές συγκρούσεις και την επιβολή ισχύος της μιας κοινωνικής ομάδας απέναντι στην άλλη, αλλά μέσα από γόνιμη αντιπαράθεση και σύνθεση απόψεων και συμφερόντων σε όλο το πλάτος του κοινωνικού γίγνεσθαι. Αφήνουμε πίσω αντιλήψεις που θέλουν, είτε το κράτος μόνο του είτε το διεθνοποιημένο ολοκληρωτισμό των αγορών μόνο του να μπορούν να ρυθμίζουν τη ζωή μας και να διασφαλίζουν την ευημερία των πολιτών. Όπου επικράτησε ή επικρατεί η μία ή η άλλη άποψη οι λαοί καταδυναστεύονται και εξαθλιώνονται.

Αυτή η εμπειρία μας οδηγεί στην πίστη για έναν κόσμο στον οποίο είναι η Δημοκρατία που θα βάζει κανόνες στις αγορές και στην ισχύ του κράτους και όχι το αντίστροφο.

· Πιστεύουμε ότι οι αρχές μας, οι αξίες μας, οι εθνικοί μας στόχοι και το μέλλον των παιδιών μας διασφαλίζονται αποτελεσματικότερα μέσα σε μια Ευρώπη που θα βγει σοφότερη από τα λάθη των ηγεσιών της και από την τρέχουσα κρίση της. Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που ξανασυναντήσει τους ιδρυτικούς στόχους της ένωσής της, χωρίς να υποθηκεύει το μέλλον της αφυδατωμένη από το ιστορικό και αξιακό της φορτίο. Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη ασφάλειας, δημοκρατίας, ευημερίας και αλληλεγγύης, με θεσμούς που θα διασφαλίζουν τη σύνθεση των απόψεων και των συμφερόντων ισότιμων εταίρων. 


Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θα συμμετέχει ενεργά, ουσιαστικά στις παγκόσμιες διεργασίες, προάγοντας πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ευημερία του κι όχι την επικράτηση εθνικών επιδιώξεων ή οικονομικών συμφερόντων μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας. Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που οικοδομείται με υπέρβαση των εθνικών συνειδήσεων και όχι με την κατάργησή τους. Πιστεύουμε εν κατακλείδι στην ενότητα των ευρωπαϊκών λαών και στις απέραντες δυνατότητες αντιμετώπισης εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ευημερίας που περικλείει αυτή η ενότητα καθώς και στην αναγκαιότητα της δίκαιης και ορθολογικής κατανομής των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της παγκοσμιοποίησης.

· Η πορεία του τόπου σ’ έναν ανοιχτό κόσμο και τα ευρύτερα διακυβεύματά μας απαιτούν την ουσιαστική και αποτελεσματική ενεργοποίηση του οικουμενικού ελληνισμού με πολιτική εκπροσώπηση του δημιουργικού και παραγωγικού αυτού τμήματος του ελληνισμού στο εθνικό μας Κοινοβούλιο. Για το σκοπό αυτό πιστεύουμε ότι οι απόδημοι Έλληνες πρέπει να ψηφίζουν και να επιλέγουν απόδημους Έλληνες ως εκπροσώπους τους στην ελληνική Βουλή. Έτσι ο ορίζοντας του εθνικού κέντρου θα ανοίξει και οι απανταχού Έλληνες θα βρεθούν πιο κοντά στην προσπάθεια, στην πορεία του εθνικού κέντρου.

Μ’ αυτήν την πίστη καλούμε τους απόδημους έλληνες στη φάση αυτή να μετέχουν ουσιαστικά στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

1) Γεώργιος Γερμανίδης – Επικ. Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

2) Ευαγγελία Γεωργιάδου – Αγρότισσα

3) Γεώργιος Διδάγγελος – Γεωπόνος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, τ. Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας

4) Γεώργιος Ευθυμιάδης - Φοιτητής Πολυτεχνείου - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

5) Ιωάννης Καλαβρουζιώτης – Αν. Καθηγητής, Κοσμήτορας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – Πάτρα

6) Θεοπίστη Καραδήμογλου- Δικηγόρος

7) Μάγδα Καρακόλη – Δικηγόρος,

8) Ιωάννης Καρατζόγλου – Συγγραφέας

9) Πάρις Κατσουλάκης – Φοιτητής Ναυτιλιακών Σπουδών-Αθήνα

10) Χριστόφορος Κοσμίδης – Επικ. Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

11) Νικόλαος Λεπτουργός - Οικονομολόγος, Στέλεχος Επιχειρήσεων - Στρασβούργο, Γαλλία

12) Μαρία Μητσώλα – Απόφοιτη Λυκείου, άνεργη

13) Τρισεύγενη Παπαβασιλείου - Γεωπόνος

14) Δημήτριος Παπαγιαννίδης – Πολιτικός Μηχανικός, τ.Ειδικός Γραμματέας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

15) Ζήσης Παπατσάνης – Επιχειρηματίας - Στουτγκάρδη, Γερμανία

16) Λυσίμαχος Παυλίδης – Επιχειρηματίας

17) Γαλήνη Πετρίδου – Υπάλληλος υπουργείου Πολιτισμού

18) Κατερίνα Σταματίκα – Παιδοψυχολόγος

19) Αρμόδιος Στεργίου- Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

20) Πέτρος Τσελεπίδης – Δικηγόρος

21) Σωτήριος Βαρουξάκης – Πρέσβης ε.τ.

22) Χριστίνα Τσίτα - Δικηγόρος

23) Νικόλαος Τσιαρτσιώνης – Αρχιτέκτων, τ. υπουργός

24) Σάββας Τσιτουρίδης – Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τ. υπουργός
25) Ελένη Φακίνου – Ιδιωτική Υπάλληλος

26) Αφροδίτη Χρυσοχόου – Δημοσιογράφος


*Στις περιπτώσεις που οι υπογράφοντες εργάζονται σε δημόσιους και διεθνείς οργανισμούς, οι απόψεις που εκφράζουν είναι προσωπικές και δε δεσμεύουν τους φορείς στους οποίους υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.