Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τι λέει ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς για την απένταξη του ν. Κιλκίς από τις παραμεθόριες περιοχές

Δελτίο τύπου Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του και με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου Τομέα, ομόφωνα αποφάσισε:


- Να εκφράσει με έντονο τρόπο την αντίθεση των μελών του Συλλόγου μας για την εξαίρεση των τεσσάρων Περ. Ενοτήτων της Κ. Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και η Π. Ενότητα Κιλκίς, από τον χαρακτηρισμό «παραμεθόριες περιοχές»
Θυμίζουμε πως μια σειρά αποφάσεων το 1992, 1999 και 2012 ο τότε Ν. Κιλκίς χαρακτηρίστηκε Προβληματική περιοχή Α΄ και Β΄ και τελικά όλος ο Νομός παραμεθόρια περιοχή με κίνητρο μεταξύ των άλλων ,επίδομα 100€ το οποίο συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Η ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και επιεικώς απαράδεκτη εξαίρεση του Νομού ακόμα και της ζώνης σε απόσταση 20χμ. από τα σύνορα είναι άδικη και μεροληπτική σε σχέση με το σχετικό άρθρο του Σχεδίου Νόμου περί χαρακτηρισμού "παραμεθορίων περιοχών" από την Θεσπρωτία ως τον Έβρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το «λάθος» έγινε εκ παραδρομής και δεν εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα.

Ποιο κίνητρο άραγε έχει ο υπάλληλος να στελεχώσει υπηρεσίες δίπλα στα σύνορα;

Για το αθηνοκεντρικό κράτος ίσως ο Ν Κιλκίς να βρίσκεται σε κάποιο ακαθόριστο σημείο του χάρτη της πατρίδας μας.

Τα πρόσφατα γεγονότα της Ειδομένης είναι νωπά και ευκαιρία για τους κυβερνώντες να ρίξουν μια δεύτερη ματιά και να αποκαταστήσουν σήμερα την κατάφωρη διάκριση και αδικία.


Δηλώνουμε δε ότι και αν αύριο Τρίτη γίνει νόμος του κράτους, συντονισμένα με όλους τους φορείς του τόπου θα αγωνιστούμε για τη δικαίωσή μας. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας και πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.