Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κατασχέσεις σε όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Κιλκίς

Σε εφαρμογή πρόσφατων σχετικών διατάξεων του Ν. 4071/2012, ο Δήμος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του να ρυθμίζουν και να εξοφλούν τις οφειλές τους (πρόστιμα, τέλη, φόρους, κλήσεις, κ.α.) σε δόσεις και με σημαντική (έως 100%) έκπτωση των προσαυξήσεων. 
Για όσους δεν υπαχθούν άμεσα στη ρύθμιση, ο Δήμος Κιλκίς είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) να ξεκινήσει διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών με κατασχέσεις.
Για την αποφυγή της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης, και καθώς η ρύθμιση είναι πολύ ευνοϊκή εφόσον διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις και οι τόκοι, ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους δημότες του όπως προσέλθουν άμεσα στην Οικονομική Υπηρεσία και στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου.
Επισημαίνεται ότι η έναρξη της διαδικασίας κατασχέσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως ορίζεται στο άρθρο 44 περί αστικής ευθύνης του Κώδικα Υπαλλήλων ΟΤΑ, αναζητούνται και επιρρίπτονται ευθύνες στους δημοτικούς υπαλλήλους για τη μη είσπραξη οφειλών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2341352195 και 2341352196.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.