Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου

Το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας και σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτή τους τη δραστηριότητα.
Σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές του όρους Πάικου, σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τη Γουμένισσα, πάνω από τον οικισμό Πενταλόφου, βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου του Αγιορείτου. Το μοναστήρι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και θεμελιώθηκε το 1981.


Ο κεντρικός ναός είναι διπλός και το άνω επίπεδο του είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόδημο ενώ το ισόγειο τμήμα στους Αγίους Ραφαήλ, Ειρήνη και Νικόλαο. Εκεί για πρώτη φορά μεταφέρθηκε εκτός Αγίου Όρους, η ιερή κάρα του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου, προστάτη της Μονής, μιας μεγάλης προσωπικότητας του νεότερου ελληνισμού, του πολυγραφότερου εκκλησιαστικού συγγραφέα του 18ου και 19ου αιώνα.
Σήμερα στη Μονή εγκαταβιούν 23 μοναχοί, στο σύνολο τους νέοι στην ηλικία και από τα χέρια τους εκτελούνται όλες οι εργασίες οικοδόμησης και συντήρησης των κτισμάτων.
Ξακουστό είναι το αγιογραφείο της Μονής, που φημίζεται για την προσεγμένη και εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή χειροποίητων εικόνων. Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες και τελετές γίνονται σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.
Ανακοινώνουμε, ότι το συγκεκριμένο προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 (Γ’ Χαιρετισμοί). Ώρα αναχώρησης: 15:30 μ.μ. από τον «Κήπο» Κιλκίς (δίπλα από τη Μητρόπολη Κιλκίς).
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ : 2341027684

(από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 6 έως 8 μ.μ.)
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ : 6972214186
Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.