Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Βέροια: Τελετή βράβευσης αριστούχων όλης της χώρας, από την Eurobank

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γρεβενών Πατέρας Χρήστος Κούρτης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Πατέρας Θεωνάς Αθανασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέλλας Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας Στέλιος Δάγκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Αντώνιος Μαρκουλής. Παρέστησαν επίσης η Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Ανδριάννα Πιπιλιαγκοπούλου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Κωνσταντίνος Κούγκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή του ομίλου Eurobank αποτελεί παράδοση επιβράβευσης και επαίνων, σημειώνοντας ότι η αριστεία είναι η καλύτερη επένδυση για μια χώρα. Συνεχάρη επίσης τους αριστούχους, παροτρύνοντάς τους να γίνουν καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές.

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος συνεχάρη τη Eurobank για το πρόγραμμα που τιμά και επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές, προσφέροντας μια σημαντική οικονομική και ηθική βοήθεια, καθώς και τους νέους που μετά από πολλούς κόπους απολαμβάνουν τους καρπούς τους.

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Πατέρας Θεωνάς Αθανασιάδης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή στηρίζει τα παιδιά, το μέλλον αυτής της χώρας, και παρότρυνε τα παιδιά να συνδέσουν την επιστήμη με την πίστη για να έχει αξία ο κόπος τους.

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γρεβενών Πατέρας Χρήστος Κούρτης σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή της Eurobank αποτελεί καταξίωση των κόπων των παιδιών και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα σε μια Ελλάδα που το χρειάζεται.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό που επιβραβεύει τους κόπους των μαθητών επενδύει στην εκπαίδευση, το απαραίτητο στοιχείο για να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή που χρειάζεται αυτός ο τόπος. Συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους, καθώς και την Τράπεζα που με τον θεσμό αυτό προσφέρει στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης ανέφερε ότι η Eurobank αφουγκράζεται και επιβραβεύει την επιμονή και την προσπάθεια των μαθητών της Μακεδονίας για αριστεία, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους και τους γονείς τους για την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι η μεγάλη στιγμή για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία και συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς τους καθώς και τη Eurobank που συνεχίζει το θεσμό αυτό για 14 χρόνια.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέλλας Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη συνεχάρη την Τράπεζα που έχει εντάξει στο κοινωνικό της πρόγραμμα τη βράβευση των αριστούχων μαθητών για 14 χρόνια, ένα πρόγραμμα που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των παιδιών. Απευθυνόμενη στους αριστούχους σημείωσε ότι οι σημερινοί άριστοι είναι το μέλλον της Ελλάδας σε μια εποχή που η κρίση έχει επηρεάσει την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ανδριάννα Πιπιλιαγκοπούλου ανέφερε ότι η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση, η ζωοφόρος συνταγή για να αλλάξει κανείς τον εαυτό του και να αποτελέσει παράδειγμα. Συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν μετά από συστηματική μελέτη, καθώς και την Τράπεζα που επιβραβεύει τους κόπους των μαθητών.

Τέλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, συνεχάρη τη Eurobank για την κοινωνική πρωτοβουλία προσφοράς προς τους αριστούχους μαθητές που αποτελεί παράδοση και προσομοιάζει στην προσφορά των μεγάλων ευεργετών. Συνεχάρη επίσης τους νέους που διακρίθηκαν και αποτελούν την ελπίδα του λαού μας.

Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 μόρια για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Παντελή Μαρκούλη, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών για την Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη Μπαντή, στο Νομό Καστοριάς στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού για τη Νικολέτα – Δήμητρα Σαββίδου, στο Νομό Κιλκίς στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για την Κυριακή Κοτίδου, στο Νομό Κοζάνης στο 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας για την Ελένη Ιωαννίδου, στο Νομό Πέλλας στο 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών για τον Σάββα Κανσίζογλου, στο Νομό Πιερίας στο Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου για τον Ραφαήλ Νικόλαο Κουρδή, καθώς και στο Νομό Φλώρινας στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου για τον Ηλία Στράντζα.

Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, έλαβαν οι εξής:

1. Παύλος Νεκτάριος Αζεμόπουλος από το ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

2. Ελένη Αναγνώστου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

3. Τραϊανή Αναστασίου από το 1o ΕΠΑΛ Έδεσσας

4. Χρήστος Ασλαμάς από το 1o ΕΠΑΛ Αριδαίας

5. Παρασκευή Γιαννακοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

6. Κλειώ Γκουτζομήτρου από το Γενικό Λύκειο Σερβίων

7. Σοφία Γκρέκα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

8. Αναστασία Γούλα από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

9. Αντωνία Γουσιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Μελίκης

10. Άννα Δήμτση από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
11. Στυλιανή Δόρδα από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας

12. Χρυσόστομος Δουβεντζίδης από το 1o ΕΠΑΛ Κοζάνης

13. Ελευθερία Ελευθεριάδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

14. Δήμητρα Αναστασία Ελευθερίου από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης

15. Δέσποινα Μαρία Ευαγγελοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

16. Μαγδαληνή Ευαγγελοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

17. Μιχαήλ – Παναγιώτης Ζαμάνης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

18. Μάριος Ίτσιος από το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς Πιερίας

19. Αλέξανδρος Ιωαννίδης από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

20. Εμμανουήλ Ιωαννίδης από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
21. Ελένη Ιωαννίδου από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

22. Ζωή Καλλιανιώτη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

23. Ελισάβετ Καλοκύρη από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

24. Αργύριος Καλφόπουλος από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

25. Σάββας Κανσίζογλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

26. Αλίκη Καρυπίδου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

27. Κλεοπάτρα Κεφαλά από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

28. Κωνσταντίνος Κίτσιος από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης

29. Ευδοξία Κομμάτα από το ΕΠΑΛ Δεσκάτης

30. Κυριακή Κοτίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
31. Ραφαήλ Νικόλαος Κουρδής από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου

32. Μαρία Ανθή Κουρτίδου από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη Κιλκίς
33. Ελένη Κουφού από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
34. Κλεόβουλος Κοφονικόλας από το Γενικό Λύκειο Κολινδρού

35. Θεοχάρη Κυριακίδου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Τσοτυλίου Κοζάνης

36. Γεώργιος Κωνσταντάκης από το Γενικό Λύκειο Αξού Πέλλας

37. Χαράλαμπος Παναγιώτης Κωνσταντινίδης από το ΕΠΑΛ Γρεβενών

38. Θεοδώρα Κωτούλα από το 2o ΕΠΑΛ Κοζάνης

39. Ιωάννης Λαζόπουλος από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

40. Χαράλαμπος Λάμπρου από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού
41. Θεόδωρος Λιμπάρης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Άρνισσας Πέλλας

42. Αναστάσιος Λιόλιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

43. Παντελής Μαρκούλης από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

44. Νικολέτα Συμέλα Μαυρομάτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

45. Σάββας Μουπασιρίδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

46. Βασίλειος Μούρνος από το Γενικό Λύκειο Πλατέος Ημαθίας

47. Ειρήνη – Χρυσοβαλάντη Μπαντή από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

48. Ειρήνη Μπάντη από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου

49. Μαρία – Νεφέλη Μπαρτζώκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

50. Ανδρεάνα Μπατζικώστα από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας

51. Ανίλιο Μπούσι από το ΕΠΑΛ Καστοριάς

52. Δημήτριος Νησιάγκας από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

53. Στέφανος Παπαδόπουλος από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας

54. Κυριακή Παπαδοπούλου από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου

55. Θεοδώρα Παπαδοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

56. Δαμιανός Παπαφιλίππου από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

57. Ευθύμιος Παράσχος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

58. Στέφανος Πατσίκας από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

59. Θεοδώρα Παυλίδου από το Γενικό Λύκειο Καλής Πέλλας

60. Μαρία Πιτσίλκα από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

61. Απόστολος Πουσκολάς – Γεωργούσης από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

62. Θεοδώρα Ριζοπούλου από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου

63. Νικολέτα – Δήμητρα Σαββίδου από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού

64. Χρήστος Σάντ από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης

65. Ενκελέντα Σαντίνι από το ΕΠΑΛ Βέροιας

66. Ρεβέκκα Σαπανίδου από το ΕΠΑΛ Νάουσας

67. Κυριακή Σιανίδου από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου

68. Ηλίας Στράντζας από το 1o ΕΠΑΛ Αμυνταίου

69. Ανδρέας Σωχόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

70. Ναταλία Τζαλιασβίλι από το 1o ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

71. Αγγελική Τζήμα από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

72. Όλγα Τόρτοκα από το Γενικό Λύκειο Φιλώτα Φλώρινας

73. Αναστασία Τσακνάκη από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης

74. Κωνσταντίνα Τσιρώνη από το 2o ΕΠΑΛ Κατερίνης

75. Φώτιος Τσιτούρης από το 1o ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

76. Αργυρώ Φτεργιώτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

77. Γεωργία Φωτιάδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

78. Πηνελόπη Χαλδαιοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

79. Ειρήνη Χαλκίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

80. Μαρία Συμέλα Χαλκίδου από το Γενικό Λύκειο Σιδηρ.Σταθμού Μουριών Κιλκίς


81. Χριστίνα Χατζηβασιλειάδου από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.