Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΕΔΚΜ: "Να προστατευθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους"

Επιστολή, την οποία, απηύθυνε η ΠΕΔΚΜ στις κυρίες και τους κυρίους Βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Νομών) της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας (ενόψει των ρυθμίσεων, τόσο του πρόσφατου Νόμου 4152/2013, όσο και του Προσχεδίου Νόμου για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης) να αναληφθεί άμεση νομοθετική πρωτοβουλία προς προστασία των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των  Εργαζομένων τους. 

Το αρχείο του Ellis Island και η μετανάστευση από τον Οθωμανικό Πόντο

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το αρχείο:
Το Ellis Island («Έλλις Άιλαντ») είναι ένα νησί, το οποίο αποτελεί τμήμα της Νέας Υόρκης. Είναι γνωστό παγκοσμίως ή τουλάχιστον στους λαούς της Ευρώπης, διότι εκεί αποβιβαζόταν οι μετανάστες από τη Γηραιά Ήπειρο και ελεγχόταν πριν την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ"


Τουρνουά handball για τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Κιλκίς


Σκηνοθέτησε τη ληστεία του αλλά δεν του ‘κατσε

Συνελήφθη χθες (15.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ένας ημεδαπός 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση χωρίς να καθίσταται άλλος ύποπτος. 

Τον τσάκωσαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων

- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 17.800 λαθραία πακέτα τσιγάρων που κατείχε σε διάφορους χώρους
- Σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
- Από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία καταλογίστηκε το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων που ξεπερνά τις 57.000 ευρώ

Έκλεψαν υλικό του Ο.Σ.Ε. στα Ρύζια Κιλκίς

Συνελήφθησαν σήμερα (16.05.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, 30 και 41 ετών, για κλοπή υλικού της Ο.Σ.Ε.. 

Παράσταση Χορού 2013 των τμημάτων Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η Παράσταση Χορού 2013 των τμημάτων Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ 

Απονομή Βραβείων και Επαίνων του 18ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα γίνει η απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους ποιητές που διακρίθηκαν στο 18ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. 
Θα προηγηθεί το αφιέρωμα ‘’Στον άνθρωπο ιερός ας είναι ο άνθρωπος’’ στον Κωστή Παλαμά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας, του Κιλκίς. 

Δραστηριότητες του «Αλέξανδρου Κιλκίς»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΣΚ
Την επιβράβευση της απόλυτα επιτυχημένης ποδοσφαιρικής περιόδου βίωσαν οι Παίδες του Αλέξανδρου Κιλκίς την Κυριακή 12 Μαϊου στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου. Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Ξανθόπουλου σήκωσαν... την κούπα έπειτα από μια καταπληκτική πορεία πετυχαίνοντας το απόλυτο των 14 νικών σε ισάριθμους αγώνες!!

Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς


Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Κιλκίς για το 16ο συνέδριο ΟΛΜΕ

ΨΉΦΙΣΑΝ: 517
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: 67
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: 140 ΨΗΦΟΥΣ 2 ΕΔΡΕΣ
ΔΑΚΕ : 91 ΨΗΦΟΥΣ 1 ΕΔΡΑ
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ : 83 ΨΗΦΟΥΣ 1 ΕΔΡΑ
ΑΝΤΙ.Σ.ΤΑΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) : 59 ΨΗΦΟΥΣ 1 ΕΔΡΑ
ΠΑΣΚ : 53 ΨΗΦΟΥΣ 0 ΕΔΡΕΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ : 27 ΨΗΦΟΥΣ 0 ΕΔΡΕΣ 
Εκλέγονται:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
1) ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 108 ΨΗΦΟΥΣ 
2) ΚΟΥΛΑΞΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 40 ΨΗΦΟΥΣ 
ΔΑΚΕ:
ΛΟΚΟΒΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 57 ΨΗΦΟΥΣ
ΕΣΑΚ:
ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 55 ΨΗΦΟΥΣ
ΑΝΤΙ.Σ.ΤΑΣΗ:
ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 34 ΨΗΦΟΥΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ζητά συνοδούς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ζητά συνοδούς (σχετικούς με τον τομέα της αναπηρίας, με ειδικότητες όπως φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς κ.τ.λ,) για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ατόμων με αναπηρία για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2013. 

Το ΚΚΕ ρωτάει για τα προβλήματα στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στην Π.Ε. Κιλκίς

"Με τη δημιουργία του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων έγινε προσπάθεια για τη διατήρηση με επιστημονικό τρόπο των αυτοφυών ειδών της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Οι εγκαταστάσεις του Κήπου αποτελούνται από τα φυτώρια και τα εργαστήρια αξιοποίησης της αυτοφυούς χλωρίδας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, και το ζωντανό μουσείο (ΒΒΚΚ και Κήπος των Αισθήσεων), στην Ποντοκερασιά Κιλκίς σε έκταση 310 στρεμμάτων. 

Ο Γκουντενούδης στη DION τηλεόραση μιλά για το Κιλκίς

Σας κάνουμε γνωστό ότι η συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομίας κ.Χρήστου Γκουντενούδη -για τα γεωργοκτηνοτροφικά προβλήματα της Περιφέρειας Κ.Μ.- θα μεταδοθεί από την εκπομπή της DION τηλεόρασης «Κοντά στους Αγρότες» του γεωπόνου-δημοσιογράφου κ.Γ.Τσιμπονίδη.
Ώρες μετάδοσης: Σάββατο 18/5 (ώρα 19.30) και σε επανάληψη την Κυριακή 19/5 (12.00), την Τρίτη 21/5 (16.00) και την Τετάρτη 22/5 (11.00).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι Τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Χρήστος Γκουντενούδης σας προσκαλούν στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο 4ο Agro Quality Festival, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα D12 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. 

Βραδιές νέων καλλιτεχνών από την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», διοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη (Βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ), πλαισιωμένο από μία σειρά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών», που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Λήστεψαν 83χρονη

Συνελήφθησαν χθες (15.05.2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 15 και 25 ετών, για κλοπή σε βάρος 83χρονης ημεδαπής.
Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 38 και 60 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Εκδήλωση με ομιλητή το Σπύρο Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς (Video)


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της Δημοκρατικής Αριστεράς οργάνωσε εκδήλωση, στις 14 Μαΐου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κιλκίς, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και ομιλητή τον βουλευτή επικρατείας, κ. Σπύρο Λυκούδη.

Βραδιά ζωντανής μουσικής στο Βαφειοχώρι Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, έτσι και φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της ίδρυσης του πολιτιστικού μας συλλόγου "ο Άγιος Γεώργιος", διοργανώνουμε την ανοιξιάτικη μουσική μας εκδήλωση. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 25 Μαϊου και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του συλλόγου (πρώην δημοτικό σχολείο) να διασκεδάσουμε με πολύ χορό και άφθονο φαγητό και ποτό!

Ευχαριστήριο οικογένειας Ευδοξίας Ξηρουδάκη

Η οικογένεια της ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΞΗΡΟΥΔΑΚΗ, ευχαριστεί από καρδιάς όλους που ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία τους, και αντί στεφάνου έδωσαν χρήματα, κατά την εκφορά της αείμνηστου ΕΥΔΟΞΙΑΣ τα οποία δόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Άγιος Ευγένιος».
Ήταν και επιθυμία της Ευδοξίας, η οποία ίδρυσε και πόνεσε τον Σύλλογο.
Συνολικό ποσό κατάθεσης 1410,00 Ευρώ και ονομαστικά όπως παρακάτω.

Υπαναχώρησε η ΟΛΜΕ μπροστά στην επιστράτευση - Χωρίς απεργία αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές!

- Περισσότερο από 12 ώρες κράτησε η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ
- Ένταση όταν η ΟΛΜΕ υπαναχώρησε και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία αν υπάρχουν οι όροι για να γίνει απεργία
- Δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία και δε θα γίνει απεργία αύριο, πρώτη ημέρα των πανελληνίωνεξετάσεων
- Η πρόταση για απεργία είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων
- Φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ και φώναξαν συνθήματα κατά τηςεπιστράτευσης
- Αναμένεται συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σήμερα

Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς

Πυρκαγιά την 24-04-2013 στον Πύργο Δοκιμών Ανελκυστήρων που ανήκει στην επιχείρηση KLEEMANN HELLAS AEBE που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ .

1ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο από την "Ανοικτή Οθόνη" Κιλκίς

Για πρώτη φορά η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" (επίσημο μέλος της ΟΚΛΕ) σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς διοργανώνει ένα ετήσιο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο με ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στην χώρα μας και προέρχονται τόσο από την Ισπανία όσο και από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Προσδοκία μας η δημιουργία ενός νέου μόνιμου θεσμού στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης μας. 

Ανακοίνωση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας

"Κάθε 15η Μαΐου τιμάται η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας, με απόφαση την οποία είχε λάβει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1993. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε φυσικά στο θέμα αυτό τέτοιου τύπου επετείους, διότι τιμούμε το θεσμό καθημερινά, επί αιώνες και χιλιετίες, όσο υπάρχει στην Ιστορία το Γένος μας. Η οικογένεια αποτελεί το κύριο οργανικό κύτταρο στην πορεία και την εξέλιξη του Ελληνισμού ως στοιχείο που χαρακτηρίζει ανεξίτηλα την εθνική και κοινωνική μας συνείδηση και συλλογικότητα και ταυτόχρονα, ως κυρίαρχο σημείο αναφοράς για όλους μας ως πρόσωπα και ως προσωπικότητες, σε όλες τις στιγμές και τις φάσεις που βιώνουμε. 

Υποδοχή τεμαχίου του Αγίου Νεκταρίου την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στo Κιλκίς

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας ότι θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε ένα τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου εκ της Ιεράς Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και συγκεκριμένα από το Μοναστήρι του Αγίου που βρίσκεται στην Αίγινα. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Κιλκίς για πέντε ημέρες (28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου). 

Παράκληση για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, από τη Μητρόπολη Κιλκίς

"Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος για τους υποψήφιους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, προς ενίσχυση και φωτισμό αυτών. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους, καθώς και ο πιστός Λαός, όπως προσέλθουν να συμπροσευχηθούμε για την ενίσχυση, τον φωτισμό και την επιτυχία των παιδιών μας."