Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση ένταξης έργου ''Κιλκίς: Δρόμοι Ποδηλάτου Όμορφες Στάσεις” στο ΕΣΠΑ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής, που θα δώσει νέα ταυτότητα στην πόλη του Κιλκίς και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων, θα υλοποιήσει η δημοτική αρχή Κιλκίς μέσα από το ΕΣΠΑ. Ο λόγος για το έργο ''Κιλκίς: Δρόμοι Ποδηλάτου Όμορφες Στάσεις”, η απόφαση ένταξης του οποίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας 7 (αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής), που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2013 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης ενός σπουδαίου έργου για τον τόπο, το οποίο κατέθεσε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και "έτρεξε" με συντονισμένες ενέργειες η δημοτική αρχή του κ. Ευ. Μπαλάσκα από την πρώτη κιόλας στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του το 2011.

Για την θετική αυτή εξέλιξη, θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που με την εποπτεία της Διευθύντριας κας Στράντζαλη και του Αντιδημάρχου κ. Δ. Τσαντάκη, σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέταξαν και ολοκλήρωσαν τη μελέτη σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΕΤΑ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.534.747 ευρώ, που στοχεύει στην αναβάθμιση του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης του Κιλκίς, περιλαμβάνει τα 4 ακόλουθα υποέργα:

1) Ανάπλαση - αναβάθμιση της 21ης Ιουνίου και δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Κιλκίς: Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση - αναβάθμιση του τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου από την οδό Σόλωνος έως την οδό Βενιζέλου - Γ. Καπέτα (μήκους 330μ.) και της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου περιμετρικά της πόλης καθώς και στο προαναφερθέν τμήμα της οδού 21ης Ιουνίου.

-Ανάπλαση - αναβάθμιση της 21ης Ιουνίου: Σκοπός του παραπάνω έργου είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα από την αύξηση της έκτασης του χώρου κίνησης των πεζών και τον περιορισμό των αυτοκινήτων και της ρύπανσης που τα συνοδεύει, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ομοειδών δενδροστοιχιών και πρασίνου σε όλο το μήκος της πεζοδρόμησης που θα δημιουργήσουν πνεύμονα πρασίνου. Μεταξύ άλλων, η ανάπλαση θα εμπλουτιστεί με στοιχεία αστικού εξοπλισμού, πληροφοριακές πινακίδες, καλαθάκια αχρήστων, σηματοδότηση ποδηλατοδρόμου, κατασκευή σιντριβανιού στο ύψος της οδού Καλούδη κ.λ.π., ενώ θα απαγορεύεται πλέον η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος της οδού.

-Δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Κιλκίς: Ποδηλατόδρομοι θα υλοποιηθούν στην οδό 21ης Ιουνίου, από την διασταύρωση της με τις οδούς Αθηνών – Σόλωνος έως την διασταύρωση των οδών Βενιζέλου - Γ. Καπέτα με 21η Ιουνίου, και στον άξονα της ανατολικής περιμετρικής οδού, δηλαδή στα τμήματα των οδών Ν. Καζαντζάκη- Γρ. Λαμπράκη- Κ. Παλαμά - Μ. Αλεξάνδρου - Μεσημβρίας- Αμπέλων- Παπανδρέου.

2) Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Γηπέδου Δημοτικού Σταδίου: Η περιοχή παρέμβασης χωροθετείται στην είσοδο της πόλης και ειδικότερα στη περιοχή μπροστά στο Γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου επί της οδού 21ης Ιουνίου. Σκοπός είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί αλλά και να καταστεί καλαίσθητη, ελκυστική, φιλική και χρηστική όχι μόνο για τους αθλητές και φιλάθλους αλλά και για όλους τους επισκέπτες, ιδίως για το λόγο ότι αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης εισερχόμενος σε αυτήν. 

Η περιοχή με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης θα αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης, ως λειτουργική ζώνη σημαντικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας και ως υποδομή για την καθημερινή αναψυχή.

Ειδικότερα, ο επανασχεδιασμός προβλέπει: -Ένα δίκτυο διαδρομών, που θα οδηγούν τον επισκέπτη του χώρου σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος.

-Κατασκευή ραμπών πρόσβασης για ΑΜΕΑ, καθώς και ειδικών διαδρόμων περιπάτου για τους μη διαθέτοντες όραση.

-Κατασκευή λιθόκτιστων καθιστικών, περγκολών, σιντριβανιού, καθώς και μιας πέτρινης βρύσης.

-Εγκατάσταση βλάστησης (φυτεύσεις), με σκοπό να καταστεί η περιοχή πνεύμονας πρασίνου.

3) Αισθητική Αναβάθμιση των Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δήμο Κιλκίς: Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή της συγκεκριμένης ανάπλασης, για λόγους αισθητικής.

4) Κατασκευή Μικροσωλήνωσης επί της 21ης Ιουνίου Δήμου Κιλκίς: Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ στην περιοχή της συγκεκριμένης ανάπλασης, για λόγους αισθητικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.