Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Δωρεάν παιδεία» και "κουραφέξαλα"

Υπογράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης, καταγγέλλει το γεγονός της διακοπής μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Γονείς, συγγενείς και φίλοι αναγκάζονται καθημερινά τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα να μεταφέρουν παιδιά με κάθε τρόπο, για να αποκτήσουν την «δωρεάν παιδεία» που είναι δικαίωμά τους.

Το κράτος αψηφώντας την οικονομική και εργασιακή κατάσταση των γονιών, απαιτεί από αυτούς για άλλη μια φορά να βρουν λύση, σε ένα πρόβλημα που για άλλη μια φορά, το κράτος δημιουργεί. Αυτή τη φορά όμως θέτει σε κίνδυνο παιδιά! Παιδιά που καθημερινά μεταφέρονται και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπουν στο αυτοκίνητο του γείτονα ή σε κάποιου ξένου.

Η μεταφορά τους ΔΕΝ είναι ασφαλής! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε άσχημο συμβεί;

Για τους λόγους αυτούς σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου αποφάσισε έπειτα από ψηφοφορία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να απέχουν οι μαθητές/τριες απο τα μαθήματά τους, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8.30πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Γουμένισσας, 1ου και 2ου, όπως επίσης και άλλων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων που ενημερώθηκαν .

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5.30μμ θα γίνει νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητηθεί και αποφασιστεί το πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.