Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εισήγηση Κώστα Κιλτίδη στην ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα στη νέα Πραγματικότητα »

"Ζητώ την ανοχή για κάποιες αναφορές επί προσωπικού, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της εισήγησης, αφού συνιστούν τα θεμέλια της πολιτικής μου πρότασης.

- Διεκδικώ και δικαιούμαι ότι :

α)Από την αρχή της κρίσεως προσδιόρισα ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό έως θεσμικό.

β)Δεν έχει να κάνει με μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή άλλη νομισματική πολιτική.

γ)Όποια λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εξουσιασμό της χώρας από ξένα κέντρα και Διεθνείς Οργανισμούς.

δ)Στη μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία συγκρούσθηκα στο πεδίο το πραγματικό και όχι των υποθέσεων και διακηρύξεων.

Δεν είμαι πολιτικός των συνθηκών, αλλά της πρωτοπορίας και εμπροσθοφυλακής. Δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πιστεύοντας ότι οδηγούν σε αθλιότητα και ταπείνωση. Ήθελα και αγωνίζομαι για υπερήφανους Έλληνες και όχι σκιές ανθρώπων.

ε)Τα συρματοπλέγματα των κομμάτων δε στραγγάλισαν τις ιδέες μου. Έζησα για τις ιδέες μου και όχι από αυτές.

( Έζρα Πάουντ : « αν κάποιος άνθρωπος δεν είναι πρόθυμος να κινδυνεύσει για τις ιδέες του ή δεν αξίζουν ή δεν αξίζει ο άνθρωπος » )

(Αριστοτέλης : « Οι άνθρωποι φοβούνται τις ιδέες όπως οι νυχτερίδες το φως » )

Παράτησα καρέκλες και μισθούς στην κοινοβουλευτική μου παντοδυναμία.

Αναζήτησα σε ανύπαρκτα ή μικρά σχήματα Πατριωτική και Λαϊκή αντίληψη ζωής με αναφορά στην Εθνική Συνείδηση.

στ) Βρίσκομαι μπροστά σας ουσία αδέσμευτος. Δεν ανήκω ούτε σ’ αυτούς που κυβερνούν, ούτε στους καταγγέλλοντες που κραυγάζουν ή καταγράφοντες που διαπιστώνουν.

Βρίσκομαι συνειδητά εκτός κομμάτων, πιστεύοντας ότι πρέπει να αγωνισθούμε από άλλο δρόμο με πρόταση για τη νέα πραγματικότητα.

ζ) Δύο αξιώματα και ένας φόβος με διακατέχουν

- Εκείνος ο πολιτικός είναι ικανός και χρήσιμος που καταφέρνει να ταυτίσει τα συμφέροντα της Πατρίδος του μ ‘ αυτούς που μπορούν να τα επιβάλλουν.

- Οι προδότες κατατάχθηκαν από την ιστορία βάσει του προδοτικού αποτελέσματος. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι γεμάτος από καλές προθέσεις.

- Φοβάμαι μην χρησιμοποιηθώ κατά τις ιδέες μου και προδώσω την Πατρίδα μου και το λαό μας.

Γι’ αυτό :

Όπως διακηρύττει ο René Char από το 1946 στον ύμνο του για την Ελλάδα σε χαμηλή φωνή. « Το δίκιο σου είναι η υγειά σου και οι σωτήρες σου μέσα στο λαό σου » και ο Βολταίρος προτρέπει «καλλιεργήστε τους κήπους σας » . Ζήτησα προσφορά και θυσία και όχι διαχείριση εξουσίας.

Πρότεινα το σίγουρο δρόμο της Εθνικής Συστράτευσης για το εν δυνάμει καλλίτερο αποτέλεσμα. Τι αξία έχει σήμερα να υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση;

3 (τρεις) επιστρατεύσεις κοινωνικών ομάδων σε 5 μήνες.

Γιούργκεν Χάμερμπας (Γερμανός Διανοητής): « Η αναστολή της Δημοκρατίας είναι πολύ επικίνδυνη κίνηση ».

α) Όλη η αλήθεια στους πολίτες. Δεν ωφελεί η ψεύτικη ευφορία. Άλλο η ψυχολογία στην οικονομία και άλλο η πολιτική κοροϊδία. Εθνική συνεννόηση και Εθνικό Σχέδιο. Ειδάλλως δικαιώνουν όλους αυτούς που ομιλούν για συνωμοσίες και κατευθυνόμενους πολιτικούς.

β) Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση φτωχοποίησης. Με ανεργία πραγματική άνω του 30%. Με Τράπεζες που ενώ έχουν απομυζήσει κάθε πραγματικό οικονομικό μέγεθος ή λογιστικό, απλώς υπάρχουν. Με εσωτερική υποτίμηση που έχει ακόμη δρόμο. Με εγκληματικό «πείραγμα» του Ιδιωτικού τομέα. Άραγε πρέπει εγώ μόνο να μιλάω για κατάσταση ανάγκης; Οι Έλληνες ανασφάλιστοι και αβοήθητοι πεθαίνουν ή αυτοκτονούν. Νόμοι απάνθρωποι κατά τον Φερδινάνδο Λασσάλ εφαρμόζονται : «Εκείνος ο νόμος είναι απάνθρωπος, που αυξάνει τη θνησιμότητα των πολιτών». Μετά από 50 χρόνια αυξάνεται η βρεφική θνησιμότητα.

γ) Η πατρίδα αποεθνικοποιείται σ’ όλα τα επίπεδα, οικονομίας, κοινωνίας και φοβούμαι πολιτικής. Χτυπιέται το ελεύθερον, καταπατείται το δίκαιον, δοκιμάζεται η αγάπη. Η Ευρώπη του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού και της Χριστιανοσύνης πορεύεται σε ευρωζώνη χωρίς πολιτική ένωση και χάνει την υπερεθνική δημοκρατικότητά της. Η Μεταδημοκρατία και ο Μεταφιλελευθερισμός εκφυλίζουν τις επιλογές διαρκείας και καθοδηγούνται από εντολές ολιγαρχών. Ο έλεγχος πλαισίου από αρχές γίνεται ειδικός και προσωπικός. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μεταξύ 13 χωρών μόνοι με νόμισμα ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και η Νέα Ευρώπη ( ΗΠΑ-Καναδά-Αυστραλία ) συνιστούν την ισχυρότερη ιστορικά και πολιτισμικά σταθερά. Η συνήθης αναφορά για “ άνοιγμα ” της εξωτερικής μας πολιτικής επιβάλλεται να γίνει με όρους εξίσου ιστορικούς και πολιτιστικούς και με αδιαπραγμάτευτα υπό τις παρούσες συνθήκες τα δεδομένα.

Η νέα σταθερά μ’ αυτά τα γνωρίσματα, που ιστορικοί-πολιτισμικοί και πολιτικο-οικονομικοί λόγοι, προβάλλουν είναι η Ρωσική Ομοσπονδία. Το φυλετικό υπόστρωμα ( με ύπαρξη ομογένειας ), αλλά πάνω απ’ όλα το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα με εν γένει συγγένεια εκκλησιαστική και πολιτιστική αναδεικνύουν το « άνοιγμα » ως εκ των ων ουκ άνευ. Η παγκόσμια αναδιάταξη δεν μπορεί να αγνοήσει την ισχυρότερη παράμετρο του σύγχρονου βίου μας, που διαπλάθει το πολιτιστικό γίγνεσθαι πάνω στα θεμέλια της ελληνικής διανόησης. Χωρίς υποκειμενισμό ή ιδεοληψίες ο Χριστιανισμός ως αρμός και ιστός συνδέει τα τμήματα της ελληνικής διανόησης στις σύγχρονες κοινωνίες της Ευρώπης – Νέας Ευρώπης και Ρωσίας. Όπως παραστατικά δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών κα Χίλαρι Κλίντον, οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ ξαναγράφονται σε νέο τετράδιο.

Επιβάλλεται με προσοχή να τις παρακολουθήσουμε και να αξιοποιήσουμε ότι ιδιαίτερο για την πατρίδα μας βήμα-βήμα, χωρίς να ακυρώσουμε ή να συγκρουσθούμε με τις δεδομένες σταθερές της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι πάγιες συνταγές για αξιοποίηση των φίλων των φίλων μας και των εχθρών των εχθρών μας μπορούν να συμπληρώσουν πολλαπλάσια τα οφέλη. Αρκεί αυτό να γίνει με σεβασμό των ιστορικών και πολιτιστικών σταθερών. Πάντα να έχουμε μπροστά μας ως οδηγό, ότι οι συμμαχίες διαλύονται, ιδίως όταν είναι νεοπαγείς και εκτός ιστορικών και πολιτιστικών σταθερών.

Ας ξαναγράψουμε κι εμείς το τετράδιο της ιστορίας με τη Ρωσία, προσθέτοντας νέες καθαρές σελίδες. Με ειλικρίνεια και πολιτικούς όρους μέλλοντος, πριν τις εκβιάσουν τα γεγονότα ανεξέλεγκτα.

δ) Η νέα πραγματικότητα συνίσταται από τις σταθερές της φύσεως και του ανθρώπου ( Έθνος – Πατρίδα – Κοινωνία – Θρησκεία ) και το πολυεστιακό διεθνές περιβάλλον και τις συνθήκες παγκοσμιότητος. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα ανατρέψουν αυτές τις σταθερές. Ας το καταλάβουν έθνη θα υπάρχουν, αν κάποια εκφυλιστούν άλλα θα δημιουργηθούν. Η Ελλάς δεν είναι Ουγγαρία ή Ρουμανία ή Τουρκία. Το τεχνοεπιστημονικό της επίπεδο και το βιοτικό έρχονται σε σύγκρουση με την ακολουθούμενη πολιτική. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο εφαρμόζεται τέτοιο πρόγραμμα σε αναπτυγμένη χώρα από υπάρξεως του ΔΝΤ.

1) Η ΠΡΟΤΑΣΗ

- Αλήθεια στους πολίτες, κήρυξη της χώρας συνταγματικά και κατά τον κανονισμό λειτουργίας της ΕΕ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

- Όσα κόμματα με διάφανες και δημόσιες διαδικασίες συστρατευμένα.

- Οι Τράπεζες ενώπιον της αποστολής τους. Γνωρίζω την τύχη του Λίνκολν-Κένεντυ.

- Αγορανομικές διατάξεις τιμών, αναλογικές των περιοριστικών μισθολογικών μέτρων.

- Προστασία τελωνειακή των ομοειδών προϊόντων.

- Ανάληψη του χρέους που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

- Το 50% του ΕΣΠΑ στον Μεταποιητικό Γεωργοδιατροφικό τομέα.

- Τουρισμός της ενδοχώρας, των πόλεων, όλο το έτος.

- Ναυτιλία με ναυπηγεία και ναυτιλιακό κέντρο (το της θαλάσσης κράτος).

- Πολιτιστικό φορτίο, συγκριτικό πλεονέκτημα.

- Υψηλή τεχνολογία – Υπηρεσίες στη Ν.Α. Ευρώπη

- Καθολική περίθαλψη και εμβολιασμός όλων των Ελλήνων πολιτών, με την Αστυνομική του Ταυτότητα και έλεγχο του ΑΜΚΑ.

- Οι Έλληνες ως Έλληνες και οι ξένοι ως ξένοι.

- Μετατάξεις – εκπαίδευση και κανένας διορισμός για 3 έτη, καμία απόλυση.

- Διαγωνιστικές διαδικασίες σ’ όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.

- Κράτος Υπηρέτης - Ελεγκτής – Επόπτης.

- Προστασία Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ – Ευπαθών.

- Ασφάλεια – Ισονομία – Ελευθερία.

- Εκμετάλλευση ορυκτών και μεταλλευμάτων από διυπουργικούς και διακομματικούς οργανισμούς και ας αργήσουν.

- Οικονομική απελευθέρωση της παραγωγής και δημιουργίας.

2) Πολιτικές – Θεσμικές ανατροπές

- Προεδρική Δημοκρατία, διάκριση εξουσιών. Θέσπιση Γερουσίας 50 γερουσιαστών, με εκλογή ανά Διοικητική περιφέρεια της χώρας (7 εν τω συνόλω). 150 Βουλευτές στη Βουλή των αντιπροσώπων σε μονοεδρικές περιφέρειες.

- 20μελές Υπουργικό Συμβούλιο με 12 Υπουργούς και 8 αναπληρωτές.

- Δημιουργία διυπουργικών οργανισμών (οδικής ασφάλειας – κατά των εξαρτήσεων – δασοπροστασίας κ.ά. )

- Συνταγματική κατοχύρωση της εσωκομματικής Δημοκρατίας (είναι αδιανόητο να υπάρχει σε κάθε επαγγελματικό – επιστημονικό σωματείο και να απουσιάζει από τα κόμματα).

- Αυτοδιοίκηση με Περιφέρεια – Δήμο – Κοινότητα με συλλογικότητα συμβουλίων και αυτοτέλεια των επικεφαλής, 50% των πόρων.

- 5 ή 7 κρατικές διοικήσεις.

- Διανεμισμός, μικρά δάνεια και ενώσεις παραγωγικές.

- Η παρουσία Χούφτελ θυμίζει κατοχή – Ο Στουρνάρας και η κυβέρνηση ψεύδονται και εξαπατούν.



3) Η λύση με :

Γλώσσα – Νόημα – Πολιτική

Από την αλλαγή που δεν έγινε και από την επανίδρυση που δεν ήρθε, βρισκόμαστε κάτω από εξουσιασμό. Δεν αγνοούμε τη διαχρονική γνώση των εξαρτήσεων και επιρροών. Αρνούμαι τον εξουσιασμό και την ταπείνωση. Ναι δε βρέθηκαν άνθρωποι να κάνουν αξιοπρεπή συμβιβασμό, θα βρεθούν πολιτικοί για ειρωνική επανάσταση; Ακολούθησα το Νιτσεϊκό πρόσταγμα της Σωκρατικής αυτογνωσίας˙ να γίνω αυτό που είμαι. Φέρω τα γονίδια και τα μνημίδια της θυσίας των προγόνων μου και της ξενιτειάς των γονιών μου, δεν μπορώ ν’ αλλάξω. Ή θα συμβεί παλιγγενεσία της παράταξης με ανάταξη κατ’ ελάχιστον έως το 2009 που δεν έχασε τα γνωρίσματά της ή κάτι νέο, υγιές για τη νέα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.