Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντώνται σήμερα Έλληνες και Γερμανοί Αυτοδιοικητικοί

Με σκοπό τη συνεργασία ανάμεσα στους συλλογικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και τη Γερμανία πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και Προέδρου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Βάδης- Βιτεμβέργης κ. Roger Kehle και των μελών των Εκτελεστικών Επιτροπών των ΠΕΔ Δυτικής, Κεντρικής και Αναταλικής Μακεδονίας- Θράκης. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 4.30 μ.μ. οι συμμετέχοντες θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση και τις προσπάθειες ευρύτερης συνεργασίας.
Ο κ. Kehle ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση ελλήνων Δημάρχων και φορέων της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης και θα συναντηθεί μαζί τους προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους των δύο χωρών. Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της «Ελληνο- Γερμανικής Συνέλευσης», που λειτουργεί με πρωτοβουλία της Γερμανικής Κυβέρνησης και συντονίζεται από το Προξενείο της στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός αυτών των επαφών είναι η ενδυνάμωση των Δήμων, των υπηρεσιών και των πρωτοβουλιών τους από τη συνεργασία με τους Δήμους της Γερμανίας μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι Δήμοι (Τοπική Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, Τουρισμός- Πολιτισμός- Νεολαία- Αθλητισμός, Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων, ΑΠΕ- ενεργειακή αποτελεσματικότητα, Πρόνοια- Κοινωνική Πολιτική, Στήριξη Ανέργων, Εκσυγχρονισμός Οργάνωσης και Διοίκησης των Δήμων, Διαδημοτική Συνεργασία, Εκπαίδευση Προσωπικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.