Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Στον πολιτικό αγώνα με στυλ - Βασιλική Μαυρογονάτου – Σαββίδου

Συνέντευξη της Βασιλικής Μαυρογονάτου – Σαββίδου δόθηκε στην κ. Χριστίνα Τριανταφυλλίδη (https://thesenseofherstyle.blogspot.com)
1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς
➤Ονομάζομαι Βασιλική Μαυρογονάτου – Σαββίδου. Είμαι οικονομολόγος και εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος στην οικονομική διεύθυνση μεγάλης βιομηχανίας στο Κιλκίς. Επίσης, είμαι ειδική παιδαγωγός και απασχολήθηκα στην ιδιωτική εκπαίδευση για 7 χρόνια. Είμαι μητέρα 2 κοριτσιών και σύζυγος του ψυχίατρου Όμηρου Σαββίδη. Ζούμε στο Κιλκίς εδώ και 9 χρόνια.

2. Τι δεν σας αρέσει στην πόλη του Κιλκίς και θέλετε να αλλάξετε ;
Το Κιλκίς είναι μια άχρωμη πόλη με μεγάλη έλλειψη πρασίνου. Το πρώτο που θα ήθελα να αλλάξουμε είναι αυτό, να γίνουν δενδροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία και να στολιστεί παντού με πολύχρωμα φυτά και βότανα. Πολύ βασικό για εμένα είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιες υπηρεσίες πεζοδρόμια και μαγαζιά. Επιπλέον, από τις προτεραιότητές μου είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, η λειτουργία προαστιακού και δημιουργία κυνοκομείου.

3. Τι σας αρέσει στο Κιλκίς; Γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε εδώ;
Το Κιλκίς εκτός από γενέτειρα της μητέρας μου είναι ένας τόπος που αγάπησα κυρίως λόγω των ανθρώπων του. Έχω ζήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου, καθώς ήταν αξιωματικός και πραγματικά το χαμόγελο και η ευγένεια των Κιλκισιωτών σπανίζει. Επίσης, η πόλη είναι μικρή και σχετικά εύκολη στις μετακινήσεις. Όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες είναι κοντά και ανεβάζει κατά πολύ την ποιότητα διαβίωσης όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να ξοδέψεις για τις καθημερινές σου εργασίες.

4. Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να μετέχει στην πολιτική απ’ ότι ένας άντρας;
Η καθημερινότητα της γυναίκας είναι σαφώς πιο έντονη. Ο ρόλος της γυναίκας είναι πολύπλευρος. Η γυναίκα εργάζεται, είναι μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά. Όλα αυτά από μόνα τους είναι δύσκολο να τα προλάβεις, ωστόσο μια γυναίκα θεωρώ πως όλα μπορεί να τα συνδυάσει και να τα καταφέρει. Θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη η παρουσία γυναικών στην πολιτική γιατί εκτός από την ευαισθησία τους για τα κοινωνικά θέματα έχουν την τάση να «νοικοκυρεύουν» τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών τα οικονομικά του σπιτιού τα διαχειρίζεται η γυναίκα.

5. Ποιες οι εμπειρίες από τον προεκλογικό αγώνα;
Ο προεκλογικός αγώνας είναι πραγματικά δύσκολος και περίεργος κυρίως από εμάς τους υποψηφίους. Επιλέγω όμως από αυτή την εμπειρία να κρατήσω μόνο τα θετικά. Καταρχάς, την αγάπη του κόσμου και την ευγένεια προς το πρόσωπό μου παρόλο που κάποιοι δεν με γνώριζαν καθώς πρώτη φορά μπαίνω στον στίβο των εκλογών. Έπειτα, για μένα ήταν απίστευτη εμπειρία το ότι γύρισα όλα τα χωριά μας γνώρισα τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους και έτσι έθεσα νέους στόχους τους οποίους θα προσπαθήσω με οποιονδήποτε τρόπο να υλοποιήσω.

6. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσετε το Κιλκίς με 3 λέξεις αυτές θα ήταν;
· Οικογενειακό
· Ανθρώπινο
· Εγκατάλειψη

7. Σε ποιον τομέα πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε σε περίπτωση εκλογής ;
Οι τομείς που θα ήθελα να βοηθήσω είναι πολλοί. Καταρχάς, με τις γνώσεις μου στα οικονομικά θα ήθελα να βοηθήσω σε γραφειοκρατικά θέματα και στο συμμάζεμα τους με μείωση γραφειοκρατίας όπου είναι αυτό δυνατόν. Με κυνήγι ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς είχα ασχοληθεί στο παρελθόν, έτσι ώστε να έρθουν οικονομικοί πόροι στον τόπο μας για να αναπτυχθεί κυρίως ο τουρισμός. Στόχος μου εδώ και πολλά χρόνια είναι η ανάδειξη του σπηλαίου. 

Έχω αναφέρει πως θα ήθελα λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων να γίνει χώρος θεραπείας σε συνδυασμό με φυσικοθεραπευτές, γιατρούς και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματίες να δημιουργήσουμε ένα ιαματικό κέντρο. Επίσης με ενδιαφέρει το περιβάλλον και η ανάπλαση των δημοσίων χώρων, χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας σε όλους τους δημόσιους χώρους και συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις για δωρεές προς όφελος των πολιτών. Στον πολιτισμό, με τη δημιουργία πολλών φεστιβάλ και αξιοπρεπούς Χριστουγεννιάτικου χωριού.

8. Θεωρείτε πως πρέπει να προσέχει μια δημοτική σύμβουλος το ντύσιμό της; Πως θα χαρακτηρίζατε το στυλ σας;
Σαφώς, όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες. Πρέπει αρχικά να ντύνεται ανάλογα τον χώρο και τον τόπο. Δεν είναι κάθε ώρα μέρα και τόπος το ίδιο. Σε δημόσιες εμφανίσεις πρέπει να είναι προσεγμένοι, αλλά όταν παίρνεις τα ινία του τόπου και πρέπει να προσφέρεις φοράς τα αθλητικά σου και τρέχεις. Ο πολίτης θεωρώ πως δεν θέλει τα κοστούμια και τις γόβες στην καθημερινότητά του, θέλει ανθρώπους δραστήριους που να είναι δίπλα τους και να είναι οικείοι. Το στυλ μου θα το χαρακτήριζα smart casual λατρεύω τα χρώματα και την άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.