Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Αυτός είναι ο 59χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 59χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και συμμορία.

Πρόκειται για τον:

1) ΚΑΛΜΠΑΖΙΔΗ Γεώργιο του Οδυσσέα και της Αναστασίας, γεν. 24-10-1960, στη Ρωσία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 07-07-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388353 και 2310-388354.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Σχετικό αστυνομικό δελτίο τύπου της 3 Ιανουαρίου 2019
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη, έπειτα από σχετική κλήση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μέλους συμμορίας, για περίπτωση εξαπάτησης, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, καθώς και στην εξιχνίαση πέντε (5) ακόμη παρόμοιων περιπτώσεων.

Πρόκειται για 59χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Κακουργηματικής απάτης», «Απόπειρας απάτης» και «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 80χρονης ημεδαπής, κατά τη διάρκεια της οποίας, άγνωστος, υποστήριζε ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο (κόρη) έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, και προκειμένου να μην φυλακισθεί, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (02-01-2019), στην περιοχή της Πυλαίας, ο 59χρονος, ο οποίος μετέβη στην οικία της γυναίκας, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (12) λίρες Αγγλίας, (5) λίρες Τουρκίας, το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, από τον Νοέμβριο του 2018 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, επιδιώκοντας τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, κατά το χρονικό διάστημα από 02-11-2018 έως 19-12-2018, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν τρεις (3) ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.500) ευρώ και (90) χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο (2) άτομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.