Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σχολικά κτίρια του Κιλκίς μετά από σεισμό

Υπογράφει
ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.
νομού Κιλκίς
Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε σεισμούς στο Κιλκίς μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ. Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς γίνονται έλεγχοι στα σχολικά κτίρια του νομού. Αποτέλεσμα των ελέγχων (Δεκέμβριος -2016), μέχρι στιγμής είναι: 

1) Στο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας συστήθηκε η αποφυγή χρήσης στις Ε’ και Στ’ τάξεις του σχολείου

Στην συνέχεια της διαπίστωσης από την τεχνική υπηρεσία ήταν πως "το κτίριο δεν έχει κατασκευαστεί με τους κανόνες της επιστήμης" διότι εδράζεται στην παλαιά περιμετρική πέτρινη περίφραξη.

2) Στο σχολικό κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ, υπήρξαν ρωγμές. Από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κτίριο είναι ακατάλληλο προς χρήση από μελέτη μηχανικού από το 2006.

Και για τις δύο περιπτώσεις η τεχνική υπηρεσία δεν μπορεί να τεκμηριώσει καμία επιστημονική άποψη για την συμπεριφορά του κτηρίου σε άλλο ενδεχόμενο σεισμό. Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε στην αποφυγή χρήσης των κτιρίων.

Παρατηρήσεις: Ξεκίνησε η σχολική χρονιά ομαλά και προσπαθούν να βρουν στρεβλώσεις. Με την ευκαιρία του σεισμού ξέθαψαν τα υφιστάμενα προβλήματα από τα προηγούμενα χρόνια, γνωστά στις υπηρεσίες.

Λύσεις υπάρχουν: Τα παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό της Ευκαρπίας, μεταφέρονται από τα γύρω χωριά. Σε όλα τα χωριά υπάρχει κτίριο δημοτικού σχολείου σε αρκετά καλή κατάσταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, π.χ κοντά είναι (2 χιλιόμετρα) το χωριό Χειμαδιό, Κοιλάδι, που έχουν δημοτικό σχολείο κλειστό, στο χωριό Τέρπυλλος υπάρχει καινούργιο αχρησιμοποίητο, ρωτάμε, γιατί κτίστηκε;

Για το ΕΠΑΛ Κιλκίς, υπάρχουν 2 ΕΠΑΛ στο Κιλκίς. Το πρώτο ΕΠΑΛ με 191 μαθητές και το δεύτερο ΕΠΑΛ με 237 μαθητές, σύμφωνα με την απογραφή της 2βάθμιας εκπαίδευσης. Σε τέτοια επείγουσα κατάσταση μπορεί να γίνει ένα μόνο ΕΠΑΛ, όπου θα στεγαστούν όλοι μαθητές, 428 στο σύνολο. Βέβαια θα υπάρξουν δικαιολογίες και αντιδράσεις να μη γίνει γιατί κάποιοι θα χάσουν τα κεκτημένα κ.λπ.

Μπορεί να μετακινηθούν οι φοιτητές των ΑΤΕΙ Κιλκίς στο καινούργιο κτίριο, με επείγουσες διαδικασίες και να παραδώσουν αυτό που χρησιμοποιούν τα ΑΤΕΙ στα ΕΠΑΛ, και ίσως είναι από τις καλύτερες λύσεις για να πιέσουμε να κλείσει το θέμα του Τ.Ε.Ι..

Θα πετύχουμε δύο λύσεις που θα είναι καλές για την πόλη μας. Οι φοιτητές θα στεγαστούν στο κτίριο, θα εξασφαλίσουμε λοιπόν την λειτουργία του νέου κτιρίου του Τ.Ε.Ι. και θα βρουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ σταθερό και μεγάλο κτίριο.

Εάν λοιπόν θέλει κάποιος να δώσει λύση, υπάρχει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.