Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μπράβο στους καθηγητές και δασκάλους του Κιλκίς!

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Σήμερα Παρασκευή 18 Σεπ του 2.088 μΧ, οι δάσκαλοι και καθηγητές του Κιλκίς έχουν μια θέση στην καρδιά μας! Τους αγαπάμε, τους λατρεύουμε, θέλουμε να τους αγκαλιάσουμε όλους έναν-έναν.

Απέδειξαν περίτρανα τι σημαίνει πραγματικός παιδαγωγός, τι σημαίνει «χτίζω χαρακτήρες», τι σημαίνει αγαπώ τη νεολαία, τι σημαίνει τιμώ το μισθό που παίρνω, τι σημαίνει σεβασμός στους γονείς….

Διότι επιτέλους πήραν την πρωτοβουλία ( μοναδική σε όλη την Ελλάδα) και έκαναν το αυτονόητο…

Εδώ και 100-120 χρόνια περίπου, στην Ελλάδα όταν γινόταν εκλογές ( και γινόταν πολύ συχνά), από την Παρασκευή αλλά και τη Δευτέρα όλα τα σχολεία έκλειναν ! Γιατί; Αφού ελάχιστα ήταν εκλογικά τμήματα και από αυτά μετακινούσαν 2-3 θρανία. Ποιος ο λόγος τα παιδιά να χάνουν μαθήματα; Ποιος ο λόγος να ταλαιπωριούνται οι γονείς που δούλευαν και αποσυντονιζόταν και δεν ήξεραν τι να κάνουν;

Ποιος ο λόγος τα παιδιά να μένουν άπραγα στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας στον υπολογιστή;

Και καλά τα παιδιά δε γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η εκμετάλλευση του χρόνου παραγωγικά και δημιουργικά. Οι παιδαγωγοί δεν το γνώριζαν…;

Οι δάσκαλοι και καθηγητές του Κιλκίς όμως, αντίθετα στο συναδελφικό κατεστημένο της υπόλοιπης Ελλάδας που τους χλεύασε, αποφάσισαν αυτές τις δυο ημέρες να αφιερώσουν χρόνο για τα παιδιά..

«Είναι ντροπή να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε χωρίς λόγο» είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Γιόχαν Σόιμπλε. Αυτές τις δυο ημέρες δεν θα κάνουμε μαθήματα, αλλά άλλες χρήσιμες δραστηριότητες προς όφελος της Ελληνικής νεολαίας.

Ανάλογα τις ηλικίες των μαθητών, κάποιοι θα πάνε στα μουσεία του Κιλκίς ( Αρχαιολογικό, Πολεμικό, Λαογραφικό, Σιταριού και Καπνού, Προσφυγικού Ελληνισμού από Πόντο και Αν. Ρωμυλία, στην "Τέχνη", την ΑυστροΕλληνική αποθήκη κ.α). Άλλοι θα παρακολουθήσουν διαλέξεις αλλά και θα εκφράσουν απορίες (σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Κιλκίς ) σχετικά με το AIDS, μεταδοτικά νοσήματα, αντισύλληψη, κ.α.

Τα λύκεια θα παρακολουθήσουν ειδική διάλεξη του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Κάποια άλλα τμήματα θα επισκεφτούν το Σταυροχώρι για να δουν τη γραμμή παραγωγής σε εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης, ενώ διατροφολόγοι του Κιλκίς σε μια ευγενική κίνηση θα ενημερώσουν για τη σωστή διατροφή των νέων."

Κιλκίς 2.088 μΧ Πόσο μπροστά είμαστε και πάλι…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.