Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Τα Ελληνικά τρένα βγαίνουν και πάλι εκτός συνόρων από τις 10 Μαΐου 2014

Η νέα αναπτυξιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τις συγκοινωνίες. Μια νέα εποχή ξεκινά από τις 10 Μαΐου όπου θεσπίζεται η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής ανοίγοντας τις «πύλες» προς τα Βαλκάνια με καθημερινά επιβατικά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Σκόπια - Βελιγράδι αλλά και Σόφια με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά εισιτήρια.
Με στόχο την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού αλλά και τους τακτικούς μετακινούμενους φοιτητές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέτει σε λειτουργία και πάλι τα δρομολόγια που διακόπηκαν το 2011. Η σύζευξη αυτή επαναφέρει και εδραιώνει τα διεθνή δρομολόγια σε επιχειρηματική πλέον βάση και με στόχο η προσφορά ανταγωνιστικών υπηρεσιών με κέντρο την Θεσσαλονίκη και προς όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων και μέσω αυτών με ανταπόκριση συνδέεται σιδηροδρομικά την Ελλάδα με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Η διαδρομή προς Θεσσαλονίκη –Ειδομένη - Σκόπια - Βελιγράδι

Το δρομολόγιο θα ξεκινά περίπου στις 16:00 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 19:55 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15 λεπτά και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 5 και μισή το πρωί.

Από το Βελιγράδι το τρένο θα φεύγει στις 18:45 το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 05 00 το πρωί. Από κει θα αναχωρεί στις 05:15 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 11:17 το πρωί (τοπική ώρα).

Οπότε με την έλευση στο Ελληνικό έδαφος (περίπου γύρω στις 10:00 είσοδο ) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης και Πολυκάστρου ως προαστιακός για την μετάβαση τους προς την Θεσσαλονίκη .Με την αναχώρηση 16:00 θα επιστρέφουν στην περιοχή μας και μικρό κόμιστρο.


Πηγή άρθρου : Ημερησία
Διασκευή επιμέλεια : idomeni web team

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου