Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Λαϊκισμός και κατασχέσεις

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος
Είναι απόλαυση να ρεμβάζει κανείς στο ψηλότερο δέντρο της ζούγκλας με καθαρό τρίχωμα και τον ήλιο να ζεσταίνει την ύπαρξη του. Όμως η σύγχρονη τεχνολογία δεν μας αφήνει τελικά να απολαύσουμε ούτε την καρύδα μας, ούτε τις λαχταριστές μπανάνες, ούτε την παρέα των μικρών τριχωτών που συνωστίζονται στο ποιος θα ξύσει περισσότερο τον μεγάλο αρχηγό. Και στο διαδίκτυο είμαστε πλέον, και το χαζοκούτι παίζει προς ενημέρωση υμών των μαϊμούδων.

Λοιπόν τα δίποδα εν εξελίξει τελικά πρέπει να παίρνουν παραισθησιογόνα και μάλιστα σε γερή δόση για να νομίζουν μετά βεβαιότητας κιόλας ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ποιους την ανώτερη φυλή των μπαμπουίνων! Τα υπέροχα αυτά πανέξυπνα τριχωτά που από γονιδιακή αξιοπρέπεια και μόνο δεν έχουν πάρει με τις πέτρες το καφενείο. 


Είναι αλήθεια πάντως ότι η ηρεμία της ζούγκλας χάθηκε από πολλού. Δεν μπορεί κανείς να αράξει ούτε στο ψηλότερο αρχηγικό δέντρο. Κυρίως λόγω των παριστανόντων τους υπουργούς. Και άντε καλο να παριστάνεις τον υπουργεύοντα αλλά να σε ακούμε κιόλας στο χαζοκούτι αυτό εξομοιώνεται ως παρότρυνση σε αυτοκτονία. 

Πρωί πρωί βγήκε ο των του της υγείας να μας πείσει κατ αρχήν ότι η παρουσία του έχει αντικείμενο! Παλιά θα το λέγαμε το υπουργείο αυτό άνευ χαρτοφυλακίου. Δηλαδή χωρίς αντικείμενο.

Μεταξύ των λοιπών πάντως που λάλησε για το άριστο σύστημα της υγείας όπου πλέον κανείς δεν αρρωσταίνει άρα και για αυτό θα καταργήσουμε τα πάντα διότι κοστίζουν, θίχτηκε για τον λαϊκισμό των δημοσιογράφων [άλλη παράσταση και αυτή] που κατήγγειλαν τους καφέδες των 10.000 ευρώ τον μήνα στην βουλή, τις εφημερίδες των 40.000 ευρώ τον μήνα στην βουλή τα αυτοκίνητα των 350.000.000 ευρώ κόστος [ετήσιο ελπίζω] και τα τηλέφωνα στα υπουργεία των 300.000.000 ευρώ από υπαλλήλους. Και φυσικά όλο στόμφο έλεγε στα δίποδα ότι δεν μπορεί να ελέγχει τα τηλέφωνα των υπαλλήλων. 

Ούτε τα κωλόχαρτα ούτε την σπατάλη. Φυσικά και δεν μπορεί αφού ο ίδιος και οι τριακόσιοι είναι αφορολόγητοι άρα δεν επιβαρύνονται με την σπατάλη. Η σπατάλη βλέπετε αγαπητά μου μαιμουδάκια είναι λαϊκισμός. 

Στο φανταστικό αυτό κράτος με τα δεκάδες υπουργεία τους εκατοντάδες δήμους τα συμβούλια και τα διαβούλια τους κρατικούς φορείς τους παρασυμβούλους, τα επιτελεία και όλα τα εκατοντάδες όργανα που εδώ και μήνες συγχωνεύονται και τελειωμό δεν έχουν έχουν θέση όλοι αυτοί οι παριστάνοντες για να κυβερνήσουν μια χώρα 9 εκατομμυρίων και κάτι. 

Σκεφτείτε μόνο ότι δεκάδες πόλεις στον πλανήτη με τον ίδιο πληθυσμό διοικούνται από έναν μόνο δήμαρχο και δέκα αντιδημάρχους και εμείς δεν μπορούμε να φέρουμε βόλτα τα 9 εκατομμύρια με χιλιάδες κρατικούς και κρατικοδίαιτους λειτουργούς. Υπουργεία, υφυπουργεία, βουλευτές, ευρωβουλευτές, διευθυντές, υποδιευθυντές , προϊστάμενοι, Γ. Γραμματείς, Ειδικούς γραμματείς, ΔΕΚΟ, οργανισμούς, αρχές, ελεγκτικές αρχές, ΜΚΟ ,Δημάρχους, αντιδημάρχους, δημ. Συμβούλους, γενικά συμβούλους. 

Για εννιά εκατομμύρια και κάτι; Στην ζούγκλα τα τριχωτά είμαστε πολύ περισσότερα και έχουμε μόνο έναν αρχηγό τον αδιαμφισβήτητο τον απόλυτο τον υπεράνω! Και είναι και τριχωτός !Και τα φέρνουμε και βόλτα.

Την ώρα που τα έγραφα αυτά μου τηλεφωνεί μπαμπουίνα έντρομη να μου πει ότι όχι μόνο της έκαναν κατάσχεση από την εφορία το σπίτι για 10.000 ευρώ αλλά αφαίρεσαν από τον μισθό της και τα έξοδα κατασχέσεως!

Λοιπόν υπουργεύοντες,

Πρώτον μειώστε το νούμερο των παριστανόντων από 300 σε οποιοδήποτε άλλο όχι μόνο για οικονομία στους καφέδες και τις εφημερίδες, αλλά και γιατί παγκοσμίως οι τριακόσιοι έχουν καθιερωθεί ως αριθμός που εκφράζει ακεραιότητα, θάρρος, φιλοπατρία και θυσία για ιδεώδη που εσείς ούτε τα έχετε ονειρευτεί, ζώντας μέσα στα κόμπλεξ κατωτερότητας που σας οδήγησαν με επιμονή ατελείωτη στο να καταλάβετε θέσεις που έχουν κάτσει άνθρωποι ιστορική εμβέλειας.

Δεύτερον συμμαζευτείτε γιατί υπάρχει κόσμος που κυριολεκτικά υποφέρει όχι σας και εσάς που υποφέρετε όταν δεν έχετε να αγοράσετε παπούτσια των 300 ευρώ και «αναγκάζεστε» να φοράτε των 200 αλλά που περπατούν με εξοντωμένη της προσωπική τους αξιοπρέπεια από την ανέχεια που τους έχετε οδηγήσει.

Τρίτον σταματήστε τις κατασχέσεις του δημοσίου σε νοικοκυραίους που μια ζωή δούλευαν για να πληρώνουν ενώ τα κολλητάρια σας τα κλέβανε και τώρα που δυσκολεύονται εξ αιτίας των επιλογών από τα κολληταρια σας πάλι τους κατάσχετε τις περιουσίες που φορολογήθηκαν επί τριάντα χρόνια γιατί, με την συμπεριφορά σας αργά η γρήγορα θα εξεγερθεί και θα σας πάρει στο κυνήγι και αλλοίμονο σας. Σας βλέπω αιωρούμενους ανάποδα!

Αγανακτισμένος φανερά
Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.