Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μακεδονία δεν είναι περιουσία καμίας κυβέρνησης

Γράφει ο Σιαμπάνης Βασίλης,
μέλος του Τομέα Μακεδονίας Θράκης του κινήματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"
Σε δηλώσεις για την ανάρτηση του χάρτη της δήθεν Μεγάλης Μακεδονίας από το Δήμο Γευγελή, προέβησαν βουλευτές και δήμαρχοι του ν. Κιλκίς, για να μας πούνε γι αυτά που φωνάζουμε όχι μόνο ως Κίνημα Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και ως απλοί πολίτες αυτού του τόπου. Για χρόνια τώρα κάνουν οι τοπικοί άρχοντες, ότι δεν συμβαίνει τίποτε με το Θέμα του ονόματος των Σκοπίων ως Μακεδονία, και γενικότερα με τις θέσεις των Σκοπίων για την επεκτατική τους πολιτική.
Τα Σκόπια όπως και άλλες γειτονικές χώρες, προβαίνουν καθημερινά σε τέτοιου είδους ενέργειες (στήνουν αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου, βάζουν φωτογραφίες στα σχολεία τους με την δήθεν μεγάλη Μακεδονία, καθημερινές παραβιάσεις των συνόρων από την μία άκρη της επικράτειας μέχρι την άλλη κ.α.) και εμάς μας πείραξε ότι στήσανε ένα μνημείο της πλάκας 1 μέτρου και κάτι.

Ο κ. Γεωργαντάς μας είπε ότι δεν βάζουν μυαλό οι βόρειοι, και ότι η εθνική απάντηση της κυβέρνησης είναι η ευθύνη και η σοβαρότητα, με αταλάντευτη την εμμονή στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, και της ιστορικής αλήθειας.

Κ. Γεωργαντά, όχι οι βόρειοι γείτονες, αλλά οι Σκοπιανοί γείτονες, βόρειοι είναι και οι Γερμανοί και οι Σουηδοί, εκτός και αν εννοείτε βόρειοι Μακεδόνες, όπως κάποιοι λένε άνω Μακεδόνες ή άνω δημοκρατία της Μακεδονίας. Μήπως χρησιμοποιείτε το ορισμό 'βόρειοι' για να μας συνηθίσετε σε μελλοντική πρόταση της Ν.Δ. ως βόρεια Μακεδονία ή κάποια παραλλαγή αυτού συμπεριλαμβανομένου του όρου Μακεδονία;

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι οι βόρειοι όπως τους ονομάζετε, έφτασαν στο σημείο να έχουν αυτήν την συμπεριφορά γιατί όλες οι κυβερνήσεις μεταξύ αυτόν και η συγκυβέρνηση η δική σας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα να φτάνουμε κάθε φορά σε αυτές της ενέργειες.

Η κ. Αγαθοπούλου από την άλλη πλευρά θέλει να μας πει ότι ο εθνικισμός μας έφτασε εδώ και όχι η άγνοια της ιστορίας, τύπου Κουράκη και Θεοδωρίδη, οι οποίοι είναι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατά καιρούς αναφέρονται σε ορθοδοξία και γενικότερα στην ιστορία των ελλήνων, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Κ. Αγαθοπούλου, ενημερώστε τους ψηφοφόρους σας και όχι μόνο, ότι η δράσης φιλίας στης οποίες αναφέρεστε, είναι σαν την πορεία που έκανε η ΝΕΟΛΑΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ στης 17 Μαΐου του 2008, υπέρ των Σκοπίων, για την ονομασία τους ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Με λίγα λόγια εσείς τους δίνετε την αφορμή, να λένε ότι είναι Μακεδόνες, και να κάνουν όλα τα παραπάνω.

Όσο για τους μεν Δημάρχους, δεν τους είδαμε ποτέ να προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να διαφυλάξουν, πως ενέργειες όπως αυτές του Δήμου Γευγελή δεν θα συνέβαιναν ποτέ. Εδώ καλά καλά, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πως δεν θα εισέρχονται στη χώρα μας αμάξια που στην πινακίδα τους δεν θα αναγράφονται τα αρχικά ΜΚ (Μακεδονία), θα έκαναν οτιδήποτε άλλο;

Μην κάνετε δηλώσεις κάντε πράξεις, από δηλώσεις χορτάσαμε! Δεν το καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος έφτασε στο αμήν, σε όλα τα θέματα, και εσείς είστε μόνο ερωτήσεις - δηλώσεις και αποτέλεσμα μηδέν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν δεχόμαστε για κανένα λόγο τον όρο Μακεδονία ούτε ως γεωγραφικό προσδιορισμό ούτε για οποιαδήποτε άλλη χρήση αυτού από καμία χώρα.

Η Μακεδονία και η Ελλάδα γενικότερα δεν είναι περιουσία καμίας κυβέρνησης για να την ξεπουλάει. Ας το καταλάβουν αυτό οι κυβερνώντες πριν βρεθούν προ εκπλήξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.