Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ειρήνη Αγαθοπούλου: «Όχι στο κλείσιμο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς!»

Την Παρασκευή 28/6, η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση/κατάργηση της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς. Τη σύσκεψη συγκάλεσε το Εφορευτικό Συμβούλιο της βιβλιοθήκης.
Η βουλευτής, δηλώνοντας ρητά την εναντίωσή της στο ενδεχόμενο της συγχώνευσης της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς, κατέθεσε, ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, την επιστολή του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με την οποία εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του τελευταίου αλλά και των μελών και φίλων εθελοντών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη απόπειρα υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου και του έργου της.

Στην αναφορά της η βουλευτής υπογραμμίζει το γεγονός ότι «η βιβλιοθήκη συνιστά σημαντικό δημόσιο πλούτο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πολιτισμού στον νομό και διασφαλίζοντας την παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία, έργο ύψιστης σημασίας ιδίως στη σημερινή εποχή που οι πλέον αδύναμοι οικονομικά πολίτες και τα παιδιά τους μαστίζονται από την κρίση και βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού».

Η βιβλιοθήκη του Κιλκίς ανήκει στους δημότες της. Κι οι δημότες της, μικροί - μεγάλοι, θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο! Θα υπερασπιστούμε τη γνώση και τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και το δημόσιο χώρο! Είναι δικά μας αναφαίρετα δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.