Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία των Αστυνομικών Κιλκίς στον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. για τις νέες αποσπάσεις

Υπογράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
"Την 27-03-2013 σε συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων δόθηκε η διαβεβαίωση από μέρους σας ότι θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Έβρου προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός αποσπασμένων χωρίς να «θιχθεί» ο υπάρχον επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Τονίστηκε ότι ως Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς (στην οποία λειτουργούν 16 Υπηρεσίες) την συγκεκριμένη περίοδο έχουμε μια έξαρση της εισροής - εκροής λαθρομεταναστών με καθημερινές συλλήψεις και απαγόρευσης της εξόδου τους από τη Χώρα.

- Η σημερινή εικόνα των κρατητηρίων των Υπηρεσιών μας στα τρία Συνοριακά Τμήματα που λειτουργούν στην Διεύθυνσή μας είναι :

Τ.Σ.Φ. Πολυκάστρου 16 αλλοδαπούς κρατουμένους με χωρητικότητα κρατητηρίων τους 8!

Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης 14 αλλοδαπούς κρατουμένους με χωρητικότητα κρατητηρίων τους 15!

Τ.Σ.Φ. Δοϊράνης 11 αλλοδαπούς κρατουμένους με χωρητικότητα κρατητηρίων τους 12!

Επίσης τα δύο μεγάλα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας το Α.Τ. Κιλκίς έχει 12 ποινικούς κρατούμενους εκ των οποίων οι 6 είναι πάνω από 3 μήνες κρατούμενοι, με χωρητικότητα κρατητηρίων τους 9!

Το Α.Τ. Πολυκάστρου έχει 5 κρατουμένους εκ των οποίων οι 4 ποινικοί πάνω από 2μηνο με χωρητικότητα κρατητηρίων τους 8!

Όπως επίσης γνωρίζεται έχουμε δύο πύλες εισόδου στη Χώρα μας από τους οποίους καθημερινά εισέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών. Συγκεκριμένα για το Α.Τ. Ευζώνων ο μέσος όρος αφιξαναχωρήσεων κυμαίνεται ημερησίως στις 40.000 και από το Α.Τ. Δοϊράνης στις 5.000!!

Επίσης κατά την θερινή περίοδο έχουμε ενισχύσει ως Διεύθυνση την Α.Δ. Χαλκιδικής με 6 άτομα και την Α.Δ. Πιερίας με 1 άτομο.

Η Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσής μας επίσης καλείται σε σχεδόν καθημερινή βάση για την ενίσχυση της Α.Δ. Χαλκιδικής.

Με βάση όλα τα παραπάνω και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όλων των συναρμοδίων φορέων για μείωση του συνολικού αριθμού των αποσπασμένων συναδέλφων μας με την πρόσφατη διαταγή για αποσπάσεις τον μήνα Ιούλιο έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε!!!!! Από 45 στους 55!!!

Πλέον τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας ουσιαστικά καταργούνται ή για την ακρίβεια λειτουργούν για τον τύπο! Χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα, με δεκάδες προβλήματα. Από ορισμένα δε εξ αυτών έχουν φύγει σχεδόν οι μισοί Αστυνομικοί, με αποτέλεσμα ή αστυνόμευση πολλών περιοχών να καθίσταται αδύνατη, αφού στις περισσότερες Υπηρεσίες υπάρχει ένας Αστυνομικός ανά βάρδια και τα Τ.Σ.Φ. χρησιμεύουν πλέον μόνο ως κρατητήρια!!!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί μετά από ένα χρόνο δεν λύθηκε το πρόβλημα οριστικά, για ποιο λόγο δεν υιοθετήθηκαν οι προτάσεις τόσο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων όσο και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος όπως αντιμετωπίζεται δικαίως ή αδίκως, γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε ξεχάσει ..την οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία, την επαγγελματική σταθερότητα και την ψυχική μας ηρεμία.

Δεν είναι ώρα για να αποδοθούν ευθύνες, ούτε επιδιώξαμε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά από το δικό μας μετερίζι είμαστε υποχρεωμένοι σαν Αστυνομικοί του Κιλκίς και μέρος του κοινωνικού συνόλου να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η περίοδος της ανασφάλειάς τους και της αβεβαιότητάς τους παρατείνεται.. όχι επειδή το θέλουμε εμείς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου