Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, μεταφέρονται στο Κιλκίς. Η εκστρατεία, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET), έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Συγκεκριμένα στο Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου, θα φιλοξενηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», μεταξύ 11 και 23 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 19.00 και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές 18:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-13:00 και 18:00-20:00.
Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, προγραμματίζονται πρωινές επισκέψεις στην έκθεση 800 περίπου μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με τις δαπάνες μετακίνησης των μαθητών να καλύπτει η HELMEPA.
Επίσης την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα (10.00 – 12.30) με θέμα “Απορρίμματα, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους” όπου έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.
Τέλος, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και το εταιρικό μέλος της HELMEPA, Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ.) Α.Ε.Β.Ε., την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, μαθητές Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης και συμβολικά να καθαρίσουν τμήμα της όχθης της.

Σημείωση για τους εκδότες: Το The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET), χρηματοδοτεί προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και έρευνας στους τομείς μεταφορών, επιστημών, μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.