Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μια κορυφαία σχολική αθλητική διοργάνωση

Έκλεισε η αυλαία των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου για το σχολικό έτος 2011-12, αφήνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Κιλκίς από 21 – 23 Μαρτίου 2012 και διοργανώτρια ήταν η Ο.Ε.Σ.Α Νομού Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς και του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς.


Στους Αγώνες, που διεχήχθησαν στα Κλειστά Γυμναστήρια του Ο.Α.Δ. Κιλκίς, έλαβαν μέρος 117 Μαθητές/αθλητές και μαθήτριες/αθλήτριες με τους συνοδούς καθηγητές τους.
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης βρέθηκε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες αθλητές και τις αθλήτριες όλο το διάστημα τέλεσης των αγώνων, προκειμένου να τους παρακολουθήσει και να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους.
Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο οποίος συνεχάρει και ευχαρίστησε τους διοργανωτές βέβαιος για την επιτυχία των αγώνων.
Τους αγώνες μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό στην τελετή έναρξης των αγώνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος έκανε την κήρυξη των αγώνων, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Σερρών και Κιλκίς κ. Απόστολός Ντάνης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Αν. Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Δούμπας, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α κ. Αλέξανδρος Ταμουτσίδης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Μιχάλης Λουκοβίτης, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς κα Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Κιλκίς και Παιονίας κ. Πρόδρομος Πεντζερετζής και κα Ντίνα Συμεωνίδου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο Πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς κ. Χαράλαμπος Μωυσίδης, και Διευθυντές σχολείων.
Στην όμορφη τελετή έναρξης το καλλιτεχνικό μέρος κάλυψε η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, η οποία ερμήνευσε υπέροχα σύγχρονα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Σοφίας Καραλαζάρου. Επίσης συμμετείχαν η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» και η Θρακική Εστία Κιλκίς με παραδοσιακούς χορούς.
Για πρώτη φορά σε σχολικούς αγώνες, οι ομάδες παρουσίασαν, πριν την έναρξη των αγώνων, μία video-προβολή κατά του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και να διαδώσουν το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, της χαράς του συναγωνισμού,της αξίας της συμμετοχής και της προσπάθειας στα όρια της ευπρέπειας για την κατάκτηση ενός στόχου
Διεχήχθησαν συνολικά εννέα αγώνες. Συγκεκριμένα, ένας προκριματικός την Τετάρτη 21 Μαρτίου μεταξύ των ομάδων του ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΚΚΟΥ Β΄ της Κύπρου και του ΙΔ. ΛΥΚΕΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με αποτέλεσμα αγώνα 17-25.
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου έγιναν οι προημιτελικοί αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης.
Αγώνες Μαθητών 1ο ΓΕ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ - 2ο ΓΕ.Λ. ΣΥΚΕΩΝ …21-20
ΙΔ. ΓΕ.Λ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ»ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΕΚΠΑΙΔ. ΔΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑΣ…17 - 7
Αγώνες Μαθητριών
3ο ΓΕ.Λ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΓΕ.Λ. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ…26 – 22
4ο ΓΕ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ – 2ο ΓΕ.Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ……13 – 8
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου έγιναν οι τελικοί αγώνες
Μικρός τελικός μαθητών 2ο ΓΕ.Λ. ΣΥΚΕΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑΣ…17 – 24
Μεγάλος τελικός μαθητών
1ο ΓΕ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ - ΙΔ. ΓΕ.Λ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ»ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ…29 - 26
Μικρός τελικός μαθητριών
ΓΕ.Λ. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ - 2ο ΓΕ.Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ……13 – 2
Μεγάλος τελικός μαθητριών
3ο ΓΕ.Λ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - 4ο ΓΕ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ…31 – 10
Κατά κοινή ομολογία, άψογη ήταν τόσο η οργάνωση, όσο και η φιλοξενία των αποστολών στην πόλη μας.
Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές αυτής της σχολικής εκδήλωσης, τοπικoύς και αθλητικούς φορείς της πόλης, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας και μας στήριξαν οικονομικά και ηθικά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, και τους παρευρισκόμενους για το άριστο κλίμα, που δημιούργησαν. Οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν με το παραπάνω.
Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στους διοργανωτές και στην Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Νομού Κιλκίς κα Μαρία Συμεωνίδου, που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, για να έχει επιτυχία αυτή η διοργάνωση. Σ’ αυτούς οφείλεται ένα μέρος της πολύ μεγάλης επιτυχίας των αγώνων και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.