Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Απάντηση Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

 Μετά τα δύο Δελτία Τύπου της ΝΟΔΕ Κιλκίς  «Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το χάλι των νοσοκομείων» και «ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για το χρέος επί Ν.Δ.» καθώς και την κριτική του πολιτευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά ,για την υποβάθμιση της υγείας στο νομό μας, έχουμε χρέος να απαντήσουμε , παρατάσσοντας το θάρρος απέναντι στο θράσος και τον πολιτικό λόγο απέναντι στον ανούσιο λαϊκισμό.
 Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, σε όσους δεν έχουν καλή μνήμη,  ότι  από το 2004 ως το 2009 η Ν.Δ. είχε την διακυβέρνηση της χώρας. Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκείνη που έκλεισε τη βουλή με αποτέλεσμα να παραγραφούν μεγάλα σκάνδαλα που εκείνη την εποχή απασχολούσαν την κοινή γνώμη και είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκείνη που διαβεβαίωνε ότι η οικονομία της Ελλάδας ήταν θωρακισμένη.  Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ., που το 2009 συναισθανόμενη το μέγεθος της πολιτικής της ανικανότητας να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας ,σκεπτόμενη πρώτα τη συνέχιση της ύπαρξης της και όχι το χρέος της προς την πατρίδα και το λαό και αφού απέτυχε να κάνει πράξη τις θεωρίες της για την περιβόητη επανίδρυση του κράτους δραπέτευσε κηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

  Από τον Οκτώβρη του 2009 η Ελλάδα δίνει μια δύσκολη και αμφίρροπη μάχη. Μετά την αποκάλυψη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που επέφερε η πολιτική της Ν.Δ. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να δώσει τον δύσκολο αγώνα για τη σωτηρία τη χώρας .Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την τιμή και το μέλλον της χώρας σε όλο τον κόσμο, με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή. Το μνημόνιο με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αν και με βαρύ τίμημα, έδωσε στην Ελλάδα την επείγουσα χρηματοδότηση και τον ελάχιστο χρόνο που είχε ανάγκη για να αποτρέψει την χρεοκοπία, που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας μας.Η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ , σε αυτή την πρώτη περίοδο προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας, πήρε πολλές δύσκολες , επώδυνες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις ,χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις που βάρυναν εκείνους που έχουν την μικρότερη ευθύνη για την κρίση: τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη. Οι θυσίες των ελλήνων είναι μεγάλες και η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εδώ και 17 μήνες η Κυβέρνηση προχωρά απερίσπαστη σε ριζικές τομές. Η κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που εδώ και δεκαετίες φράζουν τον δρόμο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, η προσοδοθηρία, η σπατάλη, η διαφθορά, η ανισότητα, αποτελούν μόνιμα εμπόδια στον δρόμο προς την πρόοδο του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τη μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης.   Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε το Θάρρος να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Στη Ν.Δ. από την άλλη, έχουν το θράσος να αποποιούνται των ευθυνών τους .
     Όσον αφορά στο θέμα της υγείας στο νομό, θεωρούμε ότι ο ευαίσθητος αυτός τομέας δεν πρέπει να γίνεται εργαλείο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των αρμοδίων για την σημερινή κατάσταση, όπως και  για την μη παραλαβή και λειτουργία της 3ης Πτέρυγας του, μέχρι σήμερα. Η 3η Πτέρυγα όχι μόνο θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και των παρεχομένων  υπηρεσιών του προς τους πολίτες της περιοχής μας, αλλά θα βελτιώσει και τις συνθήκες εργασίας του Προσωπικού. Η δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας έχει ξεκινήσει. Η λύση που πρέπει να βρεθεί για το νομό μας πρέπει να κινείται στη λογική του κοινού καλού και όχι με γνώμονα τα μικροπολιτικά παιχνίδια και το βόλεμα κάποιων. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς έχει θέσει ως προτεραιότητα να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ,ώστε να εργαστούμε σοβαρά και μεθοδικά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού και όχι μόνο,  για  να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, συνολικό  αποτέλεσμα για το ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της υγείας στην περιοχή μας.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
   Ο Γραμματέας
Λεωνίδας Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.