Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Γκουντενούδης: "Να ονομαστούν Βαρντάρσκα ή Σλαβακία"

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης λαμβάνοντας υπόψη τις επικείμενες εξελίξεις που αφορούν το θέμα της ονομασίας του κράτους της ΦΥΡΟΜ, ενόψει και της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούλιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εμείς ως Παίονες, ως Μακεδόνες και ως Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να διατρανώσουμε την βούληση μας για να αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας και να υπερασπισθούμε παντοιοτρόπως την συνέχεια του Έθνους μας αλλά και την αυτονόητη εντέλει ιστορική πραγματικότητα. 

Το όνομα Μακεδονία ανήκει στους Έλληνες κατοίκους της Μακεδονίας και δεν δύναται να καθίσταται αντικείμενο σφετερισμού από ένα οψιγενές και υπό συγκρότηση ακόμη έθνος, το οποίο στην προσπάθεια του να διατηρήσει τη συνοχή του καθώς είναι ένα κρατικό μόρφωμα και αποτελεί αμάλγαμα διαφόρων μειονοτήτων, παραποιεί την ιστορική αλήθεια εγείροντας ακόμη κι αλυτρωτικά θέματα. 

Όσον αφορά την στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 13ης Απριλίου του 1992 περί αναγνώρισης ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων μόνον αν δεν υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του, η οποία απόφαση είναι και η μοναδική που δεσμεύει όλη την πολιτική μας ηγεσία. 

Πρόταση μας είναι η ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων ως Βαρντάρσκα ή Σλαβακία λόγω και της σλαβικής καταγωγής των κατοίκων της γείτονος χώρας. Ενίοτε έχουν ακουσθεί και προτάσεις που συμπεριλάμβαναν τον όρο Παιονία για την ονοματοδοσία της ΦΥΡΟΜ. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας σε τέτοιου είδους αστειότητες. 

Στα Σκόπια ζουν αρκετοί ελληνικής καταγωγής κάτοικοι. Εφόσον η ηγεσία των Σκοπίων επιδιώκει την ταύτιση με την ελληνική ιστορία, ας αιτηθούν την προσάρτηση τους στη χώρα μας! Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί. 

Οι συμπατριώτες μας θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ενισχύοντας με το υστέρημα τους την οικονομία της γείτονος χώρας μέσω των καζίνο αλλά και της προτίμησης της αγοράς της ΦΥΡΟΜ για τις καταναλωτικές τους ανάγκες (τρόφιμα, καύσιμα κλπ) ενισχύουν την οικονομία τους απομυζώντας πόρους από την δική μας. Με την μεταφορά εισοδημάτων από εδώ προς τα κει, έχουμε φθάσει στο σημείο οι σκοπιανοί να αγοράζουν ακίνητα στη χώρας μας ουσιαστικά με δικά μας χρήματα. 

Ζητούμε λοιπόν από την πολιτική ηγεσία της Χώρας μας να προβάλει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την είσοδο των Σκοπίων έναντι όλων των υπερεθνικών οργανισμών ώστε να αποτραπεί η παράλογη απαίτηση τους για καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας μας και να μην δεχθεί καμιά ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα. 

Κυρίως δε, η χώρα των Σκοπίων, θα πρέπει να αποσύρει όλες τις αναφορές στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που αφορούν σε ιστορικές αναλήθειες, να αποσύρει τα κακής αισθητικής μνημεία με οποία προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία και να την προσαρμόσει στα μέτρα της και τέλος να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.