Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Επιδοτεί ο Δήμος Κιλκίς αμορτισέρ και λάστιχα αυτοκινήτων;

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Τους τελευταίους μήνες σε κεντρικές οδούς του Κιλκίς γίνονται έργα για διάφορους λόγους. Αρχικά ο ΟΤΕ τοποθέτησε υπογείως οπτικές ίνες και πολύ καλά έκανε, πέρασε όμως περίπου 1 μήνας μέσα στο χειμώνα για να κλείσουν τις τόσες τρύπες, αφήνοντας πίσω τους ακαλαίσθητα μπαλώματα για να τους θυμόμαστε.
Στη συνέχεια κάποια άλλη υπηρεσία έχει διαλύσει κυριολεκτικά τους δρόμους στην Αθηνών, Πλάτωνος και γύρω οδών. Ενώ λες θα κάνεις υπομονή πόσο θα κρατήσει; Σε εκπλήσσει το πόσος χρόνος περνά για την αποκατάσταση των ζημιών. Σαφώς και τα έργα είναι απολύτως χρήσιμα αλλά όλα έχει η ανοχή μας και ένα όριο.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, με τις καταρρακτώδεις βροχές ένα όχημα κόλλησε στα χώματα που είχαν υποχωρήσει από τις τόσες τρύπες με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση οδικής βοήθειας. 

Τις ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν στο όχημα αυτό καθώς και σε όσα άλλα διέρχονται από αυτές τις οδούς ποιος θα τις επωμιστεί; 

Έχει ο καθένας την οικονομική δυνατότητα, τις νομικές γνώσεις ή και τη διάθεση να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους του έργου; 

Ή έστω έχει αναρτηθεί κάπου ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο να ενημερώνει τους πολίτες για την ολοκλήρωση του έργου; 

Το μόνο που μπορεί ο Δήμος τώρα να κάνει είναι να βγάλει ένα κονδύλι για αμορτισέρ και λάστιχα αυτοκινήτων γιατί δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος πτ ΑΠΘ, MSC, MED
Οικονομική Σύμβουλος
Χρηματοοικονομική Ι.Κ.Ε.
Ειδική παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου