Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον αγροτικό πληθυσμό ανοίγει από την ερχόμενη Τετάρτη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Οι ενημερωτικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν ως στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα ενισχύσεων και θα αρχίσουν από Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως στόχο την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αντιστοιχούν συνολικά για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής μας περισσότερα από 143 εκ. ευρώ, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναλογικά με την υπόλοιπη χώρα. Αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας που έχει για την περιοχή μας ο πρωτογενής τομέας, που μαζί με τον τουρισμό είναι οι δυο πυλώνες ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής –και εθνικής- οικονομίας. 

Το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερά άνω του 25%. Ο πρωτογενής τομέας της Περιφέρειάς μας συμμετέχει κατά 26% στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του πρωτογενούς τομέα σε επίπεδο χώρας και ταυτόχρονα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δεύτερη πανελλαδικά σε εξαγωγική δραστηριότητα και η πρώτη σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού είναι κεντρική επιδίωξη γι’ αυτό αξιοποιώντας το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων γεωργών, μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού και είναι από τις ελάχιστες πηγές κονδυλίων για την πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί και τη βάση της ελληνικής οικονομίας, όπως και το θεμέλιο για να δοθεί η αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση τόσο στην Περιφέρειά μας, όσο και στη χώρα μας. Η Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας έχει ενεργοποιήσει όλα τα στελέχη των Διευθύνσεών μας, προκειμένου να περάσουμε από τους Δήμους της Θεσσαλονίκης και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, να συναντηθούμε με τους αγρότες και να τους ενημερώσουμε για τις δυνατότητες που έχουν να αξιοποιήσουν τα σημαντικά κονδύλια του προγράμματος για τους νέους γεωργούς, από το νέο ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τους νέους γεωργούς είναι 43,6 εκ. ευρώ», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Το πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων είναι το εξής:

-Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στα Κουφάλια, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου - Ώρα προσέλευσης: 18:30’.

-Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στη Χαλάστρα, στο πρώην Δημαρχείο - Ώρα προσέλευσης: 18:30’.

-Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στη Νυμφόπετρα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Ώρα προσέλευσης: 18:30’.

-Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στον Πεντάλοφο, στο πρώην Δημαρχείο Καλλιθέας - Ώρα προσέλευσης: 19:30’.

-Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στα Βασιλικά, στο πρώην Δημαρχείο - Ώρα προσέλευσης: 18:30’.

-Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην Επανομή, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής - Ώρα προσέλευσης: 18:30’.

Η προκήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τους νέους γεωργούς έχει εκδοθεί από τις αρχές Νοεμβρίου 2016 και λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2016, ενώ θα ακολουθήσει και η προκήρυξη για τα σχέδια βελτίωσης στις αρχές του 2017, που αφορά στις υφιστάμενες γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.