Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Διασυνοριακό έργο FACE - Εκπαιδευτικό ταξίδι εξοικείωσης στο Κιλκίς και τη Δοϊράνη!

Το άγνωστο, μα κυρίως ανεκμετάλλευτο τουριστικά Κιλκίς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πριν λίγες ημέρες οκτώ δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί τους και τα Omorfa taxidia. Όλοι τους συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) που στόχο είχε τη γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και της λίμνης Δοϊράνης.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι διοργανώθηκε από το Δήμο Κιλκίς στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου FACE με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής ως εναλλακτικό προορισμό πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά σημεία του Δήμου Κιλκίς, όπως η λίμνη Δοϊράνη, το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, τις ανακαινισμένες Καπναποθήκες, το περίφημο Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου με την ομώνυμη εκκλησία, τη Φάρμα Κουκάκη κ.α., αλλά και να γνωρίσουν την πόλη του Κιλκίς και την ιστορία της, να γευθούν τοπικά εδέσματα και παραδοσιακές συνταγές και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της περιοχής. 

Εκτός από τους επίσημους ξεναγούς, την αποστολή συνόδευσε αλλά και βοήθησε όπου χρειάστηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης.

Ο νομός Κιλκίς διαθέτει τεράστια πλεονεκτήματα για να αναδειχθεί τουριστικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο φυσικό περιβάλλον, με κυρίαρχη τη λίμνη Δοϊράνη, αλλά και το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο, τα όρη Πάϊκο και Κρούσια, την εκπληκτική Γαλάζια Λίμνη στο Σκρα, τη θεραπευτική Πικρολίμνη και τα λασπόλουτρα κτλ. 

Φυσικά δεν λείπει η νοστιμότατη κουζίνα με έντονες προσφυγικές επιρροές κυρίως από τον Πόντο, ενώ εκλεκτά είναι και τα ντόπια κρέατα, τυροκομικά και κρασιά. Η απόσταση της πόλης του Κιλκίς από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 50 χλμ. 

Το έργο FACE 

Το έργο Face “For Active Cultural and Extreme Cross – Border Region – Για μία δραστήρια, πολιτιστική και extreme διασυνοριακή περιοχή”, αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την προβολή του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της διασυνοριακής περιοχής μεταξύ των χωρών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, καθώς και για την ανάδειξη της ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Το έργο Face περιλαμβάνει δράσεις για τη διαμόρφωση μίας νέας και καινοτόμου στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού, η οποία θα αναδεικνύει, θα αξιοποιεί, καθώς και θα αναβαθμίζει τους διαθέσιμους φυσικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους της διασυνοριακής περιοχής δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και αειφόρο οικονομική ανάπτυξη.

Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Κιλκίς (Γενικός Επικεφαλής Εταίρος) και το Δήμο Dojran στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-ΠΓΔΜ 2007-2013».

Πηγή : Omorfa taxidia facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.