Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος στο Καφέ του Μύλου για μία και μοναδική βραδιά

“Εν αρχή ην ο Λόγος. Η γενεσιουργός αιτία, οι προφορικές και οι γραπτές πηγές, η μαθηματική αναλογία. Τομή όλων η φιλοσοφία, η ποίηση, η λαογραφία, η αστρονομία. Κοινός τόπος η ελληνική γλώσσα. Μήτρα ρυθμού και αρμονίας. Αναθυμιά των βράχων αυτού του τόπου.”
Β.Φ.
Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο των φετινών ζωντανών του εμφανίσεων, επιστρέφοντας στην πόλη της καρδιάς του, τη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά σε έναν ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο, το Καφέ του Μύλου για μία και μοναδική βραδιά, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του δικού του παραμυθένιου μουσικού κόσμου ( “Στις όχθες της αυγής” και “Αλμαγέστη ενός χαμάλη” ), βιώνει και μοιράζεται εικόνες και συναισθήματα, για το απλό, το γήινο και το ανθρώπινο, μαζί με τραγούδια αγαπημένα πολλά από τα οποία γέννησε αυτή η πόλη.

Τον συντροφεύουν επί σκηνής ο εξαίρετος βιολιστής Βαγγέλης Βοττέας και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ειρήνη Κωνσταντίνου.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Σοχός FM 88.7 ( Θεσσαλονίκη )
Ράδιο Παρατηρητής 94.0 FM ( Θράκη )
Μελωδία 88.0 FM ( Φθιώτιδα )
Δίκτυο FM 91.5 ( Χανιά )

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννημένος τον Ιούλη του 1982 στον Υμηττό. Εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδοποιός. Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδές ακουστικής και κλασσικής κιθάρας στο "Ιαμβικό Ωδείο" στον Υμηττό. Παίζει ακόμη παραδοσιακά νυκτά ( στεριανό λαούτο, ούτι, τρίχορδο μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά ).

Σπουδές στη μουσική τεχνολογία και τον προγραμματισμό ( “Ωδείο Μουσικής Πράξης” στο Κουκάκι Μαθητεύει μέχρι σήμερα δίπλα στο δάσκαλο Ανδρέα Τσεκούρα ( διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Αθηνών ). Το Μάη του 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Στις όχθες της αυγής" ( Legend / EGE, 2010 ), στην οποία είχε εκτός από το δημιουργικό και ερμηνευτικό ρόλο, την παραγωγή, την ενορχήστρωση και την επιμέλεια παραγωγής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις με σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Dilek Koc, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Αλεξία Χρυσομάλλη, Κυριάκος Γκουβέντας, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιάννης Αλεξανδρής, Λουκάς Μεταξάς, Κυριάκος Ταπάκης, Χάρης Λαμπράκης, Παντελής Στόικος, Γιώργης Κοντογιάννης "Κρης", , Ανδρέας Παππάς, Πάνος Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αποστολάκης, Αποστόλης Βαγγελάκης, Γιάννης Καραμανιώλας, Βαγγέλης Βοττέας, Φώτης Σιώτας, Θανάσης Σοφράς, Δημήτρης Μπάκουλης Σώζος Λυμπερόπουλος, Ανατολή Μαργιόλα, Κατερίνα Αναγνώστου κ.α.

Συνεργάστηκε με τον επίσης σπουδαίο Πηλιορείτη λαογράφο Γιώργο Θωμά και εμπνεύστηκε από τις μαγικές του εξιστορήσεις.

Μόλις κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Αλμαγέστη ενός χαμάλη”, στο οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου και ο σπουδαίος καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης.

Από το Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάζει τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
- "Στις όχθες της αυγής", Α' έκδοση – Legend / EGE, 2010
στίχοι - μουσική : Βασίλης Φλώρος
τραγουδούν : Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ανατολή Μαργιόλα, Βασίλης Φλώρος

- "Στις όχθες της αυγής", Β' ψηφιακή έκδοση - Chromodiastasi Ltd / MLΚ, 2015
στίχοι - μουσική : Βασίλης Φλώρος
τραγουδούν : Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ανατολή Μαργιόλα, Βασίλης Φλώρος

- "Αλμαγέστη ενός χαμάλη", Chromodiastasi Ltd / MLΚ, 2015
στίχοι - μουσική : Βασίλης Φλώρος
συμμετέχουν : Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου.
αφήγηση : Γιώργος Γραμματικάκης

INFO Καφέ του Μύλου
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 6949950530, 698 085 9292
Εισιτήριο θεάματος: 6€


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.