Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Επίδειξη Kydokyokushin Καράτε απο το Kinesis Fight Club στο 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club 
Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία επίδειξη Kydokyokushin Karate από το Kinesis Fight Club στο 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Την παιδική ομάδα συνόδευε ο επίσημος εκπαιδευτής Kyokushin Karate του γυμναστηρίου μας Αντώνης Γιαννακίδης. Έπειτα στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε έγινε λόγος για τα οφέλη του καράτε από την προσχολική κιόλας ηλικία.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματα των πολεμικών τεχνών:
Κατά καιρούς έχουμε τονίσει το πόσο χρήσιμες είναι οι πολεμικές τέχνες στα παιδιά, σημαντικές και σε σωματικό και σε πνευματικό επίπεδο. Ωστόσο ακόμη υπάρχουν ερωτήματα σχετικά από ποια ηλικία μπορούν να ξεκινήσουν;

Η απάντηση ότι από την προσχολική ηλικία κιόλας μπορούν να ξεκινήσουν φοβίζει πολλές φορές τους γονείς ,μεγάλο λάθος αφού τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες είναι πολλά, όπως και τα διδάγματα ζωής που αποκομίζουν τα παιδιά.
Όλες οι πολεμικές τέχνες είναι πολύ ωφέλιμες για το σώμα. Συγκεκριμένα κάποιος που επιλέγει αυτά τα αθλήματα έχει αυξημένη αντοχή, ταχύτητα, ισορροπία, καρδιαγγειακή ικανότητα και ευελιξία. Επιπλέον οι πολεμικές τέχνες θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερο κόσμο, διότι δεν έχουν περιορισμούς όσον αφορά το ύψος ή το μέγεθος του ατόμου.

Ένα ακόμη όφελος των πολεμικών τεχνών είναι το ότι όπως έχει αποδειχθεί με έρευνες καταφέρνει να αναπτύξει τον αυτοέλεγχο σε άτομα με επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχές. Το Καράτε για παράδειγμα μπορεί να αναπτύξει την προσαρμοστικότητα και να ρυθμίσει τη διάθεση του ατόμου.
Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που αναπτύσσουν οι πολεμικές τέχνες είναι αυτό της αυτοάμυνας. Η ανάπτυξη της αυτοάμυνας κάνει το παιδί να νιώθει έτοιμο να αμυνθεί αν χρειαστεί και έτσι αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.