Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Κιλκίς

Με λαμπρότητα και όπως αρμόζει εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στους Ιερούς Ναούς της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο Πασταλίδη, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κουτρή, τον ιεροδιάκονο π. Βαρθολομαίο Τασιούλη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας του Νομού και πλήθους κόσμου που "πλημμύρισε" τον Ιερό Ναό.

Στην σύντομη προσλιαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η κοινωνία του Κιλκίς σηκώνει με αγάπη και αλληλεγγύη το πρόσθετο "βάρος" του προσφυγικού με τις λιγοστές δυνατότητες του καθενός καθώς όλοι αποτελούμε πλάσματα του Θεού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το τεράστιο έργο που επιτελείται από την εξωτερική αποστολή στην οποία είναι αφιερωμένη η Α' Κυριακή των Νηστειών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στα επίκαιρα νοήματα της σημερινής ημέρας, στη νίκη της Ορθοδοξίας και στην επικράτηση της ορθής πίστης αν και συχνά σήμερα όπως είπε ο κόσμος ακολουθεί τον στραβό δρόμο και δεν επιθυμεί τα του Θεού αλλά τα των ανθρώπων, μέσα σε ένα πνεύμα υλισμού και εγωπάθειας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των Ιερών Εικόνων γύρω από τον Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή του Βουλευτή ν. Κιλκίς κ. Γιώργου Γεωργαντά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Τσογγίδη, κ.α. καθώς και των ευσεβών πιστών που τίμησαν τις Ιερές Εικόνες και τη μνήμη των Αγίων Πατέρων που αγωνίστηκαν και ομολόγησαν για την πίστη τους στον Χριστό και στην Αγία Εκκλησία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.