Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση για τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς

Σας ενημερώσουμε ότι τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν.Κιλκίς οργανώνουν εκδήλωση για τα τριάντα πέντε χρόνια δράσης και προσφοράς της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας «ΤΕΧΝΗ» του Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30 μμ στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της Μ.Κ.Ε. "ΤΕΧΝΗ" (25ης Μαρτίου 20, 61100 Κιλκίς, τηλ.: 2341024217).

Η εκδήλωση έχει το χαρακτήρα αναδρομής – αφιερώματος στο δημιουργικό έργο του τιμώμενου καλλιτεχνικού-πολιτιστικού φορέα. Αυτό καλύπτει, παράλληλα, τα πεδία του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής, των κοινωνικών επιστημών και άλλων μορφών πολιτισμού, άλλοτε αυτόνομα και άλλοτε σε συνεργασία με φορείς της πόλης του Κιλκίς, του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και της Ευρώπης. Από το 1980 έως και σήμερα, ήταν και παραμένει πρότυπο και κίνητρο για ενεργοποίηση άλλων καλλιτεχνικών-πνευματικών συλλογικοτήτων.

Η κεντρική εισήγηση, πέρα από γενικότερες σκέψεις για την πορεία του πολιτισμού στην περιφέρεια, ανατρέχει διεξοδικά σε ολόκληρο το χρονικό φάσμα της λειτουργίας της ΤΕΧΝΗΣ, επιλέγοντας χαρακτηριστικές δράσεις ανά έτος. Η εκδήλωση πλαισιώνεται με προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού και μικρή έκθεση αφίσας. Ειδική αναφορά γίνεται στις εκδόσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΤΕΧΝΗ και τους συνεργάτες της.

Είναι ιδιαίτερα επιθυμητή η συμμετοχή φορέων, υπηρεσιών και ατόμων με σύντομες παρεμβάσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.