Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κιλκισίου Εμμανουήλ: "Ευλογία και τιμή τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Νικολάου στο Κιλκίς"

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2016, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, κατά την οποία αρχίζει η περίοδος του Τριωδίου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δημητρίου και Νικολάου Μ. Βρύσης Κιλκίς.

Ιδιαίτερη και λαμπρή ημέρα από την παρουσία τεμαχίου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας της Μ. Ασίας εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Άνδρου τα οποία εκόμισε ο Ηγούμενος της Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Θεμελής με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου του Β'.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος υπό των πανοσιολογιώτατων Αρχιμανδριτών π. Δωροθέου, Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου, του π. Πορφυρίου Πασταλίδη και του εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωακείμ Παπαδόπουλου, του ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Τασιούλη με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών που απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη της Ενορίας τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ έκανε λόγο για την παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην ακριτική Μητρόπολη του Κιλκίς, προς ευλογία, χάρη και αγιασμό των πιστών, ενός Αγίου που πρέπει να διδασκόμαστε από την βιωτή του υπογραμμίζοντας τις αρετές και τη θαυμαστή ζωή του, γι' αυτό και η Αγία Εκκλησία μας τιμά ιδιαιτέρως τον Άγιο Νικόλαο. 

Ευχαρίστησε θερμά για την ευλογία της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο αλλά και τον Ηγούμενο π. Δωρόθεο για τον κόπο του να μεταβεί στη Μακεδονία και έκλεισε το λόγο του αναφερόμενος στην έναρξη του Τριωδίου καλώντας τους πιστούς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν επανακαθορίζοντας τη στάση τους απέναντι στον Θεό και στον άνθρωπο με μετάνοια, προσευχή και αγάπη.

Προ της απολύσεως ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου, το στάρι που αποτελεί τον καρπό που έπεσε στη γη όπως οι Άγιοι που θυσιάστηκαν για τον Σωτήρα Ιησού Χριστό αποδίδοντας καρπούς. Το Ιερό Λείψανο τέθηκε προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και Βασιλείου Κιλκίς έως το απόγευμα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.