Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δήμος Κιλκίς: Προμήθεια κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας μέσω του προγράμματος Leader

Με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ο Δήμος Κιλκίς ενέταξε στο πρόγραμμα Leader το έργο προμήθειας κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 120.084,90ευρώ.
Η κινητή ιατρική – οδοντιατρική μονάδα θα εξυπηρετεί κατά βάση το μαθητικό πληθυσμό του Δήμου σε επίπεδο προληπτικού και οδοντιατρικού ελέγχου προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες όπως:

· δωρεάν διαγνωστικό οδοντιατρικό έλεγχο

· οδοντιατρική παρακολούθηση του μαθητικού πληθυσμού

· άμεση εξυπηρέτηση σχετικά απλών οδοντιατρικών προβλημάτων

· προληπτική οδοντιατρική φροντίδα και αγωγή στοματικής υγείας.

· δωρεάν παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο

· ιατρική κλινική εξέταση παιδιών και ενηλίκων.

Θα έχει επίσης τη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων υποχρεωτικών εμβολιασμών, προληπτικής φροντίδας και αγωγής υγείας απόρων καθώς και ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Την επιστημονική λειτουργία της υποστηρίζουν ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, οι οποίοι αποδέχθηκαν μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η προμήθεια κινητής ιατρικής - οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού περιλήφθηκε με ενέργειες του Δήμου Κιλκίς στην 4η προκήρυξη της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. - Άξονας 4 – Προσέγγιση Leader του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007 – 2013, στη δράση ''Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης''.

Το έργο αφορά την προμήθεια ενιαίου οχήματος με πλήρως εξοπλισμένη οδοντιατρική κλίνη και ειδικό ιατρικό εξεταστήριο για κλινική εξέταση ενώ η διαδικασία υλοποίησης του, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, είναι ο ανοιχτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.