Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η "δημιουργική ασάφεια" του νέου ασφαλιστικού των στρατιωτικών

Δελτίο τύπου Έναωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Αύριο ή μεθαύριο θα ψηφισθεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να ανοίξουν τις κάνουλες της χρηματοδότησης οι δανειστές. Εκατοντάδες χιλιάδες παλιοί ασφαλισμένοι αγωνιούν να μάθουν τι τους περιμένει. Μεταξύ αυτών και στρατιωτικοί. Τίποτα δεν έχει διευκρινισθεί καθώς οι δημιουργικές ασάφειες που περιείχαν οι σημειώσεις των δανειστών δεν κατέστη δυνατόν να αποκωδικοποιηθούν, ούτε και από το Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων κύριο Ρωμανιά Γεώργιο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα αυτές τις μέρες στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η προτάσεις των δανειστών είναι ένα γενικόλογο κείμενο, στο οποίο γίνονται σαφείς αναφορές σε μέτρα που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου θίγοντας θεμελιωμένα δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Οι ένοπλες δυνάμεις βασίζονται στην πειθαρχία. Στην εκτέλεση άνευ αντιλογίας των διαταγών των ανωτέρων. Αποτελεί ουσιώδες συστατικό, την συγκολλητική ουσία του στρατεύματος. Δυστυχώς το προσωπικό νιώθει τις τελευταίες μέρες να γίνεται αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων που αφορούν την ατομική του επιβίωση, την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση του. Απολύσεις, παραβίαση θεμελιωμένων δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών κ.λ.π.

Ασφαλώς άπαντες πρέπει να συνεισφέρουν ώστε να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει. Πάλι όμως οι στρατιωτικοί φαίνονται να είναι τα πρώτα θύματα.

Την στιγμή που ήταν ίσως η μόνη κοινωνική ομάδα που εφαρμόσθηκαν πλήρως οι μνημονιακοί νόμοι του ασφαλιστικού του 2010, η μόνη κοινωνική ομάδα για την οποία στα συμφωνημένα κείμενα αναφέρεται η φράση μείωση προσωπικού και που βέβαια για άλλη μια φορά απαιτείται ο εξορθολογισμός του «ειδικού μισθολογίου τους», καλούνται να απαντήσουν στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων μηνών.

Η διαχείριση του προσωπικού, του οπλισμού, των πυρομαχικών και όλου του υπόλοιπου πολύτιμου στρατιωτικού υλικού απαιτεί πνευματική ηρεμία και ψυχική γαλήνη. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες η φόρτιση είναι μεγάλη καθώς τα νέα μέτρα δείχνουν να στοχοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν και τι αφορά τους στρατιωτικούς, καθώς ήταν οι μόνοι ίσως στους οποίους εφαρμόσθηκε πλήρως το ασφαλιστικό του 2010,ούτε πως θα γίνει ελάττωση προσωπικού ή πόση θα είναι η μισθολογική μείωση. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ξεθολώσει το τοπίο ώστε να πάψουν άμεσα οι παρερμηνείες και οι φήμες.

Όλοι είμαστε αποδέκτες της κοινωνικής φόρτισης και των σκληρών επερχόμενων μέτρων, αλλά υπάρχουν και όρια.

Μ.Κ.
Μέλος Ε.Σ.Πε.Κ.Μακεδονίας

1 σχόλιο:

  1. Μα, αν δεν πηδήσουν το χαμηλό και εξαρτώμενο απ αυτούς γαϊδούρι, ποίο να πηδήσουν;;; και μπαρντόν για τη χυδαιότητα, αλλά έπρεπε να την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα μετά από τόσο "σεξ χωρίς αίσθημα". Και χωρίς οργασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.