Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο 7ο Συνέδριο Πληροφορικής

Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
 Με μεγάλη προσέλευση και πολλές συμμετοχές διοργανώθηκε και εφέτος το 7ο Συνέδριο Πληροφορικής, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη στις 21, 22 & 23 Απριλίου 2015.
Το Σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, παρευρέθη στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχοντας με την δημιουργία βίντεο σε στυλ βωβού κινηματογράφου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» του ομώνυμου Θεματικού Δικτύου, το οποίο εκπονείται τη φετινή σχολική χρονιά από τους μαθητές & τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Τελλίδη Αλέξανδρο. Το Σχολείο μας επιλέχθηκε από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, ανάμεσα σε άλλα σχολεία, γεγονός που ικανοποιεί και γεμίζει υπερηφάνεια τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας. Η παρουσίαση έγινε στην Κεντρική Σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Οικονόμου» του ΝΟΗΣΙΣ την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Μας δόθηκε η ευκαιρία από την μία πλευρά, να παρακολουθήσουμε τις εργασίες, τις κατασκευές και τις παρουσιάσεις λοιπών σχολείων ( εργασίες σε μορφή e-posters, «Παιχνιδοχώρα» – μια ειδική θεματική με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένα από μαθητές, «Roboland» - εργασίες μαθητών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών) αποκομίζοντας συγχρόνως ιδέες και από την άλλη να παρουσιάσουμε τη δική μας εργασία σ’ ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, εκπαιδευτικούς, Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας μάλιστα το ζεστό χειροκρότημά τους στο τέλος της παρουσίασής μας.

Η όλη εμπειρία ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, εντασσόμενη σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες πέρα των διδακτικών πακέτων του σχολείου, η επίσκεψή μας σ’ ένα σύγχρονο Κέντρο Επιστημών, η χαρά της συμμετοχής στο Συνέδριο, η ικανοποίηση της δημιουργικής απασχόλησης.

Θερμότατα συγχαρητήρια αξίζει να δώσουμε στους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τμημάτων που συμμετείχαν και παρουσίασαν την εργασία τους αλλά πρωτίστως στον εμψυχωτή και καθοδηγητή καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας, εκπαιδευτικό της Πληροφορικής του Σχολείου μας, κ. Τελλίδη Αλέξανδρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.