Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μεγαλύτερη αποχή και ΔΑΠ «έβγαλαν» οι φοιτητικές κάλπες

Μικρή πτώση της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι, πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη με τις φοιτητικές παρατάξεις να αδυνατούν για ακόμη μια χρονιά να δώσουν κοινά αποτελέσματα.
Στις κάλπες προσήλθε περίπου το 50% των ενεργών φοιτητών, περίπου 100.000 σε απόλυτους αριθμούς από 130.000 που είχαν ψηφίσει πέρυσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέσπασε το 42% των ψήφων (41,8% πέρυσι), ενώ ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 15% (από 25%), η Πανσπουδαστική με 14,5% (12%)), τα ΕΑΑΚ με 9,5% (8,75%) και ΑΡΕΝ, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 5,5% όσο είχε αποσπάσει και στις περυσινές εκλογές.

Διαφορετική είναι η εικόνα της ΠΑΣΠ που δίνει στη ΔΑΠ την πρώτη θέση αλλά με 31% (36% πέρυσι), 20% στην δική της παράταξη (από 23%), 13% στα ΕΑΑΚ (12%) και 8% στην ΑΡΕΝ (8% πέρυσι).

Ακόμη μικρότερο ποσοστό δίνει στην ΔΑΠ (29,16% από 28,6%) η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ ανεβάζει την ίδια στην δεύτερη θέση με 20,07% (17,84% πέρυσι) αφήνοντας στην τρίτη την ΠΑΣΠ με 11,78% από 15,01%. Ακολουθούν τα ΕΑΑΚ με 12,1% και η ΑΡΕΝ με 7,91%.

Τα αποτελέσματα αυτά δόθηκαν με καταμετρημένες τις ψήφους 94 από τους 2002 συλλόγους.

Την παρθενική τους εμφάνιση στις εκλογές των φοιτητών έκαναν και παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ χωρίς όμως να είναι δυνατή η καταγραφή του ποσοστού καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα.

«Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαϊκισμό και τη μιζέρια» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.