Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο: Επιμορφωτική Ημερίδα Νηπιαγωγών νομού Κιλκίς

Οι αντιλήψεις όσον αφορά στη μαθηματική εκπαίδευση και στην αναγκαιότητα εισαγωγής της από τις μικρότερες ηλικίες στην τυπική εκπαίδευση, βαθμιαία, αλλάζουν. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα σπουδών εντάσσουν την προσχολική μαθηματική εκπαίδευση σε ένα πρώτο και ενιαίο κύκλο σπουδών (4-8 χρόνων) στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θεμελιώνουν βασικές μαθηματικές διεργασίες και γνώσεις. Οι λόγοι που τεκμηριώνουν τη σημασία της ανάπτυξης μιας σοβαρής μαθηματικής εκπαίδευσης από τις μικρότερες ηλικίες είναι πολλοί, με πιο σημαντικούς τους κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και διδακτικούς.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε από τη Σύμβουλο Προσχολικής Εκπαίδευσης Κιλκίς Επιμορφωτική Ημερίδα με αντικείμενο τα «Μαθητικά στο Νηπιαγωγείο», τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, στο 8ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς.
Στην Επιμορφωτική Ημερίδα που αναπτύχθηκε σε δύο μέρη – ένα θεωρητικό και ένα βιωματικό, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, κ. Ραμπίδης Κωνσταντίνος, ο Σύμβουλος Μαθηματικών Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Θωμαΐδης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κιλκίς κ. Φουντουκίδης Ιωάννης.
Η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Κιλκίς κ. Μαρία Παπαδοπούλου ευχαριστεί το Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κιλκίς, κ. Παπαδόπουλο Πάρη, τη Χριστοδούλου Ιφιγένεια Χριστοδούλου Ιφιγένεια, Νηπιαγωγό, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα μαθηματικά και τις Νηπιαγωγούς κ. Κλειδαρά Μαρία, Μάγειρα Παρασκευούλα και Πλιάφα Έλενα για τη συμβολή τους στην επιτυχή πραγματοποίηση της επιμόρφωσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.